Si ets fan de les hamburgueses, aquestes t’encantaran! Avui et proposem 3 receptes d’hamburgueses vegetarianes i veganes que poden delectar fins als paladars més exigents. Siguis vegetarià o no, et sorprendran. Vols saber com fer-les? Segueix llegint!
Receptes hamburgueses vegetals
Hamburguesa de falàfel amb salsa de iogurt
Ingredients
- Per l’hamburguesa: 200g de cigrons cuits, 1 ceba dolça petita, cogombre, 2 grans d’all, oli d’oliva, una mica de sal, una mica de pebre negre i una mica de julivert i coriandre fresc.
- Per a la salsa: 1 iogurt natural, el suc de mitja llimona, mig gra d’all i una mica de sal.
Elaboració
Només cal triturar tots els ingredients junts fins a obtenir una massa bastant homogènia. Divideix la massa en 4 porcions i dóna forma de bola a cadascuna, després aplana-la i col·loca sobre una safata de forn sobre paper d’enfornar. Amb el forn preescalfat deixa les hamburgueses a uns 200ºC uns 15 minuts. Primer deixa-les 10 minuts per una banda i dóna’ls la volta. Per a la salsa, és tan fàcil com picar molt fi l’all i barrejar el iogurt natural amb els altres ingredients. Col·loca l’hamburguesa sobre un pa torradet, i per sobre unes rodanxes de cogombre i una mica de la salsa de iogurt. Deliciós!
Hamburguesa vegana d’arròs i verdures amb xips de moniato
Ingredients
- Hamburguesa: 200g d’arròs integral, 1 pebrot vermell, 1 ceba, pa ratllat, 1 pastanaga, beguda vegetal d’arròs, oli d’oliva i sal.
- Xips: moniato, oli d’oliva, pebre vermell dolç / picant i sal.
Elaboració
El primer pas és fer el sofregit amb el pebrot vermell, la pastanaga i la ceba amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal. D’altra banda, bull l’arròs en una olla amb aigua fins que estigui cuit. Si no tens temps pots utilitzar els gotets d’arròs integral Nomen. Quan l’arròs estigui llest, barreja-ho a la paella amb el sofregit perquè absorbeixi tot el sabor. La barreja resultant ha de ser d’una consistència que puguis modelar. És hora de donar forma a les hamburgueses! Mulla’t les mans amb aigua, agafa un tros de la barreja i dóna-li forma. Seguidament passa-ho per beguda vegetal d’arròs i després arrebossa-ho en pa ratllat. Daura-ho uns minuts en una paella amb una mica d’oli d’oliva i… A gaudir!
Per a l’acompanyament et proposem uns xips de moniato. És tan fàcil com tallar un moniato en bastonets, col·locar-los en un bol i afegir un rajolí d’oli d’oliva, un pessic de sal i pebre vermell dolç o picant (a gust del consumidor). Barreja-ho tot bé i porta al forn uns 20 minuts fins que estiguin una mica daurats. ‘El seu contrast de sabor dolç et sorprendrà!
Hamburguesa de bolets i quinoa
Ingredients
200g de xampinyons, 80 g quinoa, ½ ceba, ½ pebrot verd, oli d’oliva, sal, pebre negre, 2 ous i pa ratllat per arrebossar.
Elaboració
Neteja i pica bé els xampinyons. Pica la ceba i el pebrot verd i sofregeix en una paella amb una mica d’oli d’oliva fins que estigui tot ben daurat. Mentrestant, col·loca en remull la quinoa, renta i després escorre durant 5 minuts. Barreja la quinoa amb els xampinyons crus i la ceba. Salpebra al gust. Afegeix els dos ous i remou tot molt bé perquè s’integrin els ingredients. Col·loca el pa ratllat per arrebossar en un plat, agafa una porció de la massa, dóna forma d’hamburguesa i passa-ho pel pa ratllat. Escalfa una paella amb una mica d’oli d’oliva i daura les hamburgueses.
Per donar-los un toc més especial, pots posar-les en una safata de forn i escalfar 5 minuts amb una rodanxa de formatge de cabra a sobre. Després col·loca-entre dues llesques de pa torrat i llest. Compte, que és addictiu!
Esperem que t’hagin agradat aquestes receptes i que les posis en pràctica. A gaudir!
Descubre toda nuestra gama de productos