Blog
Aquest Nadal, cuina amb els teus fills!

Aquest Nadal, cuina amb els teus fills!

Nomen      21/12/2015

El Nadal és una de les celebracions més esperades, sobretot pels més petits de la família. La casa es vesteix amb les seves millors gales i el rebost es prepara per afrontar uns dies d’àpats llargs i intensos.

Pot ser un bon moment per reunir-nos amb els nostres fills a la cuina i preparar diferents plats. D’aquesta manera, no només gaudirem del temps que hem de passar a la cuina per estar amb ells, sinó que també ens divertirem junts. A més, és molt positiu que entrin en contacte amb els aliments, per anar ensenyant-los la importància que aquests tenen sobre el seu creixement i desenvolupament.

Així que, aquí teniu fàcils receptes per preparar amb els més petits de la casa:

Espirals de pernil i formatge

INGREDIENTS: una làmina de pasta de full, 150 g de pernil cuit, 150 g de formatge en talls, orenga, un ou.

ELABORACIÓ: Estendre la massa de pasta de full en una superfície plana. Posar sobre la massa els talls de pernil i sobre elles, els talls de formatge. Escampar-hi orenga. Enrotllar la massa fins a formar un tub. Tallar a trossos d’uns 2 cm de gruix i disposar-los sobre una safata apta per a forn coberta amb paper vegetal. Batre l’ou i, amb l’ajuda d’un pinzell, pintar les espirals. Coure al forn a 200 °C durant uns 15 minuts i servir.

Croquetes de pollastre rostit de Nadal

INGREDIENTS: les sobres del pollastre rostit de la nit de Nadal, 2 cullerades soperes de farina Nomen, ¾ de litre de llet semidesnatada, sal, nou moscada, 2 ous, pa ratllat Nomen, oli d’oliva.

ELABORACIÓ: Tallar a trossets la carn de pollastre i reservar. Posar una paella a escalfar amb oli d’oliva. Quan aquest estigui calent, afegir dues cullerades soperes de farina Nomen. Quan hagi agafat un xic de color daurat, afegir el pollastre, una mica de sal, nou moscada i llet. Anar remenant amb una cullera de fusta, fins que la massa comenci a desenganxar-se de la paella (indicador que la massa ha arribat a un punt d’espessor adequat). Provar per veure el punt de sal, rectifiquem si cal i la traiem de la paella. Posar la massa en una font perquè es refredi. Una vegada que la massa estigui freda, amb l’ajuda de dues culleres, agafar una mica de massa i donar-li la forma desitjada. Arrebossar amb ou batut i pa ratllat, i fregir (si no les volem consumir al moment, les podem guardar a la nevera o bé congelar-les).

Galetes de Nadal

INGREDIENTES: 200 g de farina Nomen, un pessic de sal, 5 g de sucre avainillat, 75 g de sucre morè, 125 g de mantega a temperatura ambient, un grapat de botons de xocolata de colors.

ELABORACIÓN: Barrejar tots els ingredients (menys els botons de xocolata) fins a obtenir una massa fina. Agafar un corró i expandir la massa. Donar la forma desitjada a través d’un motlle (els més usats per Nadal són les estrelles o els arbres) i posar sobre el paper de forn a la safata del forn. Decorar amb els botons de xocolata. Introduir en el forn preescalfat a 200 °C. Enfornar uns 12 minuts, deixar reposar uns minuts i servir.

Esperem que gaudeixis amb aquests saborosos plats i sobretot que passeu una bona estona amb els vostres fills! Bon Nadal!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.