Blog

Regals de Nadal sostenibles: 5 idees gourmet solidàries pel Pare Noel o els Reis de 2021

Si estàs cansat de regalar sempre el mateix i recórrer a la clàssica bufanda, la colònia o els mitjons pel día de Pare Noel o Reis… O, si per més voltes que li dones, no saps què regalar aquest Nadal… Aquí et proposem 5 alternatives delicioses i originals. 5 regals de Nadal gourmet, que a més són solidaris, sostenibles i ecològics.

A tots ens agrada menjar i beure bé. I un regal que mimi l’estómac i el paladar és sempre una agradable sorpresa per al qui ho rep. A més, són regals per a homes i dones, que l’art de la bona taula no té gènere; gustosos i originals. Som-hi, conquistem pel paladar!

1. Arròs Nomen Earth + receptes amb arròs

Regalar arròs?, et preguntaràs. Doncs sí, perquè Nomen Earth no és un arròs qualsevol. És el mateix arròs Nomen de sempre, però més solidari. Conreat al Delta de l’Ebre i amb la garantia de qualitat de Nomen, els beneficis de les seves vendes es destinaran a finançar una causa medioambiental solidària proposada pels consumidors.

A més de solidari i sostenible, l’arròs Nomen Earth és bonic, doncs per a escollir el disseny de l’envàs Nomen va realitzar un concurs que aquest any va guanyar Alsacia Plaz, amb una il.lustració espectacular d’unes mans sostenint un bol d’arròs, amb arrels que penetren a la terra i un brot d’arròs verd com a metàfora del cicle de la vida.

Per a completar el regal, entra a la pestanya de receptes de la web de Nomen i selecciona les que més t’agradin per a imprimir-les i muntar un petit receptari. Serà un regal per a gaudir-ne tot l’any.

Per cert, encara pots votar per la teva causa medioambiental preferida, fins al 31 de maig de 2022. Si vols votar, fes clic aquí i participaràs també en els sortejos quinzenals de lots de productes Nomen.

Chocolate BIO

2. Xocolata BIO artesana amb missatge

Aquest és un regal doble. Perquè a més d’una rajola de xocolata artesana i deliciosa, pots enviar un missatge personalitzat… de xocolata!

La proposta és de Chocolates Artesanos Isabel, un obrador d’un poblet de Terol, Alcorisa. “Per a crear les nostres xocolates artesanes, treballem amb matèries primeres de comerç just i ecològiques, com el cacau i el sucre de canya o les cobertures, i també de consum local, principalment l’oli d’oliva verge extra i la ametlla marcona”.

La rajola pot ser de xocolata blanca, xocolata amb llet o xocolata negra. I les lletres que formen el missatge (màxim 21 caracters, 7 a cada línia), de xocolata negra o amb llet. A més, pots personalitzar l’etiqueta de l’envàs afegint un altre text, no més llarg de 30 caracters.

El preu de la rajola personalitzada és de 15 € i es pot comprar online.

Aceite de oliva personalizado

3. Oli d’oliva personalitzat

Personalitzar els regals amb noms o missatges sempre és un encert. La firma gourmet La Chinata proposa una ampolla d’oli d’oliva verge extra amb etiqueta personalitzable que és un regal perfecte per aquest Nadal. Una ampolla de vidre, material ecològic i reciclable, que a més es pot guardar com a record i reutilitzar a la cuina.

Pots gravar el text que desitgis a l’etiqueta de l’ampolla, tens 4 línies de text amb 15 caracters per línia com a màxim. Les ampolles són de 250 ml i tenen un preu de 3,50 €/u (comanda mínima de 18 unitats). Pots comprar-les online.

Mestres oleícoles des del 1932, a La Chinata elaboren un producte sostenible de proximitat, amb les olives de la serra de Gata com a matèria primera.

Jamón ibérico

4. Pernil ibèric a punt per menjar

Regalar un pernil del bo per Nadal és tot un clàssic… que afortunadament mai no passa de moda! Però, si a més el regales ja talladet i envasat en sobres de 100 grams, es converteix en un regal top.

La firma Iberic Box ofereix diferents packs de pernil ibèric llescat, com la paleta ibèrica de gla, en tall mestre. Es presenta en una caixa bon bonica que conté 5 sobres de 100 grams, envasats al buit en Sacovitta, el buit més sostenible per a la millor conservació d’aliments, que a més té un baix impacte medioambiental: menys plàstic, 100% reciclable i fàcil de separar. El maletí de pernil ibèric llescat té un preu de 69 €, i pots comprar-lo online.

Iberic Box garanteix la traçabilitat total dels productes, des del seu origen fins a la taula, assegurant la seguretat i el frescor de cada peça. La carn procedeix d’animals de raça ibèrica criats a l’aire lliure i en granges seleccionades respectuoses amb el benestar dels animals.

5. Vi solidari i de proximitat

No podia faltar a la nostra selecció de regals gourmet un vi que farà feliços als amants dels bons vins. Creats per David Seijas, sommelier de ElBulli de 2000 a 2011, per cada caixa de 6 ampolles donen 3 € a la ONG Make a Wish Spain, que es dedica a crear il.lusió a nens i nenes amb malalties greus, enriquint les seves vides mitjançant experiències personals d’esperança, força i alegria.

Brindem per ells? I tant que sí. El Pack Gallina de Piel Wines està pensat per a comprendre tota la gamma de creacions de David Seijas: Ikigall i Mimetic són els seus vins “preu-plaer”, pensats per a gaudir a copes o acompanyant snacks d’una manera desenfadada. Manar dos Seixas i Roca del Crit són els seus vins més gastronòmics i constitueixen la gamma “arrels” en honor als orígens del sommelier.

Vins inclosos en el pack:

  • Manar dos Seixas 2019 (D.O. Ribeiro) – 2 ampolles de vi blanc de 75cl
  • Roca del Crit 2018 (D.O. Empordà) – 2 ampolles de vi negre de 75cl
  • Ikigall 2020 (D.O. Penedès) – 1 ampolla de vi blanc de 75cl
  • Mimetic 2019 (D.O.P. Calatayud) – 1 ampolla de vi negre de 75cl

El pack té un preu de 75 € i pots comprar-lo online. També pots descarregar-te la fitxa de maridatge proposada per David Seijas, així tindràs un regal supercomplet.

Què has de tenir en compte a l’hora d’escollir un regal sostenible?

Hi ha diversos factors que poden ajudar-te a prendre la decisió i decantar-te per un producte o un altre. Aquesta és una llista dels principals:

  • Que sigui un producte de proximitat. A poder ser, de KM0 o de comerç local. Així, encara que el compris per Internet, t’assegures que la petjada ecològica del seu transport sigui mínima.
  • Que estigui fabricat amb materials ecològics, sostenibles i reciclables (també el packaging).
  • Que recolzi la fauna i la vegetació autòctons del nostre país, així com la preservació del paisatge i el medi natural.
  • Que la marca o el producte segueixin estàndards ecològics o tinguin algun segell que certifiqui la seva producció sostenible o ecològica.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here