Comença l’escola i amb ella les celebracions d’aniversari dels nens. En aquest article et proposem receptes de pica-pica saludables i atractives per als més petits. Pren nota perquè les festes infantils siguin alguna cosa més que ganxets i olives!
Unes receptes saludables pels aniversaris
Bastonets de poma amb crema d’ametlles per festes infantils
Ingredients
- Pomes
- Suc de llimona
- 100 g ametlles crues
- Aigua
- Canyella en pols
Elaboració
- Posa les ametlles en un got, cobreix-les amb aigua i deixa-les en remull unes 4 hores.
- Un cop hagin passat les hores de remull, escorre les ametlles i tritura amb l’ajuda d’un processador d’aliments.
- Afegeix canyella al gust i una mica d’aigua per adaptar la consistència. Torna a triturar perquè es converteixi en una massa homogènia. Encara que pots deixar-la el més fina possible o amb trossets, això va a gustos!
- Desar a la nevera fins al moment de servir. Mentrestant, renta bé les pomes i talla-les a palets. Per evitar que la fruita s’oxidi, pots afegir suc de llimona per sobre amb l’ajuda d’un esprai.
- Serveix els palets de poma en una safata juntament amb el bol de crema d’ametlles.
Bastonets de vegetals al forn
Ingredients:
- Pastanagues
- Carbassa
- Patata
- Moniato
- Oli d’oliva
- Sal
- Espècies al gust
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 200 ºC. Mentrestant, renta i pela els vegetals. Després, tallar a tires.
- Afegeix una mica d’oli d’oliva, sal i les espècies que més t’agradin. Barreja bé perquè tots els trossos s’impregnin amb les espècies
- Col·loca els palets en una safata de forn de vidre i forneja’ls a 180 ºC fins que quedin cuinats per dins, però daurats per fora. Un cop estiguin al punt desitjat retira les verdures del forn.
Mini hamburgueses de llenties
Ingredients:
- 200 g llenties vermelles
- 5 pastanagues
- 2 cullerades soperes de sèmola d’arròs Nomen
- Oli d’oliva
- Pebre negra
- Pebre vermell picant
- Sal
Elaboració:
- Per començar, cou les llenties en una olla amb aigua i una mica de sal. Mentre es couen les llenties, pela les pastanagues i ratlla-les.
- En una paella, amb una mica d’oli d’oliva i sal, cuina la pastanaga ratllada a foc baix fins que quedi més o menys cuinada i s’hagi evaporat gairebé tota l’aigua
- Un cop estiguin cuites les llenties, escorre bé i afegeix-les a la pastanaga. Barreja-ho tot bé i retira-ho del foc.
- Afegeix la sèmola d’arròs, el pebre vermell i el pebre. Integra bé tots els ingredients.
- Deixa que la barreja es refredi en un bol cobert amb un drap de cuina perquè no s’assequi.
- Dóna forma d’hamburgueses a la massa, pots fer-ho manualment o amb l’ajuda d’un motlle rodó
- Finalment, daura les hamburgueses per la paella. Pots acompanyar-les d’una mica de salsa de tomàquet picant i formatge cheddar.
“Cupcakes” de truita de patata
Ingredients:
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- 8 ous
- 100 ml llet sencera
- Oli d’oliva
- Sal
- Motlle per magdalenes
Elaboració:
- Cou les patates al microones o al forn.
- Un cop estiguin ben cuinades, pela i talla a cubs petits.
- Posa en una paella una mica d’oli d’oliva i salteja-les per donar-li un toc daurat.
- Pela la ceba, pica-la i ofega amb una mica d’oli a la paella que has utilitzat per les patates.
- Bat els ous en un bol amb la llet i un pessic de sal.
- Afegeix la ceba i la patata i integra tots els ingredients.
- Greixa el motlle de magdalenes amb una mica d’oli i afegeix la barreja de la truita de patata en el motlle.
- Forneja durant uns minuts fins que l’ou qualli.
- Finalment, retira els cupcakes del forn i deixa’ls temperar en una reixeta.
¡Pots trobar més receptes saludables per festes infantils en el blog!
Descubre toda nuestra gama de productos