Blog
Com puc reduir el consum de sucre

Com puc reduir el consum de sucre

Nomen      19/02/2018

Estem envoltats de sucre, anem on anem tenim al nostre abast productes amb altes quantitats de sucre. De fet, hi ha moltes vegades que mengem productes que, encara que a primera vista no diríem que porta sucre, si llegíssim els ingredients veuríem que si. Per exemple: el quètxup, el pa, (sobretot de motlle) o els iogurts 0%.

I és que, tot i que “a ningú li amarga un dolç”, el problema és que el sucre genera addicció, així que com més mengem, més volem menjar.

Per què ens agrada tant el sucre?

Des que som petits estem constantment en contacte amb dolços, de fet, la llet materna ja té gust dolç. Per això el nostre paladar està predisposat a tolerar millor aquests sabors de manera innata, com a signe de protecció i supervivència. Després, acostumem al nostre paladar a grans quantitats de sucre ja que la majoria de productes alimentaris destinats al públic infantil porten altes quantitats de sucre, i aquests ens generen una sensació molt satisfactòria després de consumir.

Com reduir el consum de sucre?

És important que tinguis en compte que si ets una persona acostumada a consumir aliments alts en sucre no hauries de fer un canvi dràstic, ves reduint a poc a poc i tu mateix veuràs que cada vegada ho necessites menys.

Llegeix les etiquetes

És primordial conèixer el que estem menjant, ja que com hem comentat abans, hi ha moltes vegades que mengem alguna cosa pensant que no porta sucre, o que fins i tot és saludable i la realitat s’allunya molt d’això.

Llegeix l’etiqueta abans de comprar un producte, has de saber que els ingredients apareixen ordenats per quantitat en el producte, així que com més aviat aparegui el sucre pitjor, ja que significarà que aquest producte porta més quantitat.

Vigila amb els 0%

Moltes vegades comprem un producte on apareix un 0% en la seva etiqueta i pensem que aquest 0 es refereix tant sucres com a greixos, compte!, no sempre és així. Moltes vegades

aquest 0% es refereix únicament al contingut en greixos i, per tant, en la majoria, augmenten el contingut en sucre per no perdre sabor. Així que vigila amb els aliments 0%, els light i els “reduït a”. D’aquí la importància del punt anterior de llegir les etiquetes abans de comprar un producte.

Aprèn a controlar el gust de dolç

Segur que hi ha moments en què sents que necessites alguna cosa dolça, i el primer que penses són en productes de pastisseria, com magdalenes, croissants o xocolata, però reserva aquests productes per a ocasions puntuals i moderades. Acostuma al teu paladar a un altre tipus d’aliments que són dolços i poden saciar igual. Què et semblen uns dàtils, per exemple? Són un aliment naturalment dolç i molt saborós! També pots prendre una fruita que, tot i que a tu no t’ho sembli, al teu cos li saciarà el desig de dolç. I no cal que renunciïs a la xocolata! Només tria l’opció correcta. Tria xocolates amb un percentatge de cacau d’almenys 70%.

No et saltis àpats

Saltar menjars farà que el teu cos senti més gana del normal després i, per tant, és molt més fàcil que acabis menjant més del normal i triant opcions poc saludables. Menja uns 5 cops al dia, (esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar) i d’aquesta manera, et serà molt més fàcil controlar la gana al llarg de tot el dia.

Com veus, reduir el consum de sucre no és sinònim de renunciar a sabors dolços ni a consumir certs productes, has de buscar una alternativa, com per exemple fer la teva pròpia rebosteria casolana, hi ha moltíssimes receptes de pastissos i postres sense sucre que estan deliciosos! Segur que amb aquests consells et resulta molt més fàcil reduir el consum de sucre, anima’t cada dia!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *