Blog
Consells nutricionals per l’estiu

Consells nutricionals per l’estiu

Nomen      22/08/2016

Les vacances d’estiu són una època molt especial de l’any, és un període de relaxament en què solem trencar amb tota la rutina, això inclou sovint deixar de banda els nostres hàbits alimentaris. Però, si ens anticipem i ens planifiquem bé, podem gaudir menjant el que ens agrada i impedir que ens passi factura. Només hem de tenir en compte els següents consells nutricionals:

– Evita la improvisació: planifica uns menús equilibrats que siguin fàcils de preparar. En aquest tens idees interessants:  5 receptes de sopars saludables fàcils i ràpides.

– Aprofita el bon temps per gaudir de l’esport: Quan fa mon temps. Ens atabala tancar-nos al gimnàs, per això hi ha molts centres esportius que tenen una quota mínima d’estiu pels seus socis. Això permet continuar tenint la teva plaça sense haver de pagar, un altre cop, la matrícula. Caminar o córrer a l’aire lliure, sortir a la muntanya, nedar o muntar en bici, són bones opcions per gaudir dels beneficis de l’esport sense haver de tancar-se.

– Compensa els excessos: L’estiu és el moment per estar amb la família i els amics, és temps per gaudir del sol amb un aperitiu al xiringuito de la platja, de menjars copiosos, i de gelats a deshora. Simplement, intenta compensar els excessos, d’aquesta manera gaudiràs igual, però evitaràs que et passi factura després:

· Introdueix aliments menys grassos a l’aperitiu: Llagostins freds, escopinyes, muscos a la marinera, aladrocs en vinagre… Són plats amb menys calories que les patates fregides o braves, i estan boníssims!

· Si vas a dinar fora de casa: Primer pensa què és el que més et ve e gust. Si ets dels que gaudeixen amb les postres, escull un primer i un segon més light, per exemple: còctel de gambes amb una dorada a la sal i un brownie de xocolata amb gelat de vainilla. Si pel contrari ets dels que prefereix menjar bé, escull un plat consistent i compensa amb els altres: verduretes a la brasa, entrecot amb salsa rocafort i arròs, carpaccio de pinya.

– Hidratat amb fruita: A l’estiu ens ve de gust beure més que mail begudes fredes, ja siguin en forma de sucs, refrescs, granissats… Recorda que fer abús d’aquest tipus de begudes és sinònim d’incrementar l’aportació de sucres d’absorció ràpida. Una bona alternativa és emportar-se una peça de fruita per fer un àpat a mig matí i mitja tarda. No només et sentiràs més hidratat per la quantitat d’aigua, a més, et satisfarà més gràcies a la fibra de la fuita!

Ara només cal que portis aquests consells a la pràctica, bones vacances!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *