Blog
Idees saboroses per menjar de tupper

Idees saboroses per menjar de tupper

Nomen      30/11/2015

Cada vegada som més els que, per circumstàncies laborals, ens veiem obligats a dinar o sopar a la feina a força detuppers. Però moltes vegades l’estrès, les matinades i la manca de temps a l’hora de cuinar fan de preparar alguna cosa desitjable cada dia sigui difícil. Per això, l’article d’avui el centrarem a donar-vos consells i idees saboroses perquè menjar de tupper resulti agradable i fins i tot divertit.

1. Planifica el menú amb antelació.

És important planificar el menú d’acord amb les recomanacions d’una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient. En aquest sentit, perquè l’àpat sigui equilibrat ha d’estar compost per quatre grups d’aliments:

Verdures i hortalisses: Intentarem fer servir les de temporada, així, no només estalviarem a l’hora de la compra, sinó que també ens assegurarem que conservin i mantinguin les seves propietats nutricionals (major contingut en l’àmbit vitamínic i mineral) i organolèptiques intactes (textura, aparença i sabor molt més intens).

Hidrats de carboni: Procurarem escollir una varietat diferent d’aliments que ens aportin hidrats de carboni cada dia. Per exemple, el dilluns arròs integral, el dimarts espirals de verdures, dimecres mongetes blanques, dijous arròs basmati i divendres patata. Tot i que el dilluns i el dijous hem escollit el mateix grup, l’arròs, en triar una varietat diferent, estem variant l’aportació nutricional.

Proteïnes: Les podem trobar a les truites, remenats, carns, peixos, en els fruits secs i en els lactis. Igual que hem comentat en el grup anterior, tractarem de compaginar els diferents aliments proteics perquè cada dia mengem un de diferent. Però serà important tenir en compte com les cuinem, ja que en reescalfar al microones una carn, pot resultar dura i seca. Un bon consell per evitar que això passi, és combinar aliments proteics juntament amb els grups anteriors en forma de plat únic o bé usar alguna salsa o condiment, per assegurar que quedi sucosa.

Fruita o iogurt: Quan un o l’altre? Es recomana prendre fruita de postres quan l’aportació de verdures i hortalisses ha estat en forma cuita, ja que a través de la cocció es perden part de les vitamines i minerals que contenen. I es recomana prendre iogurt, sobretot després d’un plat de llegums, ja que el iogurt ajuda a alleugerir la seva digestió.

2. Consells culinaris.

Si volem aconseguir que el menjar ens quedi com a casa, serà interessant seguir els següents consells:

– Vinagretes i salses d’amanida s’han de transportar en un pot de vidre independent, i usar-les per fer la barreja pocs minuts abans de menjar.

– La pasta i l’arròs “al dente” evitarà que quedin passades en escalfar-los.

– Afegir suc de llimona al peix o a la carn abans d’escalfar els farà més sucosos.

3. Recomanacions higièniques.

Procurar seguir un bon mètode de conservació del tupper, des que sortim de casa fins que ho anem a consumir, és vital per a garantir que el menjar estigui en bon estat. Per això, també serà important transportar-lo en un envàs o bossa isotèrmica i, si en el treball disposem de nevera, el conservarem sempre en refrigeració.

 

Un cop explicada com deu ser la composició d’un bon tupper i com l’hem de consumir perquè sigui segur per a la salut, només ens queda donar-vos idees divertides perquè gaudiu menjant fins i tot a l’oficina:

menu_tupper_cat

 

Ara només cal posar-ho en pràctica! Us animeu a menjar de tupper?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *