Recordes quan et parlàvem en l’altre article sobre les propietats nutricionals de l’ou? Vam exposar, entre altres coses, que l’ou és un aliment amb un contingut proteic molt interessant. Conté proteïnes d’alt valor biològic. També t’havíem mencionat algunes maneres saludables de cuinar l’ou. En aquest article et descobrim com cuinar de manera saludable l’ou.
És una bona i ràpida opció per a incloure’ls en qualsevol menjar, fins i tot en l’esmorzar i el berenar. Comença batent-los amb un polsim de sal. A continuació, afegeix un rajolí d’oli d’oliva en una paella. Escalfa l’oli durant uns segons i afegeix-los. Per a aconseguir una textura cremosa, baixa el foc i no paris de remoure fins que qualli. En menys d’un minut estaran llestos!
Es tracta de cuinar-ho com si fos un ou fregit, però sense utilitzar tanta quantitat d’oli. Amb una mica d’oli d’oliva a la paella és suficient per evitar que s’enganxi. En el cas que tinguis una bona paella antiadherent, pots afegir l’ou directament sense oli. Posa la paella a foc mitjà i cobreix-la amb una tapa durant uns minuts fins que qualli la clara i el rovell quedi rosat, però al punt. Finalment, serveix-ho en un plat i afegeix-li un polsim de sal o espècies al gust.
Posa aigua en una olla amb una mica de sal i escalfa-la a foc ràpid fins que bulli, quan comenci a bullir afegeix els ous i deixa que bullin durant 8 minuts si vols que la clara quedi quallada però el rovell quedi una mica cru pel centre o 12 minuts si vols que quedi completament quallat. Quan estiguin ben cuinats, retira’ls del foc, refreda’ls amb aigua i pela’ls.
Per a cuinar-los a l’estil mollet has de seguir el mateix procediment que per als ous durs. Només que en aquest cas han de bullir durant 5 minuts. Passat aquest temps, has de refredar-los amb aigua freda. La diferència entre els mollets i els durs és que els ous durs han de quedar les dues parts ben quallades. En canvi, en els mollets la clara ha d’estar completament cuita, però el rovell líquid.
Es realitza un procediment similar que per als ous durs o mollets. Però els ous escalfats es cuinen sense closca i embolicats en un tros de film.
Vols un truc perquè et quedin perfectes? Amb l’ajuda d’una tassa o bol petit ho aconseguiràs.
Talla un tros de film d’una grandària semblant a la de la tassa i cobreix el seu interior amb el film. Greixa-ho amb una mica d’oli d’oliva perquè no s’enganxi quan es cogui. Afegeix l’ou dins i condimenta’l. Pots afegir-li sal, pebre o altres espècies que t’agradin. Finalment, tanca el film com un saquet i lliga’l amb una corda o fil. Tira aigua en un cassó i posa’l al foc. Quan l’aigua comenci a bullir, afegeix el saquet i deixa que es cuini només 4 minuts. Al no tenir la closca, la calor passarà a l’interior amb més facilitat. Quan finalitzi el temps, retira els saquets de l’aigua bullint i talla la cocció amb aigua freda. Finalment, retira el film i afegeix-lo al teu plat. Gaudiràs d’un deliciós ou escalfat amb el rovell ben líquid.
Si t’agrada l’ou, ja pots cuinar-lo de forma saludable i variada. Sabies que és una font proteica molt bona? Per això s’inclou també en algunes dietes vegetarianes. Vols conèixer més sobre aquest tipus d’alimentació basada en verdures? Trobaràs més informació en el nostre article sobre la dieta vegetariana.