Blog

Receptes internacionals per Carnaval

Carnaval està a tocar i aquest any et volem proposar receptes de tot el món per compartir amb els teus d’una manera diferent.

1. Itàlia – Fritole

Ingredients:

130g de farina, 35g de panses, 1 cullerada de sucre, 1 ou, 90ml de llet, 90ml de rom, 10g de llevat de cervesa, sal, oli d’oliva i sucre en pols.

Elaboració:

Renta les panses i deixa-les a remull. Esmicola el llevat i dissol-lo amb 3-4 culleres d’aigua. En un bol, barreja la farina, el sucre i una mica de sal. Fes un forat al centre i afegeix l’ou, el llevat dissolt i el rom. Barreja bé i afegeix la llet i les panses. Pasta i, quan deixi de pegar-se als dits, tapa-ho amb un drap humit. Veuràs com al cap d’una estona la massa dobla la seva grandària.

Finalment, en una paella amb oli d’oliva, fregeix la massa i ves col·locant una a una les “fritole”, en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant. Empolvora una mica de sucre i llest!

2. Brasil: Feijoada

Ingredients:

120g de mongetes, 75g de cansalada, 4 salsitxes de porc, 80 g de costelles de porc, 25g de llonganissa fumada, 1 ceba gran, 2 tomàquets, 1 gra d’all, 1 tassa d’Arròs Ràpid Nomen, pebre negre, sal, comí, farigola seca i oli d’oliva verge.

Elaboració:

Abans de començar la recepta, hauràs de deixar les mongetes en remull des del dia anterior. En una olla, bull-les amb una mica de sal i una mica de farigola seca. Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Col·loca les costelles en una safata per al forn una mica fonda perquè el greix del porc es mantingui en aquesta, i deixa-ho cuinar durant 25 minuts aproximadament.

Mentrestant, en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge, daura la ceba i el tomàquet (prèviament tallats en quadrats petits). Afegeix també el gra d’all ben picat, farigola seca i salpebra. Afegeix la cansalada tallada a tires fines fins que s’enrosseixi. Afegeix les salsitxes i remou. Un cop preparat el sofregit, afegeix-ho a l’olla de les mongetes i deixa-ho durant 10-15 minuts a foc lent.

Finalment, en una olla bull l’Arròs Ràpid Nomen durant 5 minuts.

Serveix tot junt i llest!

3. EEUU: King’s Cake

Ingredients:

125ml de llet, 60g de mantega, mig sobre de llevat, 120g de sucre morè, 1 ou, aigua, sal, nou moscada mòlta, 415g de farina, 70g de sucre blanc, 70g de sucre glas, 1 clara d’ou petit, colorant en pols, 1 culleradeta de canyella en pols, 80g de nous picades i 25g de panses.

Elaboració:

Escalfa la llet amb 20g de mantega durant 2 minuts al microones, barreja i deixa-ho temperar. Escalfa, en una olla, 100ml d’aigua durant 2 minuts, afegeix el llevat i una cullerada de sucre morè, remou fins que quedi ben dissolt i escalfa aproximadament 10 minuts més, fins que comenci a bullir. Retira i afegeix la llet amb la mantega, l’ou, un pessic de sal, un pessic de nou moscada i 50g de sucre morè. Barreja bé i comença a afegir la farina (370g). Barreja fins a tenir una massa consistent que puguis pastar, i pasta fins que no s’enganxi a la paret del recipient en què estàs treballant. Tapa-ho amb un drap humit i deixa-ho reposar fins que dobli la seva mida.

Mentrestant, prepara el farcit: barreja el sucre morè restant, la canyella, les nous picades, la resta de la farina, les panses i 40g de mantega fosa, fins a obtenir una crema tipus “crumble” i reserva.

Quan la massa hagi doblat el seu tamany, estira formant un rectangle. Afegeix el farciment sobre aquesta i enrotlla’l, uneix els extrems de la massa donant-li forma de tortell, fes talls a la part superior i deixa-ho reposar 1 hora.

Posa el forn a preescalfar a 180 ºC amb un bol d’aigua a l’interior d’aquest i enforna entre 15 i 20 minuts.

Barreja els colorants amb el sucre blanc, i el sucre glacé amb la clara d’ou. Pinta el tortell amb la barreja de clara i sucre glas, i posteriorment empolvora el colorant amb sucre blanc. Llest!

4. França: Ratatouille

Ingredients:

2 carabassons, 3 tomàquets, 1 pebrot gran, ½ ceba, 1 gra d’all, oli d’oliva verge, sal, pebre i 1 fulla de llorer.

Elaboració:

Neteja i pela les verdures. Talla-les en quadrats petits i afegeix la ceba a una paella amb un raig d’oli d’oliva verge. Quan comenci a daurar afegeix els pebrots, el llorer i salpebra. Passats 4-5 minuts afegeix els carabassons i, finalment, els tomàquets amb l’all ben picat. Deixa-ho tot a foc lent fins que estigui ben cuinat i llest!

5. Espanya: Orelles de Carnaval

Ingredients:

250g de farina, 25ml d’anís dolç, 60g de sucre glas, 1 ou, la ratlladura de ½ llimona, 30ml d’oli d’oliva, aigua i una mica de sal.

Elaboració:

En un bol afegeix l’ou, l’anís dolç, la ratlladura de llimona, un pessic de sal, 50g de sucre i 100ml d’aigua, i barreja bé. Un cop estigui ben barrejat i homogeni, afegeix la farina, barreja i pasta fins que no s’enganxi la massa ni a la paret del bol ni a les mans. Cobreix-lo amb un drap humit i deixa-ho reposar durant una hora aproximadament.

Passat aquest temps, fes boles petites de massa, i amb ajuda d’un corró dóna-li forma d’orella, procurant que sigui el més fina possible, però sense que es trenqui després. En una paella amb oli, fregeix les “orelles” i, posteriorment, reserva-en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant. Empolvora la resta de sucre glas per sobre i llest!

Aquest Carnaval posa’t el davantal i trasllada’t a un altre país experimentant la seva gastronomia, segur que alguna et sorprèn!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here