Blog
Petits canvis per guanyar en salut

Petits canvis per guanyar en salut

Nomen      16/04/2018

Hi ha petites accions que pots fer en el teu dia a dia per guanyar salut i així millorar la nostra salut física i emocional. Et proposarem un conjunt de consells que esperem et siguin útils i pràctics.

Propostes per guanyar salut

Augmenta la teva activitat física, mou-te!

L’activitat física regular ens ajuda molt a millorar el nostre estat de salut. És important fugir del sedentarisme i moure’ns el màxim possible al llarg del dia. Recorda sempre en adaptar l’activitat física a les teves característiques i necessitats personals.

Pren nota d’algunes propostes fàcils per al teu dia a dia:

  • Evita l’ús de l’ascensor i utilitza les escales el màxim possible.
  • Baixa una parada abans de l’autobús o del metro i camina una estona fins arribar al teu destí.
  • Posa’t la meta de caminar cada dia un mínim de 20 minuts.
  • Evita passar llargues estones assegut a l’oficina o al sofà de casa.

Beu més aigua!

L’aigua és la beguda més saludable que existeix, recorda que no només has de incloure-la en els teus àpats principals, sinó al llarg de tot el dia.

Porta sempre amb tu una petita ampolla d’aigua i tingues sempre a la vista un got d’aigua, això t’ajudarà a recordar que l’has de prendre al llarg del tot el dia.

Si et costa beure l’aigua sola, afegeix-li unes gotes de llimona o llima, unes fulles de menta o bé fes-te una infusió al teu gust.

Organitzar-te bé, és la clau

L’organització diària i setmanal és clau per aconseguir uns bons hàbits alimentaris saludables al llarg de tota la setmana, però també al llarg de tot el dia.

Planifica el que menjaràs durant el dia, pensa en portar a sobre tot el que necessitis (així evitaràs comprar aliments innecessaris per al teu benestar). Proposa’t planificar els menús setmanals a realitzar a casa; això t’ajudarà a planificar la teva compra setmanal, a comprar d’una manera més ordenada i a seguir una dieta equilibrada d’una forma més fàcil.

Planificar el teu dia a dia i el teva setmana t’ajudarà a assolir una alimentació més saludable.

¡Fruita i verdura cada dia i en quantitat!

Que la fruita i la verdura no falti mai a casa! Per aconseguir prendre una bona quantitat de fruita i verdura en el teu dia a dia la clau és tenir-la sempre a casa, això ens ajudarà a prendre-la en més quantitat.

A més, és important planificar en quins moments anem a prendre-al llarg del dia. Si estàs tot el dia fora de casa pensa en agafar fruita abans de sortir i si vas molt a menjar fora pensa en triar plats amb verdura i escull fruita com a postres de forma habitual.

Redueix la quantitat de sucre i sal en la teva alimentació

La sal i el sucre han d’estar presents en quantitats moderades en la teva alimentació, per això és important no abusar-ne i prendre les quantitats recomanades. Pren nota d’alguns consells.

  • Si prens molta sal o sucre, redueix les quantitats de mica en mica. Una reducció progressiva sempre és més fàcil d’acceptar i consolidar com a hàbit que no una ràpida reducció.
  • Busca alternatives a la sal, com ho són les espècies i herbes aromàtiques. Aromatitza i condimenta tots els plats amb elles.
  • Demana sucre morè sempre que puguis amb els teus consumicions, i recorda que no cal acabar sempre el sobre de sucre.
  • Compra productes sense endolcir i fes-ho tu mateix, d’aquesta manera segur que posaràs menys quantitat i controlaràs fàcilment la quantitat que consumeixes.

Esperem que totes aquestes propostes t’ajudin a guanyar salut, i recorda que els petits canvis sempre són positius.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *