Molts som fans de les recepes que es preparen en mitja hora, o fins i tot menys temps. Tu també? No és que no ens agradi cuinar, però és que el ritme de vida no ens deixa més temps per posar-nos al davant dels fogons. No passa res, tenim la solució a l’abast de la mà. I es diu arròs.
Si has fet números ràpidament i saps que l’arròs necessita uns 18 minuts de mitjana per a coure’s, pensaràs que t’estem venent la moto. Ni de bon tros. Les idees que et proposarem es poden preparar amb arrossos que necessiten menys temps de preparació, entre 1 minut i 15 (i en aquest cas és el temps total de la recepta, no només de la cocció de l’arròs). Te les hem agrupat en entrants i segons, per a que et sigui molt més fàcil confeccionar els teus menús diaris.
Entrants
Arròs blanc amb amanida variada
Una amanida d’arròs és com un calaix de sastre on hi cap gairebé de tot. La base, l’arròs cuit, que no cal que cuinis perquè pots utilitzar una àmplia gama de gotets d’arròs (amb quinoa, amb verdures, integral, basmati, rodó…). Prepares l’arròs, 1 minut al microones, i mentre esperes que es refredi barreges la resta d’ingredients: tomàquet, pastanaga, pebrot, ceba, surimi, blat de moro, olives, tonyina en conserva, enciam o brots tendres, anxoves, formatge… Tu decideixes!
Sopa de brou amb arròs
Un plat de sopa és un entrant clàssic. Pots haver-lo fet amb brou casolà o fer servir un brou envasat, que n’hi ha de molt bona qualitat. I escollir un arròs de cocció ràpida, que estarà llest en només 5 minuts. Calentes el brou en una olla, hi tires l’arròs quan hagi començat a bullir, esperes 5 minuts i ja està. Ah! I no t’oblidis que, segons el tipus de brou que escullis, tindràs una recepta diferent: de pollastre, d’escudella, de verdures o de peix.
Arròs blanc amb salsa de tomàquet i ou ferrat (o a la cubana)
Aquest és un plat amb el que guanyaràs un aplaudiment general. Arròs amb salsa de tomàquet i ou ferrat. Escull un arròs ràpid de cuinar o utilitza un arròs rodó en gotet. Salta’l en una paella amb una mica d’oli d’oliva i serveix-lo cobert amb salsa de tomàquet (pots fer-la tu o comprar-ne una de feta, d’estil artesà, fins i tot amb trossets de verdures, com ceba, carbassó o albergínia). Després li poses un ou ferrat al damunt i tindràs una delícia que també pot ser un plat únic. Si vols fer un arròs a la cubana autèntic, li hauràs d’afegir unes rodanxes de plàtan saltat o fregit.
Risotto de bolets
Pots tenir-lo llest en 15 minuts, no és cap broma. Amb la nostra gama de risottos de Nomen a la carta, només has d’obrir l’envàs i seguir les instruccions d’elaboració. No necessites més ingredients extra que una mica d’oli o de mantega, una mica de vi blanc i formatge parmesà per a aconseguir una textura més melosa. Pots escollir entre risotto de barreja de bolets, risotto de trompeta negra i risotto de ceps.
Segons
Saltat d’arròs amb pollastre, gall d’indi, porc…
Mentre prepares al microones un gotet d’arròs (tens 5 varietats diferents per escollir), salta la carn que hagis escollit, tallada a daus petits per a què es cogui més ràpid, amb 1 ceba picada i altres verdures o hortalisses com carbassó, pebrot o porro, per exemple. Quan estiguin fets, 10 minuts com a màxim, els afegeixes l’arròs, remenes per a què els ingredients es barregin bé i ja està preparat.
Paella o arròs negre
Si per a tu no hi ha dijous sense paella, a Nomen t’ajudem a preparar-la en poc més de 15 minuts. Perquè amb la seva paella preparada només has de seguir les instruccions de l’envàs per a gaudir d’una exquisita paella marinera, a la que pots afegir uns musclus, unes cloïsses o unes gambes per a què la festa sigui completa. Si ets més d’arròs negre, amb el nostre arròs negre Nomen només necessites 15 minuts per a poder estar gaudint d’un dels plats estrella que es cuinen amb arròs.
Tacos de vedella amb arròs i verdures
Per preparar aquest plat només necessites unes “tortillas” de blat de moro, una mica d’arròs blanc (per exemple, el nostre arròs ràpid o la nostra gama Arrozísimo, que es preparen en 5-8 minuts), vedella tallada a tires fines i saltada amb ceba tendra o porro també a tires fines, uns “frijoles” ja cuits i un tomàquet picat. Si vols hi pots afegir alvocat a làmines o també picadet.
Arròs amb llegums, fred o calent
Escull l’arròs ràpid i barreja’l amb un pot de llegums, les que més t’agradin, com llenties, mongetes blanques o cigrons. Pots afegir-li bonítol o cavalla en conserva, uns trossets de pernil serrà o de béicon passat per la paella i també ou dur (els pots comprar ja cuits, t’estalviaràs 10 minuts de cocció), que pots ratllar pel damunt del plat o afegir tallat a quarts. Rega amb un bon raig d’oli d’oliva i veuràs quina cosa més bona i nutritiva.
Descubre toda nuestra gama de productos