Blog

5 aperitius saludables per a aquest Nadal

Et donem 5 receptes d’aperitius saludables per sorprendre aquest Nadal!

1. Trio d’hummus amb crudittés

La base de tots els tipus d’hummus és la mateixa, així que pots arriscar-te amb altres varietats, n’hi ha prou amb afegir un altre ingredient a la recepta tradicional. Nosaltres et proposem un hummus de remolatxa i un d’alvocat. T’animes a provar-los?

Ingredients (recepta tradicional)

1 pot de cigrons cuits, 3-4 cullerades d’oli d’oliva verge, 1 culleradeta de tahini (pasta de sèsam), suc de mitja llimona, ½ dent d’all sense el germen, sal, pebre i pebre vermell dolç.

Elaboració

N’hi ha prou amb posar tots els ingredients en un processador d’aliments (com la batedora o la thermomix) i batre bé fins a aconseguir una textura homogènia. Pots afegir un mica d’aigua si vols una textura menys densa. Pels hummus de sabors, n’hi ha prou amb afegir a la trituradora un alvocat madur pel hummus d’alvocat o 2 remolatxes cuites a l’hummus de remolatxa. La combinació de colors i sabors et sorprendrà!

2. Rotllets de carbassó farcits de formatge de cabra

Ingredients

1 carbassó gran, 40g de formatge de cabra, 20g d’espinacs frescos, oli d’oliva, pebre negre, sal i una llimona.

Elaboració

Talla els extrems del carbassó i després amb l’ajuda d’una ratlladora o manualment talla-ho en làmines fines (verticals). Després estén una mica d’oli d’oliva per les dues cares dels carbassons i fes-los a la planxa en uns 5 minuts fins que quedin tendres. En un bol pica el formatge de cabra amb una mica de pebre, sal i unes gotes de suc de llimona. Damunt de les làmines de carbassó posa una cullerada de formatge de cabra, una fulla d’espinac. Enrotlla el carbassó i posa-ho en el forn uns 5 minuts. LLEST!

3. Crostini de moniato amb fortmatge, nous i mel

Ingredients

1 moniato, formatge de cabra, nous i mel.

Elaboració

Talla el moniato en llesques de mig centímetre, passa-ho per la torradora un parell de vegades i col·loca les llesques sobre una safata apta per a forn. Damunt, col·loca una mica de formatge de cabra, un parell de nous esmollades i una mica de mel. Deixa-ho en el forn uns 5 minuts i tindràs un resultat espectacular.

4. Xampinyons farcits d’arròs amb ricota

Les quantitats aniran en funció del que necessitis.

Ingredients

Arròs rodó Nomen, xampinyons, ricota, alfàbrega, pebre i sal.

Elaboració

El primer pas és treure el tronc dels xampinyons. Una vegada fet, cal col·locar-los de cap per amunt en una safata apta per al forn. D’una banda, cou l’arròs rodó amb abundant aigua bullint. D’altra banda, pica bé el tronc dels xampinyons i barreja-ho amb el formatge ricota, una mica d’alfàbrega picada i també l’arròs una vegada hagi cuit. Emplena els xampinyons amb la mescla i posa-ho en el forn uns 20 minuts fins que estiguin daurats.

5. Pals cruixents de mongeta verda amb salsa de  iogurt

Ingredients

400g de mongetes verdes, 100g pa ratllat clàssic, ½ culleradeta d’all en pols, ½ culleradeta de pebre vermell, ½ culleradeta de sal, ½ culleradeta de pebre, 2 ous, oli d’oliva. Per a la salsa: 1 iogurt natural, suc de mitja llimona, ½ dent d’all, pebre i sal.

Elaboració

Posa el forn a preescalfar. En un bol has de barrejar tots els ingredients secs, el pa ratllat i totes les espècies. Bat els ous i submergeix les mongetes verdes en ells, després cobreix-les amb la mescla de pa ratllat. Col·loca-les en una safata de forn amb una mica d’oli d’oliva per damunt. Forneja-les durant uns 10 minuts a 200ºC, després dóna’ls la volta i forneja durant un parell de minuts més perquè estiguin cruixents.

Per a la salsa de iogurt, pica bé l’all i mescla tots els ingredients junts. És facilíssim i combina perfectament per mullar els pals de mongeta!

Bon profit!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here