Blog
Propiedades del salmón / propietats del salmó

Totes les propietats del salmó

El salmó és un aliment molt recurrent en la nostra cuina, ho hem vist de mil maneres ja que és un peix molt versàtil i que admet infinitat de combinacions. En els últims anys ha destacat encara més per les seves propietats saludables, però ¿les coneixes totes? Te les expliquem! A continuació, t’expliquem les seves propietats i algunes receptes perquè t’animis a provar-ho.

Quines propietats té el salmó?

El salmó és un peix blau, per tant, destaca principalment el seu contingut en proteïnes i greixos saludables, principalment omega-3, un greix poliinsaturat. L’àcid gras omega-3 és reconegut per les seves propietats en prevenció de malalties cardiovasculars i per mantenir saludable el sistema nerviós.

També compta amb importants vitamines com la D, B3 i B6, juntament amb minerals com el fòsfor, seleni i calci.

Com pots cuinar-lo?

Com hem dit, el salmó ofereix una gran varietat d’opcions. Les més saludables i ràpides serien fer-ho a la planxa, al vapor o al forn. Fins i tot pots fer papillota al microones amb algunes verdures i tindràs un plat fantàstic en tot just uns minuts.

Per donar-te algunes idees, et proposem tres receptes saboroses i ràpides de fer perquè aprofitis les seves propietats.

Tàrtar de salmó i mango

Ingredients: 600g de salmó fumat, mig mànec gran, ½ ceba morada, suc d’una llima, 1 culleradeta de mostassa, 1 culleradeta de mel, cebollí, oli d’oliva verge extra, pebre i sal

Elaboració: Primer prepara la vinagreta barrejant en un bol la mostassa, la mel, el suc de llima, la ceba morada picada i una mica d’oli d’oliva. D’altra banda, amb l’ajuda d’un ganivet, talla el salmó i el mànec en glaçons de la mateixa mida. Barreja-ho amb la vinagreta que havíem preparat i deixa reposar uns 10-15 minuts a la nevera perquè s’impregnin bé tots els sabors. Només faltarà muntar el plat, una molt bona idea és utilitzar un motlle circular i escampar una mica de cibulet picat per sobre. ¡Semblarà de restaurant!

Salmó a la taronja

Ingredients: 2 lloms de salmó, 1 porro, 200 ml de suc de taronja natural, 1 culleradeta de vinagre, 100ml de nata líquida, oli d’oliva verge extra, sal.

Elaboració: Per començar, fes el salmó volta i volta a la paella fins que estigui daurat. Reserva’l. Pica el porro i afegeix-ho a la mateixa paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan comenci a daurar-se, incorpora el suc de taronja i el vinagre i deixa coure uns 10 minuts a foc baix. Després afegeix de nou el salmó juntament amb la nata i deixa-ho uns minuts a foc mitjà perquè la salsa redueixi una mica. Llest! Acompanya amb una mica d’arròs amb quinoa que barrejat amb la salsa quedarà boníssim.

Coca de verdures i salmó

Ingredients: (les quantitats aniran en funció de la mida la massa i de les teves preferències). Massa de pasta de full, formatge mozzarella, carbassó, salmó fumat, ruca, albergínia, ceba.

Elaboració: Col·loca la massa de pasta de full sobre una safata de forn amb paper d’enfornar i punxa-ho suaument amb una forquilla per la superfície. Talla en juliana la ceba i en rodanxes fines el carbassó i l’albergínia. Després posa la mozzarella de base i a sobre les verdures. Finalment, col·loca el salmó tallat en petits trossos.

Deixa-ho en el forn durant uns 15 minuts fins que les verdures estiguin daurades i la massa feta. Un cop llest, treu del forn i col·loca unes fulles de ruca a sobre ¡LLEST!

També t’animem a provar altres receptes com uns fantàstics Niguiris de salmó o un saborós salmó a la planxa amb salsa de soja, ¡per llepar-se els dits! 

Bon profit!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here