Blog
10 consells per guanyar calidesa a casa

10 consells per guanyar calidesa a casa

Nomen      20/01/2021

Ha arribat l’hivern. Fa fred, els dies són curts i sembla que aquest any serà més dur del que és habitual. Casa teva és el teu refugi, més que mai, i has d’intentar treure-li el màxim partit per a sentir-t’hi a gust, estimar-la molt i mimar-la. No és una bogeria, tot el que facis per millorar casa teva i fer-la més confortable, ella t’ho tornarà amb escreix tots i cadascun dels dies.

No es tracta que et posis a fer obres. Només són petits detalls, complements, tocs que poden canviar casa teva per molt pocs diners i gairebé sense esforç. Però segurament no hi havies pensat. Aquí els tens. Són 10 consells. No cal que els apliquis tots a casa teva. Però quants més en segueixis, més notaràs el canvi i més a gust et sentiràs a casa, perquè faràs que sigui més càlida, confortable i acollidora.

1. Aposta per materials càlids

La fusta és el més important, és càlida al tacte i et connecta amb la natura. Als mobles, al terra, als detalls decoratius com caixes, baguls, bols… Bones idees que costen poc són: un capçal pel llit, un arrambador allistonat, uns estants pel saló, un petit moble auxiliar pel rebedor… Ara es porten les fustes amb una pàtina blanquinosa (ideals si no tens molta llum natural) però sobretot les que tenen un acabat 100% natural, amb vetes a la vista, inclús amb relleus texturats que ressalten la bellesa de la veta. Altres materials que també donen calidesa són el suro (avui en dia hi ha infinitat de productes a base de suro, des de petits objectes fins a paviments!), les fibres vegetals com el vímet o el sisal, el bambú

2. Posa una planta a la teva vida

Bé, una o vàries. Les plantes són vida i tenen un paper molt important a l’hora de regenerar l’aire de casa teva. Aporten frescor natural i color verd. Sabies que el color verd és el color més relaxant per a l’ull humà? S’associa a la tranquil.litat, l’armonia, l’equilibri, el descans… I si no tens ni idea de quines plantes escollir, aquí tens una llista de les que estan més de moda (sí, també hi ha modes en plantes): monstera o costella d’Adam, pilea, calatea sanderiana, falgueres i heures… Un clàssic de sempre és el ficus, i si ets dels de “a mí les plantes no em duren ni una setmana”, no ho dubtis, escull plantes crasses o cactus.

3. La màgia de la llum

Aquest és un dels punts més importants a l’hora de donar calidesa a casa teva. Perquè una il.luminació freda pot convertir casa teva en una mena de quiròfan, fred i desangelat, i una luminació càlida, en un refugi súper acollidor. Per a aconseguir que la llum de casa teva sigui càlida, són bàsiques les bombetes. Has d’escollir-les de llum càlida (menys de 3.300 graus Kelvin), que té una tonalitat groguenca, o de llum neutra (al voltant de 4.000 graus Kelvin), de color bastant natural. Les de llum freda (entre 5.000 i 6.500 graus Kelvin), emeten una llum blavosa molt poc acollidora. No t’oblidis d’espelmes, garlandes, tires de leds i altres punts de llum, que són perfectes per a donar calidesa a qualsevol racó de la casa i molts no necessiten ni connexió elècrica, perquè funcionen amb piles.

4. Abriga casa teva

Vesteix les zones “d’estar” amb catifes. Quines són aquestes zones? La sala d’estar (la zona del sofà), el dormitori (als peus i als costats del llit), el menjador (sota la taula i les cadires), les zones d’estudi (sota les cadires), les zones de joc dels nens… Les catifes tenen una petjada càlida i aporten confort. Preferentment, escull-les de llana, siguin de pèl llarg o de pèl curt. Un altre element indispensable per a guanyar calidesa són les mantes. No pot faltar-ne una als peus dels llits i algunes al sofà (l’ideal és que n’hi hagi una per a cada persona que viu a la casa).

Habitación acogedora

5. Vesteix les finestres

Les finestres són superfícies fredes. Si les equipes amb unes bones cortines, guanyaràs en aïllament tèrmic, però també en calidesa, perquè les caigudes de tela “vesteixen” l’espai. Hi ha molts sistemes de cortines, des de cortinetes fins a panells japonesos, uns són més clàssics, altres més moderns, però l’important és que les escullis d’un teixit el més natural possible (cotó, lli…) i d’un color neutre que combini amb la decoració de casa teva i no dificulti l’entrada de llum natural.

6. Guanya comoditat amb coixins

Perquè el confort no és només qüestió de temperatura, sino també de comoditat. Els coixins són un bon comodí per a posar-se còmode al sofà, la butaca o al llit, però també per a donar calidesa a les cadires o fins i tot per evitar corrents d’aire (amb coixins talla-vents que es posen davant les portes). A l’hora d’escollir els coixins del sofà i del llit, el consell és combinar diferents formes (quadrats, rectangulars, rulos…) i tamanys.

7. L’art de reflectir la llum

Llum és igual a calidesa. Així que qualsevol superfície que sigui capaç de reflectir-la, estarà multiplicant la calidesa de casa teva, sigui la llum natural, la de les làmpares o la de les espelmes, garlandes… Per això, posa miralls a diferents espais, faràs que semblin més grans i aconseguiràs reflectir les llums. Bons llocs són el rebedor, al damunt d’una calaixera al dormitori o la sala d’estar, a la paret del menjador…

8. Fes que casa teva faci bona olor

Entrar a casa i sentir un aroma agradable és reconfortant. Hi ha moltes maneres d’aromatitzar la casa (difusors d’essències, mikados, ambientadors, peces de fusta amb olis essencials…) i molts aromes que poden ajudar-te a aconseguir un ambient relaxant. No negarem que, en tema d’aromes, cadascú té els seus gustos. En general, però, les olors cítriques, d’herbes aromàtiques (espígol, farigola, menta…) i de “roba neta” són les més adequades per a la casa.

9. Escull bé els colors

Els tons terra són els reis de la calidesa (beiges, torrats, colors sorra, marrons, topo…), per això han de ser la base cromàtica d’una casa càlida. Després, pots introduir el teu toc de color amb altres tons càlids (vermellosos, verdosos, groguencs…). Encara que si els teus preferits són els verds i blaus (tons freds dins la roda de color), pots introduir-los en petites dosis sempre que la base de casa teva sigui càlida.

10. Per últim, posa’t música

Ja ho diu la dita, “la música amansa les feres”. I és que posar la teva música preferida mentre estàs a casa et farà sentir millor, et donarà pau i, d’alguna manera, et farà sentir més feliç. Així que… prem el play!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.