Blog
Sorprèn a la mare amb aquest menú per al Dia de la Mare

Sorprèn a la mare amb aquest menú per al Dia de la Mare

Nomen      01/05/2017

El 7 de maig se celebra el Dia de la Mare, la nostra heroïna de cada dia. És cert que hi ha una infinitat de detalls que podríem tenir en compte per sorprendre-la un dia com aquest: flors, tot tipus de regals, manualitats, etc., però, ¿què opines de sorprendre-la amb un saborós menú per al Dia de la Mare en el qual el xef ets tu? Avui et proposem algunes receptes saludables per impressionar-la a l’hora de sopar, ¿t’animes a posar-te el davantal?

1. Montadito d’albergínia

Ingredients:

– 2 albergínies mitjanes

– 2 tomàquets

– Formatge light per fondre (en rodanxes)

– Oli d’oliva verge

– Sal gruixuda

– Orenga

Elaboració:

Renta tots els ingredients. Talla en rodanxes les albergínies i col·loca-les en una safata per al forn. Perquè no s’enganxin, pots untar la safata amb una mica d’oli d’oliva o utilitzar paper de forn. Empolvora una mica de sal i enforna durant 20-25 minuts a 180ºC. Passat aquest temps, talla el tomàquet a rodanxes i, en la mateixa safata per al forn, col·loca una rodanxa d’albergínia, sobre aquesta una de tomàquet, una altra d’albergínia i un tall de formatge. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge, un pessic de sal gruixuda i empolvora orenga per sobre. Gratina 5 minuts més i llest!

2. Amanida al pesto

Ingredients:

– 200g de Blat Tendre Nomen

– 150g de tomàquets cherry

– 100g de daus de formatge

– 1 ceba mitjana

– 4 ous durs

– 3 pastanagues

– 1 alvocat

– Salsa pesto

Elaboració:

Posa aigua a escalfar en una olla, quan comenci a bullir cuina el Blat Tendre Nomen durant 10 minuts. En una altra olla, bull els ous 10 minuts també. Mentrestant, renta el tomàquet, la ceba i les pastanagues i talla-ho tot ben petit juntament amb l’alvocat. Junta tots els ingredients en un bol i afegeix la salsa pesto. Llest!

3. Calamars farcits

Ingredients:

– 8 calamars petits

– 350g de carn picada

– 1 ceba

– 2 grans d’all

– 200g de tomàquet natural triturat

– Mig got de vi blanc

– Una cullerada sopera de Pa Ratllat Nomen

– Sal

– Oli d’oliva verge

– Julivert picat

– Pebre negre

Elaboració:

Neteja els calamars, talla els tentacles i reserva’ls. Pela i talla la ceba per la meitat reservant una d’elles. Pica l’altra meitat amb l’all i ofega tot en una paella amb oli d’oliva verge. Quan estigui picada, afegeix la carn picada, el julivert i salpebra. Deixa-ho cuinar 8 minuts a foc mitjà. Transcorregut aquest temps, afegeix els tentacles i la cullerada de Pa Ratllat Nomen. Barreja bé perquè no s’enganxi i quedi ben lligat i retira-ho del foc. Omple els calamars i col·loca un escuradents a l’extrem perquè no es surti el farciment. Cuina’ls a la paella fins que agafin color i reserva. Talla l’altra meitat de la ceba ben petita i sofregeix juntament amb el tomàquet natural triturat, el vi blanc i una mica d’aigua durant 5 minuts. Ves remenant perquè no s’enganxi. Afegeix els calamars i deixa-ho cuinar dos minuts a foc lent. Llest!

4. Macedònia amb iogurt

Ingredients (quantitats al gust):

– Maduixes

– Mango

– Plàtan

– Kiwi

– Iogurt natural

Elaboració:

Renta i talla les maduixes, el mango, el plàtan i el kiwi en trossos de la mateixa mida i agrega-ho tot a un bol. Afegeix el iogurt natural cobrint la fruita i llest!

Anima’t a preparar aquest saludable menú per al Dia de la Mare com a mostra d’agraïment per tot el que fa ella per tu. Si no us convenç aquest menú, recorda que pots explorar totes les nostres receptes.

Quan obsequiem a algú amb alguna cosa feta per nosaltres mateixos li donem un valor afegit. Posa’t el davantal i sorprèn a la mare a la cuina!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *