Saps els beneficis de la beguda d’arròs Nomen i les nombroses propietats beneficioses per a l’organisme? Aquesta s’obté per mitjà d’un procés de fermentació del cereal molt i bullit i pot ser una bona alternativa per a aquelles persones a les quals o bé no els agrada la llet de vaca o bé no poden prendre-la per motius de salut.
La beguda d’arròs és de molt fàcil digestió gràcies a la seva composició baixa en greixos i proteïnes i, malgrat ser rica en sucres, presenta un baix valor calòric. Per tant, és una bona opció si s’està realitzant una dieta per perdre pes o per a totes aquelles persones amb digestions pesades. La seva bona tolerància en la majoria d’individus també es relaciona amb l’absència de nutrients com el gluten, la lactosa o la caseïna que provoquen al·lèrgies o intoleràncies en un gran sector de la població.
D’altra banda, en ser una beguda vegetal no conté colesterol i, gràcies al seu contingut en fitosterols, una substància amb una estructura química similar al colesterol que competeix amb aquest a nivell intestinal per ser absorbit, pot ajudar a reduir els nivells d’aquest greix en sang ajudant una miqueta més a la salut del nostre cor.
Nomen elabora una beguda que conserva els nutrients propis de l’arròs, com ara vitamines i minerals vitals per al correcte funcionament del nostre organisme però sense olis, greixos ni sucres afegits. Tots els beneficis de l’arròs sense extres que llevin la lleugeresa i el gran valor nutricional a la beguda!
La beguda d’arròs no és només una beguda, ja que, de la mateixa manera que la llet, pot ser utilitzada en nombroses elaboracions culinàries com a cremes, gelats o salses que tradicionalment utilitzen llet de vaca com a ingredient.
A continuació, us oferim dues receptes on s’utilitza la beguda d’arròs com a ingredient:
Salsa beixamel
INGREDIENTS
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de Maicena
- 2 cebes petites
- 1/2 litre de beguda d’arròs Nomen
- Pebre blanc, sal i nou moscada
ELABORACIÓ
- Pica la ceba molt fina, cobreix el fons d’una paella amb oli i sofregeix la ceba a foc lent fins que estigui transparent.
- Tira les dues cullerades de farina i ofega-la (sense que es cremi) i, a continuació, una cullerada de Maicena. Remou durant uns segons.
- Incorpora la beguda d’arròs, removent.
- Finalment, afegeix la sal, la nou moscada i el pebre blanc. I ja pots utilitzar la salsa per al plat que prefereixis.
Magdalenes a base de beguda d’arròs
INGREDIENTS
- 70 ml de beguda d’arròs Nomen
- 220 g de farina
- 180 g de sucre
- 10 g de llevat
- 200 ml d’oli d’oliva suau
- 4 ous grans
- La pell d’1 llimona rallada
- Canyella en pols
- Surt
ELABORACIÓ
- Prepara una massa sòlida barrejant la farina amb el llevat, un pessic de sal i la canyella en pols (la quantitat de canyella dependrà del gust de cadascun, si la volem amb més o menys sabor). Reserva-la a un costat per a usar-la més tard. Escalfa prèviament el forn a 210ºC.
- Posa els ous en un bol, afegeix-hi el sucre i amb ajuda d’una batedora barreja fins que blanquegi i el sucre quedi ben dissolt. Seguidament, afegeix-hi la beguda d’arròs, l’oli i la pell de llimona i barreja una altra vegada fins a aconseguir una massa homogènia. Sense deixar de batre, ves afegint-hi la massa inicial, a poc a poc, per evitar que es vagin formant grumolls.
- Llest! Ara només has de posar la mescla en els motlles i ficar-ho al forn durant 15 minuts. Per saber si estan fetes les magdalenes punxa la massa amb un ganivet i quan surti net ja estaran cuinades. Atenció! Si utilitzes llevat de sobre hauràs de deixar reposar la massa a la nevera abans de ficar la barreja al forn, coberta amb paper film, durant una hora.
- Vols un últim truc perquè les magdalenes siguin irresistibles? Abans de ficar-les al forn empolvoreu un pessic de sucre per sobre de la massa.
Aquests són només dos exemples dels múltiples plats que podem preparar amb beguda d’arròs Nomen, una beguda lleugera, saborosa i saludable que pot encaixar perfectament dins d’una dieta variada i equilibrada. T’animes a tastar-la?
Descubre toda nuestra gama de productos