La primavera, la sang altera! Com la frase indica, la primavera és moment de canvis; passem del fred a temperatures més agradables i el sol allarga més les seves hores. Ve de gust fer activitats a l’aire lliure i prendre plats més frescos i lleugers.
A nivell culinari apareixen nous productes. Les fruites i verdures tenen noves tonalitats, formes i sabors. Anem a descobrir els productes típics d’aquesta temporada i també a descobrir com podem gaudir-ne al màxim a la cuina.
Verdures y fruites de primavera
Endívies
Les endívies es caracteritzen per tenir un sabor lleugerament amarg i una textura cruixent. Són una verdura molt rica en fibra, que contribuirà a un funcionament normal del trànsit intestinal. Podem afegir-com un element més a les nostres amanides o bé que siguin l’element principal del nostre plat. Et proposem unes endívies farcides d’amanida d’arròs amb cogombre, cireres, pastanaga i vinagreta de mel i llimona. Deliciós i original!
Recorda eliminar una mica la part blanca de l’extrem que s’uneix a l’arrel, així quedaran més bones.
Espàrrecs verds
Els espàrrecs ens recorden que la primavera aflora i ja ha arribat! Destaquen pel seu contingut en àcid fòlic i zinc. Pots fer-los a la planxa (deixant-los una mica cruixents perquè tinguin una fantàstica textura), arrebossats en tempura o bé escaldar i afegir-los als teus preparacions culinàries. ¡Deliciosos!
Una recepta per guanyar-se els comensals més exigents és un risotto amb arròs Arborio, espàrrecs verds, gambes i parmesà; un plat complet, ple de sabor i aroma.
Espinacs
Els espinacs són una verdura molt saludable rica en àcid fòlic i un dels aliments més ric en betacarotens. Es poden prendre crues, a manera d’amanida, les has provat alguna vegada així? Combina-les amb una mica d’arròs, una bona vinagreta i alguna fruita (com ara uns daus de nespres). Estan delicioses! També pots optar per cuinar els espinacs i prendre-les amb uns cigrons, un toc de comí, panses i formatge de cabra. És un plat intens de sabor.
Cogombre
El cogombre és un aliment amb un alt contingut en aigua, així com vitamina C i E i olis essencials, que va genial per a la cura de la pell. Compta amb un sabor amarg a la part de la pell. És per aquest motiu que recomanem pelar per aconseguir prendre-ho amb un sabor més suau o bé pelar en gran part, deixant alguns trossos amb pell, per aconseguir un plat amb una mica més de color.
Et proposem posar-lo com un ingredient més de les teves amanides i tallar-lo a palets per servir les teves aperitius més originals; prova-ho untat amb un toc d’hummus o amb formatge cremós i salmó, i dóna un toc original als teus aperitius.
Cireres
Potser és una de les “reines” de la primavera! Aquesta fruita dolça i cruixent sol agradar a tothom i resulta ideal per preparar delicioses postres, com pastissos, melmelades i granissats. A més, destaca pel seu contingut en antocianines, amb propietats antioxidants, així com vitamina C i fibra.
També les cireres són una opció ideal per a incloure en els teus plats salats; prova-les els teus amanides favorites o combinades amb formatge.
Maduixes
En aquesta temporada arriben també les delicioses maduixes, una fruita amb molt poc contingut energètic, alt contingut en aigua i riques en vitamina C. Les maduixes no necessiten recepta ja que per si soles estan boníssimes, de fet, no necessiten ni sucre! Tot i això, pots incloure-les en les teves receptes, preparant deliciosos pastissos, melmelades i gelats. Si vols preparar-les d’una forma original, pots omplir-les amb una crema pastissera, nata o bé amb xocolata.
I ara només et toca gaudir de la cuina i d’aquests productes tan meravellosos que ens ofereix la primavera!
Descubre toda nuestra gama de productos