Blog
Jo no em vull aprimar! Aprèn a engreixar amb salut

Jo no em vull aprimar! Aprèn a engreixar amb salut

Nomen      01/02/2016

Un dels principals temes en el món de la moda i l’alimentació sol estar relacionat amb la pèrdua de pes o el manteniment d’aquest. No obstant això, hi ha un sector de la població que està desesperat per aconseguir totalment el contrari: guanyar pes. Com engreixar, una cosa tan senzilla per a alguns, pot suposar un autèntic calvari per a altres?

La resposta està en la genètica. Un estudi, publicat en l’últim número de la revista «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine», realitzat per investigadors de la Universitat de Londres, assegura que el pes corporal dels pares té una gran influència en el pes corporal dels seus fills, després d’haver observat que els nens els pares dels quals són prims tenen tres vegades més probabilitats de ser-ho, en comparació amb aquells amb pares obesos. No obstant això, la primesa es converteix en un problema quan la persona vol engreixar i no ho aconsegueix. Per això, avui, centrarem l’article a donar consells sobre com aconseguir pujar quilos sense perdre la salut.

Primer hem d’assegurar-nos que la dieta sigui, a part d’equilibrada i variada, suficient en energia. Augmentar les quantitats de menjar és un pas molt difícil, ja que aquestes persones solen tenir un estómac que no cedeix fàcilment a grans volums. Per tant, haurem d’aconseguir que, amb la mateixa quantitat de menjar, aportem més energia. Aquest punt ho aconseguirem enriquint els aliments:

A les sopes, cremes i purés:

– Afegir formatgets o formatge ratllat.

– Afegir ou dur picat.

– Afegir crostons de pa fregit en oli d’oliva.

– Afegir tacs de pernil serrà passats per la paella en oli d’oliva.

– Afegir un picat d’ametlles i avellanes.

– Afegir una cullerada sopera d’oli d’oliva en cru.

Les verdures:

– Ofegar-les o fregir-les en oli d’oliva.

– Afegir un sofregit amb all, pernil i pinyons.

– Afegir salsa beixamel.

– Afegir fruits secs.

– Afegir maionesa.

– Afegir panses.

Els llegums:

– Afegir un sofregit de xoriço o pernil serrà.

Els arrossos:

– Afegir un sofregit d’all i pernil.

– Saltar amb oli d’oliva.

Les salses:

– Salses enriquides amb nata, formatge, salsa de tomàquet, salsa pesto…

Les carns i peixos:

– Arrebossats.

– Guisats.

– Potenciar el peix blau un mínim de tres vegades a la setmana.

Les postres:

– Amb mel, melmelades.

– Amb nata.

– Amb llet en pols condensada.

– Amb xocolata.

– Amb fruits secs.

– Fruita en almívar.

Un altre punt important és fraccionar la dieta en cinc o sis preses al dia, donant especial importància a l’esmorzar, sens dubte, el menjar més important del dia. No esmorzar és com no haver despertat i reactivat tota la maquinària del nostre organisme. Mai ha de faltar una aportació de cereal, una aportació de làctic i una aportació de fruita. Per exemple: una peça de fruita, llet amb cacau i cereals ensucrats.

El pa, els cereals, les patates i els llegums, tots tenen midó. Aquest nutrient és essencial per equilibrar els menús, per tant, mai pot faltar ni en el menjar ni en el sopar. Per exemple: arròs saltat amb bolets, conill amb puré de castanyes i poma al forn amb canyella i sucre moreno. I si a més, acompanyes els àpats amb pa torrat, oli d’oliva i suc de poma per beure, afegiràs calories de qualitat sense pràcticament adonar-te’n.

Finalment, cal destacar la importància de practicar exercici físic, ja que no només estimula la gana sinó que estimula la musculatura, proporcionant un aspecte menys prim.

Ja veieu que engreixar no es tracta de satisfer la gana amb menjars abundants, greixosos i molt calòrics, sinó que s’han de prendre racions moderades amb una bona qualitat nutricional i, sobretot, mantenint aquests hàbits de per vida.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.