Blog

Saps què és l’astènia primaveral? Evita-la menjant sa i equilibrat

La primavera la sang altera! I mai millor dit, ja que, aquesta estació en què es produeix la florida de les plantes, el reverdir dels prats i el clima es torna més càlid, no senti igual a tot el món. Algunes persones viuen la primavera com una explosió d’alegria i vitalitat, mentre que altres se senten cansades i decaigudes. Si aquest últim és el teu cas, és possible que pateixis astènia primaveral, situació bastant comuna que, afortunadament, es pot prevenir.

N’havies sentit a parlar? L’astènia (que es pot donar tant a la primavera com a la tardor) es caracteritza per una sensació generalitzada de cansament, fatiga i debilitat física i psíquica. Doncs bé, aquí et deixem uns quants consells perquè t’anticipis al canvi estacional i puguis prevenir l’astènia primaveral i els seus molests símptomes. Així que, no hi ha excuses que valguin! T’animes a gaudir al màxim de la primavera? Aquí van uns quants consells:

Practica exercici físic de manera moderada i regular:

T’ajudarà a tenir un millor estat anímic i una major sensació d’energia.

Descansa adequadament per evitar l’astènia:

Això vol dir dormir el nombre adequat d’hores i que el teu somni sigui de qualitat, és a dir, reparador.

Segueix una alimentació equilibrada:

L’alimentació és un dels pilars més importants en la prevenció de l’astènia. Intenta portar una dieta saludable, és a dir, equilibrada, variada i suficient, i reparteix la teva dieta en 4 o 5 àpats al dia. D’aquesta manera, li estaràs donant al teu organisme l’energia i nutrients que necessita de manera constant. Anem a veure quins aliments no han de faltar en el teu rebost per combatre l’astènia primaveral:

– Fruites, verdures i hortalisses: a més d’aportar aigua i fibra a la nostra dieta, és la millor manera de portar una alimentació rica en vitamines, minerals i altres substàncies protectores per al nostre organisme. Recorda escollir les varietats de temporada perquè la seva aportació nutricional sigui encara més gran. A més, els productes de temporada són més econòmics i estan més saborosos. Així que omple el teu rebost amb préssecs, albercocs, maduixes i maduixots, cireres, prunes, pastanagues, carabasses, carabassons, pebrots, alls tendres, coliflors, espinacs, carxofes o cogombres.

– Cereals integrals: a conservar totes les parts del gra, aporten major quantitat de vitamines i minerals. Pensa que alguns d’aquests nutrients tenen capacitat antioxidant i antiinflamatòria. Per què no cuinar els teus plats tradicionals amb cereals integrals? Atreveix-te a cuinar la teva paella amb Arròs Integral, uns saborosos espaguetis integrals amb samfaina o el teu entrepà per esmorzar i berenar amb pa integral. Veuràs que fàcil és i que bons que estan!

– Llegums: els llegums també aporten una gran quantitat de fibra, proteïna vegetal, carbohidrats d’absorció lenta i vitamines i minerals diversos. Que no faltin de 2 a 3 vegades per setmana a la teva taula.

– Aliments proteics: no oblidis prendre cada dia aliments que t’aportin proteïnes d’alta qualitat. Opta per aliments baixos en greix com les carns magres, els peixos, el marisc o els ous. Del regne vegetal també ens aporten proteïnes els llegums, els cereals (com l’arròs) o la fruita seca i, encara que no són proteïnes completes com les d’origen animal, ajuden a completar i equilibrar la nostra ingesta proteica diària. Tingues en compte que una quantitat adequada de proteïnes és imprescindible per al correcte funcionament dels nostres sistemes nerviós i immunitari.

– Oli d’oliva verge extra: el rei de la dieta mediterrània ens aporta greixos saludables i una gran quantitat de vitamina E, que té propietats antioxidants i antiinflamatòries. Tot un bàlsam per a la salut! Dins d’una dieta saludable, pots consumir entre 4 i 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra per cuinar i amanir els teus plats. Has tastat i als Nous Gotets d’Arròs Nomen elaborats amb oli d’oliva?

– Aliments a moderar: també hi ha aliments o ingredients que hem de moderar, ja que en excés són nocius per a la nostra salut. Ens referim als aliments amb una alta proporció de greixos saturats i trans, sal, farines refinades o sucre. Per tant, opta per una dieta a base d’aliments frescos i modera el consum de snacks dolços o salats, carns i embotits grassos, plats precuinats molt grassos o amb molta sal afegida i la pastisseria industrial, entre altres.

Esperem que amb els nostres consells puguis viure aquesta primavera amb alegria i vitalitat!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here