L’arròs salvatge, també anomenat arròs silvestre, és una varietat d’arròs llarg de color negre, textura cruixent i molt fàcil de preparar. Només cal bullir-lo amb aigua salada entre 30 i 40 minuts, fins que s’hagin reventat almenys la meitat dels grans.
Originari dels continents americà i asiàtic, avui en dia el seu consum s’ha extès per tot el món, i Nomen el comercialitza en còmodes paquets de cartró de 250 grams.
Com prendre l’arròs salvatge?
Pots prendre’l sol, només amanit al teu gust amb oli d’oliva, sal i pebre, o barrejar-lo amb altres ingredients com ara verdures i hortalisses, carns, peixos…
També és ideal com a un ingredient més de les teves amanides o un acompanyament deliciós, sol o barrejat amb altres varietats d’arròs com el llarg o el basmati: engreixa una flanera individual amb una mica d’oli, omple-la amb l’arròs salvatge o la barreja d’arrossos cuits, pressiona una mica amb el dors d’una cullera per tal que agafi consistència i gira la flanera sobre el plat per a obtenir un flam d’arròs amb el que acompanyar qualsevol plat de car o peix a la planxa (fins i tot amb alguna resta de pollastre rostit) o també un guisat de carn, peix o llegums. És molt fàcil de preparar i és deliciós!
La nostra proposta: arròs salvatge amb gulash de vedella
Et proposem un guisat d’origen hongarés, el gulash de vedella, que combina a la perfecció amb l’arròs salvatge. El lleuger gust a nou de l’arròs salvatge i la seva textura cruixent són el contrapunt perfecte a la melositat de la carn, guisada lentament amb verdures, hortalisses, brou i vi negre. És fàcil de cuinar i agradarà a tothom!
Recepta d’arròs salvatge amb gulash de vedella
Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 1 hora i 45 minuts
Ingredients:
- 200 gr de arròs salvatge Nomen
- 1 kg de vedella per a guisar (agulla, morcillo…) a trossos
- 4 tomàquets madurs pelats i ratllats
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 1 porro
- 4 grans d’all
- ½ litre de brou de carn
- ¼ de litre de vi negre
- 1 cullerada de pebre vermell
- ½ cullerada de comí en pols
- 2 fulles de llorer
- 1 grapat d’anacards
- Julivert fresc
- Oli d’oliva
- Sal y pebre
Elaboració:
- Prepara les verdures i hortalisses. Pela les cebes i els dents d’all i pica’ls bé, el més petits que puguis. Enretira el peu i les primeres capes del porro i pica’l ben menut. Pela les pastanagues, renta-les i talla-les a rodanxes. Renta el pebrot i talla’l a trossos ben petits.
- Dora la carn de vedella uns minuts, en una cassola amb un fons d’oli, prèviament salpebrada. Quan estigui sellada (no fa falta que estigui del tot cuita, només daurada per fora), afegeix la ceba, el porro, el pebrot i la pastanaga i cuina’ls 5 minuts, remenant de tant en tant.
- Afegeix l’all, el comí i el pebre vermell (pot ser dolç o picant, en funció dels teus gustos) i cuina 2 minuts més. Afegeix també el tomàquet i espera a què s’hagi evaporat l’aigua que deixa anar.
- Aboca el vi i el brou a la cassola, també les 2 fulles de llorer, tapa la cassola i deixa coure el guisat a foc lent durant 1 hora i ½, remenant de tant en tant. Si veus que el guisat està quedant massa sec, pots afegir-hi una mica d’aigua.
- Mentrestant, cou l’arròs salvatge en una cassola amb aigua salada, durant 30 o 40 minuts. Pots rentar l’arròs sota l’aixeta d’aigua freda per netejar-lo una mica abans de coure’l. Quan estigui cuit, salta’l lleugerament en una paella amb una mica d’oli d’oliva, sal i pebre negre acabat de moldre. Barreja’l amb els anacards picats.
- Serveix una base d’arròs salvatge saltat i posa-hi al damunt el gulash de vedella, amb la salsa resultant de la cocció i les verdures. Si vols una presentació individual, emplata l’arròs utilitzant un aro de cuina, per a fer un timbal, i posa-hi al damunt una racció de la vedella guisada amb verdures. Decora amb una mica de julivert picat ben menut.
Descubre toda nuestra gama de productos