Blog

És el mateix un suc, un batut, un liquat o un granissat? Descobreix les diferències!

Recórrer a un suc, un batut, un liquat o bé un granissat, pot ser una bona opció per refrescar-se i hidratar-se, sempre que siguin naturals i no ens passem amb l’aportació de sucres. A continuació descobrim com fer-los perquè siguin saludables!

SUC

Un suc és un líquid que es pot extreure de fruites en estat natural a partir de procediments mecànics (espremedora), sense que hi hagi fermentació. El principal inconvenient de la seva elaboració és la pèrdua de fibra que es provoca:

– 100 g de taronja à 2,4 g de fibra

– 100 ml de suc de taronja à 0,1 g de fibra

Aquest fet provoca una menor sensació de sacietat versus consumir una peça de fruita. Per això, no és recomanable prendre més de tres sucs a la setmana, i sempre que es consumeixin, s’ha de prioritzar els naturals enfront dels envasats, ja que tenen més sucre.

BATUT

Un batut és una beguda elaborada amb llet barrejada amb fruita, xocolata o altres ingredients. Per obtenir la barreja normalment s’utilitza una batedora.

En l’àmbit nutricional, hem de destacar l’aprofitament de tots els nutrients que introduïm al got, ja que no es produeixen deixalles com en el cas del suc. Ara bé, haurem de tenir en compte que, en funció dels ingredients que utilitzem el valor nutricional variarà. Per exemple, si fem ús d’una beguda vegetal, com la beguda d’arròs Nomen, obtindrem un batut apte per intolerants a la lactosa. Si a part de la beguda afegim gelat i fruits secs, elevarem l’aportament energètic però, pot ser molt vàlid per esportistes que necessiten ingerir una elevada quantitat de calories. Per contrari, si utilitzem llet desnatada i la barregem amb fruita i un parell de galetes integrals, podem obtenir un batut baix en calories apte per dietes hipocalòriques, una opció interessant per esmorzar o berenar.

LIQUAT

Un liquat és una beguda resultant de separar el líquid contingut (en una fruita o en una verdura) de la polpa, la pell, les llavors i altres parts sòlides que la componen. L’extracció del líquid se sol fer amb una liquadora.

De la mateixa manera que passa amb el suc, en el cas del liquat també tindrem tota la fibra, però, l’avantatge que ens ofereix enfront d’aquest és que podem utilitzar la fuita i la verdura indistintament. Per aquelles persones que els hi costa arribar a les cinc racions de fruita i verdura diàries, fer-se un liquat vegetal pot ser una bona opció per obtenir vitamines, minerals i altres components.

Un exemple de liquat són els famosos liquats verds, per fer-lo només has de barrejar una o vàries verdures (espinac, bleda, endívia, cogombre o enciam) amb una poma (fruita que té bona sinergia nutritiva amb les verdures verdes i proporcionarà un liquat amb un agradable sabor dolç) i beguda d’arròs Nomen.

GRANISSAT

Un granissat és una beguda gelada que es serveix quan encara està cristal·litzada. El principal component és l’aigua, ja que representa al voltant de 85-90% de la seva composició, per tant, el seu contingut calòric no és molt elevat. Ronda les 70 calories per cada 100 mil·lilitres. No obstant això, no convé abusar d’ells, ja que solen ser rics en sucres afegits. Encara que, si els fem a casa, podem utilitzar fruita natural madura i prescindir del sucre o substituir-la per edulcorants naturals com l’Stevia.

Ara que ja coneixes la diferència, per quin us decanteu?

 

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here