Blog
cocinar con verduras

Reinventa’t: saboroses idees per cuinar amb verdures

Les verdures i les hortalisses haurien de representar la meitat del nostre plat en dinars i sopars, però no té per què ser sempre mongetes amb patates, hi ha moltes maneres de cuinar amb verdures! Avui et presentem 5 delicioses receptes per cuinar-les, perquè tant tu com la resta de la família, pugueu gaudir d’aquests aliments diàriament.

1. Albergínies farcides

Ingredients:

1 albergínia petita, ½ ceba, ½ pebrot verd i ½ pebrot vermell petits, 1 llauna de tonyina, tomàquet natural triturat, formatge per gratinar, sal, pebre, alfàbrega i oli d’oliva verge.

Elaboració:

Renta els ingredients. Talla les albergínies per la meitat i posa-les al forn durant 15 minuts. Mentrestant, talla les verdures en trossos petits i salta-les en una paella. Buida les albergínies amb ajuda d’una cullera, talla-les en trossos petits i afegeix-los a la resta de verdures. Afegeix el tomàquet natural triturat i la tonyina, salpebra, afegeix un polsim d’alfàbrega i sofregeix durant 3 minuts a foc lent. Omple les albergínies amb el sofregit, afegeix formatge ratllat a la part superior i gratinar. Llest!

2. Saltat de verdures amb rap

Ingredients:

100g de rap sense espines, 70g d’Arròs Basmati Brajma Nomen, ½ albergínia petita, ½ carbassó, ½ ceba, ¼ de porro, 1 pastanaga, 1 tomàquet, oli d’oliva verge, sal, pebre i salsa de soja.

Elaboració:

Bull l’Arròs Basmati Brajma Nomen durant 10 minuts. Mentrestant, renta el peix i les verdures. En una paella, amb un raig d’oli d’oliva, cuina el peix. Talla les verdures en tires fines i salta-les en una altra paella durant 10 minuts aproximadament. Salpebra. Afegeix el peix, l’arròs i un rajolí de salsa de soja. Salta-ho tot junt 5 minuts a foc lent. Llest!

3. Tallarines de carbassó amb pesto

Ingredients:

1 carbassó, 4 cullerades de parmesà en pols, 20 g d’alfàbrega fresca, ½ grapat de pinyons, 1 gra d’all, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

Pica l’alfàbrega juntament amb els pinyons, el gra d’all, 2 cullerades de parmesà en pols i una mica de sal. Afegeix una cullerada d’oli d’oliva verge i remou fins que quedi més o menys homogeni. Pela el carbassó i, amb ajuda del pelador, fes tires de carbassó simulant les tallarines. Escalfa un rajolí d’oli d’oliva verge en una paella i afegeix el carbassó uns minuts. Serveix-los en un plat i afegeix la salsa pesto per sobre al costat de dos cullerades de parmesà. Salpebra i llest!

4. Timbal de verdures amb romesco

Ingredients:

½ albergínia, ½ carbassó petit, ½ ceba, 50g de formatge ratllat, 2 nyores, 2 grans d’all, 2 tomàquets madurs, 1 bitxo, 10 ametlles torrades, 1 llesca de pa, oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Elaboració:

Renta i talla les verdures en rodanxes i fica-les al forn fins que estiguin cuinades. Mentre, posa les nyores en aigua tèbia per estovar i enretira-hi la carn. Fes el tomàquet i l’all al forn. Torra la llesca de pa i suca-la en vinagre. En un morter, pica l’all, el tomàquet, la carn de les nyores, el bitxo, les ametlles i el pa torrat i barreja-ho bé. Sense deixar de remenar, afegeix oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Col·loca una llesca d’albergínia i sobre aquesta, una de carbassó i una mica de ceba, salsa romesco i repeteix el procés. Finalment, afegeix el formatge ratllat, gratina i llest!

5. Coliflor gratinada

Ingredients:

190g de coliflor, 50g de formatge blau, 2 cullerades de farina, 3 cullerades d’oli d’oliva verge, 300ml de llet, nou moscada, sal i pebre.

Elaboració:

Neteja i talla la coliflor mantenint els ramells (arbres) que la formen. Posa aigua a bullir i cuina durant 15 minuts. Passat aquest temps, enretira’ls i deixa’ls reposar. Mentrestant, en un cassó, afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva verge juntament amb la farina i sense deixar de remenar, deixa que es cogui una mica. Afegeix la llet i bat fins que quedi homogeni. La quantitat de llet que hi afegiu al plat farà que la consistència sigui més o menys líquida. Salpebra i ratlla nou moscada. Quan comenci a bullir, retira-la del foc i afegeix el formatge blau. Col·loca la coliflor en una safata per al forn i cobreix-la amb la salsa beixamel. Gratina i llest!

Què t’han semblat aquestes receptes per cuinar amb verdures? Menjar no ha de ser avorrit, anima’t a provar-les i gaudeix de les verdures a la teva cuina!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here