Blog

3 plats únics calents amb Qualitat 1 minut de Nomen

L’arròs precuinat de Nomen és un recurs pràctic per a estalviar-te temps a la cuina sense renunciar al gust i al menjar saludable. Gràcies al seu envàs de vidre amb sistema de tancat al buit, l’arròs conserva tots els seus valors nutricionals i el seu gust original.

Però si pensaves que amb l’arròs de les racions individuals Qualitat 1 minut de Nomen només podies preparar acompanyaments o amanides, en aquest article veuràs que és perfecte per això… i molt més. També és ideal per a preparar plats calentets i recomfortants ara que el fred ja ha tornat a fer acte de presència.

Plats calents amb arròs Qualitat 1 minut de Nomen

Una crema, un saltat i un farcit. Són les tres propostes d’avui per a cuinar amb els vasets d’arròs Qualitat 1 minut de Nomen. Tens diverses varietats d’aquest arròs ready to eat, que només necessiten 1 minut al microones per estar a punt per a consumir: arròs rodó, arròs basmati, arròs integral, arròs integral amb verdures i llavors, arròs integral amb quinoa i arròs ecològic.

Saltat d’arròs amb bolets de temporada, carxofes i salsitxes

Salta les salsitxes tallades a trossos en una paella. Quan estiguin torrades, enretira-les i reserva-les. Prepara, a la mateixa paella, un sofregit de ceba i all ben picadets. Quan estiguin a punt, afegeix les carxofes (només els cors, ben nets i tallats a quarts) i, 4 minuts més tard, els bolets de temporada. Quan s’hagi evaporat l’aigua que deixen anar, afegeix el vaset d’arròs, prèviament escalfat al microones 1 minut. Remena bé, per a que s’impregni del gust de la resta d’ingredients. Afegeix també les salsitxes que havies reservat i… a taula! Pots acabar el plat amb unes llenques de parmesà i unes herbes aromàtiques.

Consells pràctics:

  • Pots fer servir un preparat per a sofregit si vols estalviar una mica de temps.
  • Si no trobes bolets frescos, fes servir bolets congelats o en conserva.
  • Les carxofes també poden ser congelades.

Crema de carbassa amb arròs, gambes i cigrons cruixents

Com s’agraeixen els plats de cullera quan comença a fer fred! El que et proposem avui és súper nutritiu i de tardor. Necessitaràs polpa de carbassa, cuita al forn o bullida. Salta una ceba picada en una cassola amb un parell de cullerades d’oli i, quan comenci a torrar-se, afegeix la polpa de carbassa ja cuita i tallada a trossos. Salta-la una mica, cobreix-la amb brou de verdures o d’au i deixa-la bullir 5 minuts. Després, tritura-ho tot amb la batedora fins a aconseguir una crema fina i homogènia. Abans d’acabar la cocció de la crema, prepara la varietat d’arròs Qualitat 1 minut que prefereixis al microones i marca unes cues de gambes a la paella. Serveix la crema amb 3 cullerades d’arròs al mig, un parell de cues de gamba per persona i uns cigrons cruixents, que es torren al forn amb sal, pebre i pebre vermell, regats amb una mica d’oli d’oliva (60 minuts a 130º).

Consells pràctics:

  • Si t’agraden els gustos especiats, pots afegir mitja culleradeta de curry en pols a la crema.
  • No tens temps de preparar els cigrons cruixents? Substitueix-los per uns kikos cruixents, llavors de carbassa torrades (també serveixen les de girasol) o ametlles fregides.
  • Acompanya la crema amb uns daus de pa torrat, que també aportaran un toc crunchy.

Albergínies gratinades farcides d’arròs i verdures

Les verdures es poden cuinar de mil maneres diferents perquè menjar-les no sigui avorrit. Per exemple, farcides i gratinades, com aquestes albergínies. Primer les hauràs de coure lleugerament al forn, tallades per la meitat i amb uns talls a la polpa. Mentrestant, prepara el farcit. Salta les verdures que vulguis, ben picades (pastanaga, ceba o porro, carbassó, mongetes tendres, pèsols…) i barreja-les amb l’arròs cuit. Quan les albergínies ja estiguin tendres, enretira la polpa amb una cullera (deixant 1 cm de polpa al voltant per a que la “barqueta” aguanti el farcit) i farceix-les amb el saltat de verdures. Cobreix les albergínies amb una bona quantitat de formatge ratllat que fongui bé i gratina-les al forn fins que el formatge s’hagi fos i estigui una mica torrat.

Consells pràctics:

  • Si vols convertir aquesta recepta en un plat més complet, afegeix al farcit una mica de carn picada, així tindrà també proteïnes.
  • Pots substituir les albergínies per carbassons o pebrots, es preparen de la mateixa manera.
  • Vols un farcit més melós? Afegeix-li una mica de beixamel o de salsa de tomàquet.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here