Blog
Coneixes la regla dels 3 vuits?

Coneixes la regla dels 3 vuits?

Nomen      12/02/2018

Un dia té 24 hores, en total 1440 minuts o 86400 segons i, no obstant això, a la majoria ens sembla que ens falta temps per arribar a totes les coses que hem i/o volem fer. Hi ha alguna clau per aprendre a gestionar bé el temps? Segons els experts sí, la regla dels 3 vuits pot ajudar-te a solucionar el problema, vols saber més? Segueix llegint!

Què és la regla dels 3 vuits?

La manca de temps passa factura, i acaba provocant estrès i ansietat, molt comuns en la societat que vivim actualment. Sembla que anem tot el dia amb pressa, corrent d’un costat a un altre i amb poc temps per a nosaltres mateixos, la solució? Dedicar 8 hores per dormir, 8 hores per treballar i 8 hores d’oci, la clau per ser feliç segons molts experts. La regla dels 3 vuits es basa en saber repartir i organitzar les hores del teu dia perquè puguis conciliar el treball, el descans i la vida personal. I així, tenir temps per a un mateix.

El primer a suggerir aquesta regla va ser Robert Owen, quan en 1817 va començar a fer campanya per aconseguir una jornada laboral de 8 hores, tenint així temps per a 8 hores de descans i 8 d’esbarjo.

Vuit hores de treball

Molts estudis confirmen que treballar més de vuit hores no només deixa de ser productiu, sinó que pot repercutir directament en la salut de les persones.

No obstant això, encara que potser hagis pensat que estaries millor sense treballar i que series més feliç, la veritat és que la feina t’aporta satisfacció. Et dóna la sensació de sentir-te útil i productiu.

No va ser fins a 1905 que es va començar a implementar a la indústria la jornada laboral de 8 hores, va ser llavors quan les primeres empreses en implantar aquesta jornada van començar a veure un augment de productivitat en els seus treballadors, cosa que va animar a altres empreses a fer servir la mateixa tàctica, vigent fins als nostres temps.

Vuit hores de son

Tothom sap que dedicar el suficient temps al descans és primordial per mantenir-nos sans. Tot i això, segur que hi ha molts dies en què no has pogut dedicar les suficients hores a dormir

per falta de temps o simplement perquè quant arribes i et tombes al llit, un munt de pensaments inunden la teva ment i t’impedeixen conciliar la son.

Intenta agafar la rutina de no anar a dormir molt tard, perquè puguis dormir les 8 hores, un sopar no gaire copiós t’ajudarà a agafar la son més ràpid. A més, és important que almenys mitja hora abans d’anar a dormir t’allunyis d’aparells electrònics com el mòbil o l’ordinador, ja que la llum que emeten fa que el teu cervell s’activi, dificultant la conciliació de la son.

Vuits hores d’oci

Dedicar-te hores a tu mateix és primordial per mantenir un bon estat de salut físic i mental. Sabem que és difícil que puguis dedicar aquestes vuit hores a tu mateix, ja que, segur que tens altres coses a fer a part de la feina, encàrrecs pendents, fer el menjar, etc. Tot i això, segur que si t’organitzes bé pots invertir bona part d’aquest temps en tu. Llegeix un llibre, navega per internet, passa temps amb la família o amics, fes esport, cuina, escolta música, ves a una classe de ball o a fer una passejada … Les possibilitats són infinites!

És igual com, però dedica’t el temps que et mereixes per desconnectar de les pressions, així sentiràs que no només dediques el teu dia a la feina.

I tu, t’animes a aplicar aquesta regla al teu dia a dia?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *