Blog
Sents ansietat a l’hora de menjar? Esbrina com vèncer-la!

Sents ansietat a l’hora de menjar? Esbrina com vèncer-la!

Nomen      06/06/2016

Un dels principals problemes que afecten al manteniment del pes de moltes persones és el descontrol que tenen sobre el menjar, sobretot quan arriba la nit. Durant el dia seguim una rutina que ens manté la ment entretinguda, però, després d’una jornada laboral intensa, unit a les tasques personals de cadascun, quan arriba aquest moment del dia en què estem relaxats s’apodera de nosaltres una ansietat per menjar, sobretot, aliments dolços o rics en greixos que no podem gestionar. Us heu preguntat per què?

Quan mengem per ansietat, som com un pou sense fons. Quan més calòrics siguin els aliments que ingerim, més energia utilitzarà el nostre cos per poder digerir i eliminar-los. Per això, moltes vegades, en comptes de trobar-nos millor, quan estem empatxats ens trobem pitjor, tant psicològicament com físicament, ja que tota aquesta energia que gastem ens deixa cansats. Per tant, serà molt millor trobar la forma de controlar aquesta ansietat, que caure en la temptació de deixar-nos portar per ella. De fet, amb una mica de força de voluntat per fer alguns canvis en el nostre estil de vida, podem controlar aquestes ànsies per digerir qualsevol cosa. Això sí, haurem de ser constants.

Atents als nostres consells:

1. Realitza un mínim de tres àpats principals més dos entre hores: un a mig matí i un altre a mitja tarda.

Mantenir els nostres nivells de sucre constants és bàsic per tenir controlat el nostre apetit. Per això és important evitar espais de temps perllongats sense menjar. Un grapat de fruita seca juntament amb un iogurt, unes torrades de civada amb una mica de pernil, una peça de fruita amb una barreta de cereals… Són exemples de refrigeris saludables que us ajudaran a arribar al següent menjar amb menys gana.

2. Dorm un mínim de 7 o 8 hores.

Segons un estudi realitzat per la Universitat de Chicago, dormir una mitjana de 6 hores i mitja cada nit pot augmentar el nivell de cortisol i amb això l’apetit i, com a conseqüència afavorir l’augment de pes.

3. Practica alguna activitat física.

Busca algun esport que t’agradi i gaudeixis d’ell. Fer-ho t’ajudarà a evadir les teves preocupacions o problemes i millorarà la teva seguretat i control sobre tu mateix. A més, practicar activitat física genera en el nostre organisme la segregació de endorfines (les famoses hormones de la felicitat) que ens fan sentir bé i amb això es redueixen els nivells d’ansietat.

4. Evita begudes o aliments excitants a partir de les quatre de la tarda.

La cafeïna present en el cafè, en les begudes de cola o energètiques, la teïna present en el te o substàncies com el ginseng o el guaranà, influeixen en l’estat d’ànim accelerant-lo i incrementant els nivells d’ansietat. Intenta no abusar d’elles i substituir-les per altres més relaxants: infusions com l’anís estavellat, la melissa, apassionaria, llúpol, etc. o una mescla de diverses abans d’anar a dormir, pot ser una bona opció per ajudar-nos a agafar el son.

5. Distreu la ment i evita tenir la temptació a casa.

Al moment que sentis l’exagerada necessitat de menjar un dolç o qualsevol aliment ric en greixos i sucres, intenta desviar l’atenció i enfocar-la en un punt diferent: surt a fer un volt perquè et toqui l’aire fresc, agafa un llibre, fes una trucada telefònica… I sobretot evita tenir aliments amb aquestes característiques a casa. Substitueix-los per: tomàquets cherry, cogombrets o allets en vinagre, formatgets descremats, aladrocs en vinagre, pastanagues… Són snacks saludables que ens faran sentir bé després de prendre’ls.

Segurament al principi us costarà posar en pràctica tots aquests consells, però recordeu que tot està dins la nostra ment i que el nostre cos necessita el seu temps per adaptar-se. Però si sou perseverants, ja veureu com a poc a poc les ganes de menjar greixos i dolços es redueixen… i a la llarga us sentireu millor!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *