Blog

Recepta: pastís dolç d’arròs amb llet al forn

És un pastís? És un pa de pessic? Sí, és una barreja d’ambdós. I també un arròs amb llet, perquè aquesta elaboració és dins del pastís i li dona un gust únic, a més d’una textura súper original.

El pastís dolç d’arròs amb llet al forn és una bona recepta per a les postres d’un dinar especial, però també és un esmorzar o un berenar ideal per a cada dia, súper nutritiu i fàcil d’emportar en un tupper a l’escola o a la feina, per exemple.

Pots preparar l’arròs amb llet expressament per a aquest pastís, o també pots aprofitar un arròs amb llet que t’hagi sobrat. En qualsevol cas, el resultat serà un pastís diferent, amb el gust de l’arròs amb llet de l’àvia. Tradició i modernitat van de la mà en aquestes postres.

Ingredients del pastís dolç d’arròs amb llet al forn:

  • 1 litre i mig de llet
  • 150 gr d’arròs bomba Nomen
  • 100 gr de farina
  • 200 gr de sucre
  • 1 branca de canyella
  • La pell de ½ llimona
  • 3 ous
  • 25 gr de mantega + una mica per al motlle
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • Sucre glas

Elaboració del pastís dolç d’arròs amb llet al forn:

Prepara l’arròs amb llet. Posa un cassó al foc amb 1 litre de llet, la branca de canyella, la pell de llimona i el sucre. Escalfa’l fins que arrenqui el bull i llavors apaga el foc i deixa infusionar, tapat, durant uns 15 minuts.

Afegeix l’arròs. Cola la llet per enretirar la canyella i la llimona. Torna a posar-la al cassó, afegeix l’arròs i cou-lo a foc lent durant 40 o 45 minuts. Quan en faltin 10 per acabar la cocció de l’arròs, precalenta el forn a 180º.

Fes la massa del pastís. Enretira l’arròs del foc i deixa’l atemperar. Després, barreja’l en un bol gran amb els ous batuts, la mantega fosa (pots fondre-la en un cassó al foc o al microones) i la llet que queda.

Afegeix la farina i el llevat. Tamisa la farina i el llevat al damunt de la barreja anterior, per a evitar que es facin grumolls, i remena amb una espàtula per a integrar-les.

Enforna el pastís. Posa la massa en un motlle engreixat amb una mica de mantega i cou el pastís al forn uns 40 minuts a 180º. Passat aquest temps, enretira el motlle del forn i deixa’l atemperar a temperatura ambient.

Desmotlla i serveix. Desmotlla el pastís d’arròs, decora’l amb una mica de sucre glas i serveix.

Consells per al pastís dolç d’arròs amb llet:

  • Si ho prefereixes, pots fer servir sucre morè enlloc de sucre blanc i margarina enlloc de mantega.
  • Si durant la cocció del pastís veus que la superficie es torra massa, cobreix-lo amb paper de forn.
  • La pell de la llimona no ha de tenir pelleta blanca, podria donar un gust amargant al pastís.
  • Enlloc de sucre glas, pots utilitzar cacau en pols per a decorar el pastís.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here