Blog
Recetas de postres navideños

Receptes de postres per a aquest Nadal

Ja són aquí les celebracions! És temps de felicitat, d’unió i, sobretot, de compartir-ho amb la nostra família i éssers estimats. Per això cap lloc és millor que al voltant d’una taula. Quan pensem en les festes nadalenques, els torrons, les galetes, el massapà i els polvorons són el primer que ens ve al cap. Seràs l’amfitrió de les celebracions d’aquest any? Vols portar alguna cosa original a aquesta festa a la qual t’han convidat? O potser donar-te un gust de mitja tarda al costat de llar de foc i una bona tassa de te? A Nomen hem pensat en endolcir les festes amb aquestes senzilles receptes de postres nadalenques.

3 receptes de postres nadalenques

Flam d’ou amb beguda d’arròs

Ingredients: 500 ml de Beguda d’Arròs Nomen, 6 ous, 3 cullerades soperes de sucre i una mica de sal.

Elaboració: Barreja 2 cullerades soperes de sucre amb 1 cullerada d’aigua en una gerra apta per al microones i posa-ho a potència màxima durant 3 minuts. Notaràs que es forma un caramel, quan succeeixi, retira-ho del microones i porta-ho a una flamera fins que es refredi.

Prepara l’olla on couràs el flam i porta a bullir 1 litre d’aigua. A continuació, col·loca una reixeta o cistellet de vapor i assegura’t que la flamera no toca el fons.

En una liquadora, barreja els ous, la sal i la cullerada de sucre restant i bat-lo durant 1 minut aproximadament. Quan la liquadora encara estigui en funcionament, ves afegint poc a poc la Beguda d’Arròs Nomen.

Aboca la barreja dins de la flamera, tapa i introdueix-la a l’olla amb aigua bullint. La flamera no ha de quedar totalment coberta, només fins a la meitat.

Posa-ho a foc mitjà durant 30 minuts aproximadament, assegurant-te que bull suaument. Apaga’l i deixa-ho refredar posteriorment.

Quan ja es pugui tocar el motlle amb les mans, retira la tapa i posa el flam a la nevera. El millor és deixar-ho fins al dia següent o fins que el flam estigui perfectament quallat. Llest!

Torró d’arròs amb llet

Ingredients: 1 litre de llet, 250g d’Arròs Rodó Extra Nomen, 6 cullerades de sucre, 1 branca de canyella, ½ culleradeta de canyella en pols, 1 escorça de llimona, 2 sobres de quallada, 400g de galetes de canyella tipus Napolitanes, 100g de mantega sense sal, 250g de xocolata amb llet, 250g de xocolata de postres.

Elaboració: Fon les xocolates al bany maria i unta un motlle de silicona rectangular amb una capa de xocolata. Deixa-ho refredar a la nevera i un cop solidificat, dóna-li una capa més de xocolata i torna a refredar. Mentre la xocolata se solidifica, tritura la meitat de les galetes juntament amb la meitat de mantega, afegeix la canyella en pols fins a formar una pasta. Afegeix-ho al motlle de xocolata i guarda-ho a la nevera deixant-ho refredar novament.

En un pot, afegeix l’escorça de llimona, la llet i la canyella en branca. Quan arrenqui el bull afegeix l’Arròs Rodó Nomen i els sobres de quallada i remou fins a dissoldre els grumolls. Deixa-ho refredar i un cop temperat, afegeix-ho al motlle per sobre de la xocolata i les galetes. Pica la resta de les galetes juntament amb la resta de la mantega i repeteix l’operació.

Cobreix tot amb la resta de xocolata i deixa-ho refredar a la nevera durant 24 hores tapat amb paper film. Llest!

Galetes de civada, gingebre i plàtan

Ingredients: 1 plàtan madur, 1/8 de cullerada de claus d’olor, ½ culleradeta de gingebre en pols, una mica de sal, 4 dàtils, ½ tassa de Farina de Blat Integral Nomen, ½ tassa de civada, ¾ de cullerada de pols per coure, 1/3 de tassa de nabius.

Elaboració: D’una banda, tritura els plàtans en un bol, afegeix el gingebre, els claus d’olor i la sal. D’altra banda, tritura també els dàtils amb la Farina de Blat Integral Nomen fins a formar una pasta i, en un altre recipient, barreja bé la civada amb la pols de coure.

A continuació, uneix la barreja dels plàtans, la farina, els dàtils i la civada en un bol i barreja bé. Afegeix els nabius, i en cas que vegis que la barreja segueix molt humida, afegeix una mica més de civada. Dóna-li forma a les galetes en porcions individuals amb ajuda d’una cullereta i col·loca-les sobre paper vegetal en una safata apta per al forn. S’enforna durant 20 minuts a 180 º C i llest!

Dóna-li un toc dolç al teu Nadal i gaudeix compartint aquestes receptes de postres amb els teus éssers estimats!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here