Blog
recetas con atún

5 delicioses receptes amb tonyina

Molts haureu sentit dir que la tonyina, i el peix blau en general, és beneficiós per a la salut, però per què és important incloure aquest tipus d’aliment en la nostra dieta? La tonyina és un dels peixos blaus més consumits a casa nostra. Es caracteritza per ser ric en proteïnes d’alt valor biològic i àcids grassos omega-3, un tipus de greixos cardiosaludables, ja que, s’ha demostrat que ajuden a controlar els nivells de colesterol i de triglicèrids en sang. De fet, es recomana el consum de peix blau, com a mínim, dues vegades a la setmana. A continuació, us presentem 5 delicioses receptes amb tonyina per poder gaudir d’aquest peix amb els teus. Esperem que t’agradin!

1. Hamburguesa de tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

500g de tonyina, 1 gra d’all, 2 cebes, 50 g de molles de pa, 100ml de llet, julivert fresc, 1 rovell d’ou, 1 cullerada de sucre moré, pa rodó d’hamburguesa, enciam, tomàquet, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

En un bol, remulla les molles de pa amb la llet. Pica l’all, el julivert i la tonyina i afegeix-ho al bol. Afegeix el rovell d’ou, salpebra i barreja fins que la massa sigui homogènia i consistent. Tapa el bol amb film transparent i deixa-ho reposar a la nevera 1 hora. Mentre es refreden, pela i pica les 2 cebes en juliana i ofega-la en una paella amb oli d’oliva verge. Quan comenci a daurar-se, afegeix el sucre morè i remou bé. Una vegada que la ceba estigui ben daurada i s’hagi format una salseta, retira-la del foc i reserva. Transcorregut el temps de repòs, dóna-li forma a les hamburgueses i cuina per ambdues cares. Servir acompanyades amb el pa rodó, una mica d’enciam, rodanxes de tomàquet i la ceba caramel·litzada. Llest!

2. Canelons d’albergínia i tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

2 albergínies grans, 4 llaunes de tonyina, 8 cullerades de salsa de tomàquet, formatge ratllat, 50 g de Farina de Blat Nomen, 400ml de llet, 5 cullerades d’oli d’oliva verge, nou moscada, sal i pebre.

Elaboració:

Renta l’albergínia, talla-la en làmines fines i rosteix-les a la planxa, quan estiguin daurades retira-les del foc. Barreja la tonyina amb la salsa de tomàquet i posa el farciment en la part més ampla de la làmina d’albergínia i enrotlla-les.

Cuina la Farina de Blat Nomen en un pot amb l’oli d’oliva. Barreja bé i ves afegint la llet a poc a poc. Afegeix, també, una mica de sal, pebre i nou moscada. Posa els canelons en una safata per al forn i cobreix-los amb la beixamel i el formatge ratllat. Posa’ls a gratinar i llest!

3. Risotto de tonyina i gambes

Ingredients (per a 4 persones):

300g d’Arròs Arborio Especial Risotto Nomen, 1’5 litres de brou de peix, 300g de gambes, 400g de tonyina vermella, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 1 ceba, formatge parmesà en pols, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració:

Renta tots els ingredients i talla les verdures. En una paella amb oli d’oliva verge, afegeix els pebrots, la ceba i els caps de gamba. Quan estiguin les verdures cuites, retira els caps i afegeix l’Arròs Arborio Especial Risotto Nomen, cobrint-ho tot amb el brou de peix. Després de 12 minuts afegeix la tonyina, prèviament tallada a daus, i les gambes pelades. Deixa-ho cuinar 3 minuts més, afegeix el formatge parmesà en pols i llest!

4. Amanida de cigrons amb tonyina

Ingredients (per a 4 persones):

400g de cigrons en conserva, 3 llaunes de tonyina, 1 ceba, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 2 tomàquets, 4 pastanagues, oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre.

Elaboració:

Renta i pica els pebrots, el tomàquet, la ceba i la pastanaga a trossos petits. Afegeix les verdures picades en un bol i afegeix els cigrons i la tonyina en llauna. Amaneix amb l’oli d’oliva verge, el vinagre i salpebra al gust. Barreja bé tots els ingredients i llest!

5. Tonyina a la sevillana al microones

Ingredients (per a 4 persones):

500g de tonyina, 2 tomàquets, 1 ceba, 4 cogombrets, 4 pastanagues, 1 fulla de llorer, 50g d’olives verdes, 50g d’olives negres, mig got de vi blanc, mig got de brou de peix, oli d’oliva verge, sal i pebre.

Elaboració:

Renta tots els ingredients. Escalda els tomàquets, pela’ls i talla’ls en trossos petits. Pela i talla les pastanagues i agrega-les bol dels tomàquets juntament amb la ceba prèviament picada, el vi blanc, el brou de peix, l’oli d’oliva verge, un pessic de sal, pebre, julivert i la fulla de llorer. Cuina-ho 6-7 minuts al microones a màxima potència. Esmicola i afegeix la tonyina, els cogombres i les olives i cuina-ho 6-7 minuts més. Llest!

Posa’t el davantal i atreveix-te amb aquestes receptes amb tonyina!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here