Blog
3 plats únics calents amb Qualitat 1 minut de Nomen

3 plats únics calents amb Qualitat 1 minut de Nomen

Nomen      18/01/2023

L’arròs precuinat de Nomen és un recurs pràctic per a estalviar-te temps a la cuina sense renunciar al gust i al menjar saludable. Gràcies al seu envàs de vidre amb sistema de tancat al buit, l’arròs conserva tots els seus valors nutricionals i el seu gust original.

Però si pensaves que amb l’arròs de les racions individuals Qualitat 1 minut de Nomen només podies preparar acompanyaments o amanides, en aquest article veuràs que és perfecte per això… i molt més. També és ideal per a preparar plats calentets i recomfortants ara que el fred ja ha tornat a fer acte de presència.

Plats calents amb arròs Qualitat 1 minut de Nomen

Una crema, un saltat i un farcit. Són les tres propostes d’avui per a cuinar amb els vasets d’arròs Qualitat 1 minut de Nomen. Tens diverses varietats d’aquest arròs ready to eat, que només necessiten 1 minut al microones per estar a punt per a consumir: arròs rodó, arròs basmati, arròs integral, arròs integral amb verdures i llavors, arròs integral amb quinoa i arròs ecològic.

Saltat d’arròs amb bolets de temporada, carxofes i salsitxes

Salta les salsitxes tallades a trossos en una paella. Quan estiguin torrades, enretira-les i reserva-les. Prepara, a la mateixa paella, un sofregit de ceba i all ben picadets. Quan estiguin a punt, afegeix les carxofes (només els cors, ben nets i tallats a quarts) i, 4 minuts més tard, els bolets de temporada. Quan s’hagi evaporat l’aigua que deixen anar, afegeix el vaset d’arròs, prèviament escalfat al microones 1 minut. Remena bé, per a que s’impregni del gust de la resta d’ingredients. Afegeix també les salsitxes que havies reservat i… a taula! Pots acabar el plat amb unes llenques de parmesà i unes herbes aromàtiques.

Consells pràctics:

  • Pots fer servir un preparat per a sofregit si vols estalviar una mica de temps.
  • Si no trobes bolets frescos, fes servir bolets congelats o en conserva.
  • Les carxofes també poden ser congelades.

Crema de carbassa amb arròs, gambes i cigrons cruixents

Com s’agraeixen els plats de cullera quan comença a fer fred! El que et proposem avui és súper nutritiu i de tardor. Necessitaràs polpa de carbassa, cuita al forn o bullida. Salta una ceba picada en una cassola amb un parell de cullerades d’oli i, quan comenci a torrar-se, afegeix la polpa de carbassa ja cuita i tallada a trossos. Salta-la una mica, cobreix-la amb brou de verdures o d’au i deixa-la bullir 5 minuts. Després, tritura-ho tot amb la batedora fins a aconseguir una crema fina i homogènia. Abans d’acabar la cocció de la crema, prepara la varietat d’arròs Qualitat 1 minut que prefereixis al microones i marca unes cues de gambes a la paella. Serveix la crema amb 3 cullerades d’arròs al mig, un parell de cues de gamba per persona i uns cigrons cruixents, que es torren al forn amb sal, pebre i pebre vermell, regats amb una mica d’oli d’oliva (60 minuts a 130º).

Consells pràctics:

  • Si t’agraden els gustos especiats, pots afegir mitja culleradeta de curry en pols a la crema.
  • No tens temps de preparar els cigrons cruixents? Substitueix-los per uns kikos cruixents, llavors de carbassa torrades (també serveixen les de girasol) o ametlles fregides.
  • Acompanya la crema amb uns daus de pa torrat, que també aportaran un toc crunchy.

Albergínies gratinades farcides d’arròs i verdures

Les verdures es poden cuinar de mil maneres diferents perquè menjar-les no sigui avorrit. Per exemple, farcides i gratinades, com aquestes albergínies. Primer les hauràs de coure lleugerament al forn, tallades per la meitat i amb uns talls a la polpa. Mentrestant, prepara el farcit. Salta les verdures que vulguis, ben picades (pastanaga, ceba o porro, carbassó, mongetes tendres, pèsols…) i barreja-les amb l’arròs cuit. Quan les albergínies ja estiguin tendres, enretira la polpa amb una cullera (deixant 1 cm de polpa al voltant per a que la “barqueta” aguanti el farcit) i farceix-les amb el saltat de verdures. Cobreix les albergínies amb una bona quantitat de formatge ratllat que fongui bé i gratina-les al forn fins que el formatge s’hagi fos i estigui una mica torrat.

Consells pràctics:

  • Si vols convertir aquesta recepta en un plat més complet, afegeix al farcit una mica de carn picada, així tindrà també proteïnes.
  • Pots substituir les albergínies per carbassons o pebrots, es preparen de la mateixa manera.
  • Vols un farcit més melós? Afegeix-li una mica de beixamel o de salsa de tomàquet.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *