El salmó és un aliment molt recurrent en la nostra cuina, ho hem vist de mil maneres ja que és un peix molt versàtil i que admet infinitat de combinacions. En els últims anys ha destacat encara més per les seves propietats saludables, però ¿les coneixes totes? Te les expliquem! A continuació, t’expliquem les seves propietats i algunes receptes perquè t’animis a provar-ho.
Quines propietats té el salmó?
El salmó és un peix blau, per tant, destaca principalment el seu contingut en proteïnes i greixos saludables, principalment omega-3, un greix poliinsaturat. L’àcid gras omega-3 és reconegut per les seves propietats en prevenció de malalties cardiovasculars i per mantenir saludable el sistema nerviós.
També compta amb importants vitamines com la D, B3 i B6, juntament amb minerals com el fòsfor, seleni i calci.
Com pots cuinar-lo?
Com hem dit, el salmó ofereix una gran varietat d’opcions. Les més saludables i ràpides serien fer-ho a la planxa, al vapor o al forn. Fins i tot pots fer papillota al microones amb algunes verdures i tindràs un plat fantàstic en tot just uns minuts.
Per donar-te algunes idees, et proposem tres receptes saboroses i ràpides de fer perquè aprofitis les seves propietats.
Tàrtar de salmó i mango
Ingredients: 600g de salmó fumat, mig mànec gran, ½ ceba morada, suc d’una llima, 1 culleradeta de mostassa, 1 culleradeta de mel, cebollí, oli d’oliva verge extra, pebre i sal
Elaboració: Primer prepara la vinagreta barrejant en un bol la mostassa, la mel, el suc de llima, la ceba morada picada i una mica d’oli d’oliva. D’altra banda, amb l’ajuda d’un ganivet, talla el salmó i el mànec en glaçons de la mateixa mida. Barreja-ho amb la vinagreta que havíem preparat i deixa reposar uns 10-15 minuts a la nevera perquè s’impregnin bé tots els sabors. Només faltarà muntar el plat, una molt bona idea és utilitzar un motlle circular i escampar una mica de cibulet picat per sobre. ¡Semblarà de restaurant!
Salmó a la taronja
Ingredients: 2 lloms de salmó, 1 porro, 200 ml de suc de taronja natural, 1 culleradeta de vinagre, 100ml de nata líquida, oli d’oliva verge extra, sal.
Elaboració: Per començar, fes el salmó volta i volta a la paella fins que estigui daurat. Reserva’l. Pica el porro i afegeix-ho a la mateixa paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan comenci a daurar-se, incorpora el suc de taronja i el vinagre i deixa coure uns 10 minuts a foc baix. Després afegeix de nou el salmó juntament amb la nata i deixa-ho uns minuts a foc mitjà perquè la salsa redueixi una mica. Llest! Acompanya amb una mica d’arròs amb quinoa que barrejat amb la salsa quedarà boníssim.
Coca de verdures i salmó
Ingredients: (les quantitats aniran en funció de la mida la massa i de les teves preferències). Massa de pasta de full, formatge mozzarella, carbassó, salmó fumat, ruca, albergínia, ceba.
Elaboració: Col·loca la massa de pasta de full sobre una safata de forn amb paper d’enfornar i punxa-ho suaument amb una forquilla per la superfície. Talla en juliana la ceba i en rodanxes fines el carbassó i l’albergínia. Després posa la mozzarella de base i a sobre les verdures. Finalment, col·loca el salmó tallat en petits trossos.
Deixa-ho en el forn durant uns 15 minuts fins que les verdures estiguin daurades i la massa feta. Un cop llest, treu del forn i col·loca unes fulles de ruca a sobre ¡LLEST!
També t’animem a provar altres receptes com uns fantàstics Niguiris de salmó o un saborós salmó a la planxa amb salsa de soja, ¡per llepar-se els dits!
Bon profit!
Descubre toda nuestra gama de productos