Blog
Reinventa’t: saboroses idees per cuinar amb verdures

Reinventa’t: saboroses idees per cuinar amb verdures

Nomen      02/06/2017

Les verdures i les hortalisses haurien de representar la meitat del nostre plat en dinars i sopars, però no té per què ser sempre mongetes amb patates, hi ha moltes maneres de cuinar amb verdures! Avui et presentem 5 delicioses receptes per cuinar-les, perquè tant tu com la resta de la família, pugueu gaudir d’aquests aliments diàriament.

1. Albergínies farcides

Ingredients:

1 albergínia petita, ½ ceba, ½ pebrot verd i ½ pebrot vermell petits, 1 llauna de tonyina, tomàquet natural triturat, formatge per gratinar, sal, pebre, alfàbrega i oli d’oliva verge.

Elaboració:

Renta els ingredients. Talla les albergínies per la meitat i posa-les al forn durant 15 minuts. Mentrestant, talla les verdures en trossos petits i salta-les en una paella. Buida les albergínies amb ajuda d’una cullera, talla-les en trossos petits i afegeix-los a la resta de verdures. Afegeix el tomàquet natural triturat i la tonyina, salpebra, afegeix un polsim d’alfàbrega i sofregeix durant 3 minuts a foc lent. Omple les albergínies amb el sofregit, afegeix formatge ratllat a la part superior i gratinar. Llest!

2. Saltat de verdures amb rap

Ingredients:

100g de rap sense espines, 70g d’Arròs Basmati Brajma Nomen, ½ albergínia petita, ½ carbassó, ½ ceba, ¼ de porro, 1 pastanaga, 1 tomàquet, oli d’oliva verge, sal, pebre i salsa de soja.

Elaboració:

Bull l’Arròs Basmati Brajma Nomen durant 10 minuts. Mentrestant, renta el peix i les verdures. En una paella, amb un raig d’oli d’oliva, cuina el peix. Talla les verdures en tires fines i salta-les en una altra paella durant 10 minuts aproximadament. Salpebra. Afegeix el peix, l’arròs i un rajolí de salsa de soja. Salta-ho tot junt 5 minuts a foc lent. Llest!

3. Tallarines de carbassó amb pesto

Ingredients:

1 carbassó, 4 cullerades de parmesà en pols, 20 g d’alfàbrega fresca, ½ grapat de pinyons, 1 gra d’all, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

Pica l’alfàbrega juntament amb els pinyons, el gra d’all, 2 cullerades de parmesà en pols i una mica de sal. Afegeix una cullerada d’oli d’oliva verge i remou fins que quedi més o menys homogeni. Pela el carbassó i, amb ajuda del pelador, fes tires de carbassó simulant les tallarines. Escalfa un rajolí d’oli d’oliva verge en una paella i afegeix el carbassó uns minuts. Serveix-los en un plat i afegeix la salsa pesto per sobre al costat de dos cullerades de parmesà. Salpebra i llest!

4. Timbal de verdures amb romesco

Ingredients:

½ albergínia, ½ carbassó petit, ½ ceba, 50g de formatge ratllat, 2 nyores, 2 grans d’all, 2 tomàquets madurs, 1 bitxo, 10 ametlles torrades, 1 llesca de pa, oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Elaboració:

Renta i talla les verdures en rodanxes i fica-les al forn fins que estiguin cuinades. Mentre, posa les nyores en aigua tèbia per estovar i enretira-hi la carn. Fes el tomàquet i l’all al forn. Torra la llesca de pa i suca-la en vinagre. En un morter, pica l’all, el tomàquet, la carn de les nyores, el bitxo, les ametlles i el pa torrat i barreja-ho bé. Sense deixar de remenar, afegeix oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Col·loca una llesca d’albergínia i sobre aquesta, una de carbassó i una mica de ceba, salsa romesco i repeteix el procés. Finalment, afegeix el formatge ratllat, gratina i llest!

5. Coliflor gratinada

Ingredients:

190g de coliflor, 50g de formatge blau, 2 cullerades de farina, 3 cullerades d’oli d’oliva verge, 300ml de llet, nou moscada, sal i pebre.

Elaboració:

Neteja i talla la coliflor mantenint els ramells (arbres) que la formen. Posa aigua a bullir i cuina durant 15 minuts. Passat aquest temps, enretira’ls i deixa’ls reposar. Mentrestant, en un cassó, afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva verge juntament amb la farina i sense deixar de remenar, deixa que es cogui una mica. Afegeix la llet i bat fins que quedi homogeni. La quantitat de llet que hi afegiu al plat farà que la consistència sigui més o menys líquida. Salpebra i ratlla nou moscada. Quan comenci a bullir, retira-la del foc i afegeix el formatge blau. Col·loca la coliflor en una safata per al forn i cobreix-la amb la salsa beixamel. Gratina i llest!

Què t’han semblat aquestes receptes per cuinar amb verdures? Menjar no ha de ser avorrit, anima’t a provar-les i gaudeix de les verdures a la teva cuina!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.