Blog
Receptes Sant Valentín

El millor menú per enamorar per Sant Valentí

Aquest any, 2021, el dia de Sant Valentí, el 14 de febrer, en què se celebra el dia dels enamorats, cau en diumenge. Diumenge d’hivern, diumenge de pandèmia, diumenge de quedar-se a casa. Però et proposem un pla que no pots refusar: preparar un àpat especial per a celebrar l’amor.

No ho dubtis, posa’t el devantal, arremanga’t i encén el foc! Si sorprens a la teva parella –o a la persona que t’agradaria que ho fos– amb aquest menú, t’assegurem que el de la cuina no serà l’únic foc que s’encendrà… I no t’espantis, els plats que et proposem són fàcils i ràpids de fer, a l’abast de qualsevol cuiner (fins i tot els principiants).

És una manera diferent de gaudir d’aquesta data especial. I si ho mantens en secret, la sorpresa serà total. Però per a fer-ho bé, has de tenir tots els detalls sota control: des dels ingredients de les receptes comprats fins el vi o el cava a la temperatura adequada. Arribat el moment, llueix-te parant la taula, posa alguna flor fresca, encén unes espelmes, posa una música suggerent, si us plau apaga el telèfon i gaudeix de la vetllada.

Què cuinar per a celebrar Sant Valentí?

Et donem dues opcions com a entrant, dues com a plat principal i dues com a postres, per a que escullis els que et venen més de gust i, per suposat, els que més agradaran a la teva parella. Pots combinar-los com vulguis, perquè tots els plats tenen algun ingredient considerat afrodisíac. Sabies que són diferents per a homes i per a dones? Per exemple, diuen que aliments afrodisíacs per a homes són els espàrrecs, els fruits secs, els plàtans, el marisc i el salmó. Els principals afrodisíacs per a les dones són la xocolata, la canyella, la carn, els ous, el formatge i la menta.

Cuina amb afecte –això sempre es nota en el resultat final, tant si ets un cuiner aficionat con si tens un bon nivell als fogons– i presta una atenció especial a la presentació i l’emplatat. Fes-ho amb delicadesa, col.loca bé el menjar, decora’l amb alguna herba aromàtica, posa les salses de manera decorativa… Converteix-te en xef per un dia!

Pel que fa a la taula, vesteix-la amb unes bones estovalles de tela (amb tovallons a joc, res de tovallons de paper), escull els plats més bonics que tinguis, posa bé els coberts, les copes i els gots… Tingues a punt una glaçonera amb gel o un refredador d’ampolles per a conservar el vi o el cava a la temperatura adequada i no haver d’estar anant i venint a la nevera. I compra bones ampolles per a regar la vetllada, que la ocasió s’ho mereix. Si no en saps massa, de vins, deixa’t aconsellar per un professional, a qualsevol vinoteca o botiga especialitzada et podran ajudar a escollir la beguda que millor marida amb el teu menú. Parlant de menú… aquí van les nostres propostes.

Els entrants

Et proposem uns gambons amb gabardina amb maionesa al cibulet i un timbal de quinoa amb verdures i fruis secs.

Gambons amb gabardina amb maionesa al cibulet

Són cues de gambons, embolicades amb pasta filo pinzellada amb mantega i enfornades 10-12 minuts a 180ºC. Mentre es couen, prepara una maionesa batent 1 ou, el suc de ½ llimona, sal i oli d’oliva i quan la tinguis feta, afegeix un parell de brins de cibulet fresc picat. Remena i posa la salsa en un parell de bols. Serveix els gambons en copes de còctel, per exemple. Amb 4 o 5 unitats per cadascú serà suficient.

Timbal de quinoa amb verdures i fruits secs

Utilitza vasets de quinoa i arròs precuinats, com els de Nomen, que estan llestos en només 1 minut al microones. Talla a daus petits 1 tomàquet, ½ ceba, ¼ de pebrot vermell i ¼ de pebrot verd i barreja’ls amb la quinoa quan estigui freda. Afegeix uns fruits secs torrats (pots escollir festucs, ametlles, nous, avellanes, anacards, pipes de carbassa o de girasol…), barreja bé i amaneix amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra i sal. Per a emplatar, fes servir un aro metàlic per donar a l’amanida forma de timbal. Decora els timbals amb un tomàquet cherry partit per la meitat i una fulla d’alfàbrega.

Els segons

Et proposem una recepta de peix, salmó amb costra amb guarnició d’arròs basmati; i una de carn, rotllets de vedella farcits d’hortalisses amb salsa de ceba caramelitzada.

Salmó amb costra amb guarnició d’arròs basmati

Marca el salmó a la planxa, uns minuts per cada costat. La idea és que quedi cru per dins, perquè s’acabarà de fer al forn. Prepara la costra, triturant un grapat d’avellanes amb un parell de tomàquets secs en oli d’oliva. Barreja’ls amb 4 cullerades de farina de galeta i afegeix espècies al teu gust (orenga, julivert fresc picat, romaní…). Cobreix els lloms de salmó amb aquesta costra i enforna’ls 10-12 minuts fins que la costra estigui torrada. Serveix el salmó amb un flanet d’arròs basmati, saltat amb una mica d’oli de sèsam i ceba sofregida.

Rotllets de vedella farcits d’hortalisses amb salsa de ceba caramelitzada

Talla les hortalisses (pebrot vermell, pastanaga, carbassó i espàrrecs verds) en palets fins. Salpebra’ls i salta’ls en una paella amb una mica d’oli fins que estiguin tendres. Estén els filets de vedella (han de ser molt fins i tendres) y talla’ls en tires d’uns 7 cm d’amplada. Salpebra’ls i reparteix sobre ells les hortalisses, enrotlla’ls i subjecta’ls amb escuradents per a què no s’obrin. Cou-los a la paella, per tots els costats. Per a la salsa, pica una ceba ben menuda i caramelítza-la en una paella amb una mica d’oli. Quan estigui tendra i tingui un to torrat, salpebra-la i tritura-la amb un raig de nata per cuinar. Serveix 2 o 3 rotllets per persona i posa al costat de cadascun una llàgrima de salsa (serveix la resta en un bol apart).

Les postres

Et proposem un gelat de maduixes i roses amb xocolata fosa i unes galetes de mantega amb missatge.

Gelat de maduixes i roses amb xocolata fosa

Tritura 175 gr de maduixes amb 100 gr de sucre i el suc de ½ llimona. Barreja la preparació amb 100 ml de nata líquida i ½ cullerada d’aigua de roses, remena per a què s’integrin i posa-ho en un recipient metàl.lic de parets baixes. Congela-ho almenys 5 hores, remenant cada 30 minuts amb una forquilla per a trencar els cristalls de gel. Treu el gelat del congelador 15 minuts abans de servir-lo. Fon una mica de xocolata al microones (en tandes de 10 segons, amb compte que no es cremi), serveix el gelat en boles i rega’l amb una mica de xocolata fosa. Pots fer servir xocolata negra, amb llet o blanca, la que més us agradi!

Galetes de mantega amb missatge

Barreja 75 gr de mantega estovada amb 35 gr de sucre glas, 125 gr de farina i 1 cullerada de suc de llimona. Treballa la massa fins a que sigui homogènia i estira-la amb el corró fins a que tingui un gruix d’uns 5 mm. Deixa-la reposar 30 minuts a la nevera. Talla les galetes en forma de lletres (per a poder formar després la paraula love, t’estimo o el nom de la teva parella) o de cors. Cou-les 8-10 minuts al forn precalentat a 180ºC i deixa-les refredar sobre una reixeta.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here