Blog
5 divertides receptes perquè els teus fills mengin de tot

5 divertides receptes perquè els teus fills mengin de tot

Nomen      30/01/2017

És bastant comú que als més petits els costi menjar de tot i provar coses noves. Per aconseguir que introdueixin aliments en la seva dieta i que gaudeixin dels seus plats, pots començar per involucrar-los en la compra o en la preparació dels àpats. I, per què no, de tant en tant sorprendre’ls amb un plat diferent. Et proposem 5 divertides receptes perquè preparis amb els teus fills.

1. PIZZA DE VERDURES

Ingredients: 400g de farina, 200 ml d’aigua, ½ pebrot vermell, 1 pebrot verd, 1 albergínia, 175g de xampinyons, tomàquet fregit, formatge ratllat, oli d’oliva verge, sal i orenga.

Per a la massa: En un bol col·loca la farina amb una mica de sal. Barreja bé i, a continuació, fes un forat al centre per afegir l’aigua i dues cullerades d’oli d’oliva. Barreja-ho tot i pasta fins a obtenir una massa homogènia que no s’enganxi ni a les mans ni a les parets del recipient. Cobreix amb un drap humit i deixa-ho reposar.

Per a la pizza: Posa el forn a preescalfar a 180ºC. Talla els pebrots i l’albergínia a tires i col·loca-ho en una safata per al forn. Cuina’l durant 20 minuts. Passat aquest temps, retira les verdures del forn. Empolvora una mica de farina sobre la taula i col·loca la massa per la pizza. Estira amb ajuda d’un corró fins donar-li la forma i el gruix desitjats. Afegeix el tomàquet fregit a la base i tot seguit les verdures prèviament forn. Afegeix el formatge ratllat i, sobre aquest, col·loca els xampinyons de manera estratègica per crear un dibuix: una caseta, una cara somrient… empolvora l’orenga i cuina al forn durant 20 minuts aproximadament. Llest!

2. PAPALLONA DE FRUITES

Ingredients: 1 plàtan, 2 kiwis, 1 poma, 2 mandarines i 1 raïm.

Elaboració: Talla el plàtan i el kiwi a rodanxes. Pela la poma i talla-la en forma de mitja lluna. Pela la mandarina. Col·loca el plàtan al centre del plat, simulant el cos d’una papallona. Amb ajuda dels grills de la mandarina dibuixa el contorn de les ales i farceix de poma i kiwi. Col·loca el raïm a l’extrem del tronc per simular el cap i, amb dues petites tires de la pell de poma representa les antenes. Llest!

3. PALMERES DE PEIX

Ingredients: 70g d’Arròs Rodó Extra Nomen, 2 filets petits de lluç, 1 carabassó, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració: en una olla bull l’Arròs Rodó Extra de Nomen durant 15 minuts aproximadament. Mentrestant, talla el carabassó a rodanxes i salta’l en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge. D’altra banda, en una paella amb un raig d’oli d’oliva, cuina els filets de lluç.

A la part inferior del plat col·loca l’arròs, com si fos sorra. Utilitza els filets de lluç per simular el tronc de les palmeres i el carabassó per les fulles. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge i una mica de sal. Llest!

4. BOLETS D’OU DUR I TOMÀQUET

Ingredients: 2 ous, 1 tomàquet gran, sal i maionesa.

Elaboració: posa aigua a bullir en una olla petita amb una mica de sal. Quan comenci a bullir, introdueix els ous i deixa’ls cuinar durant 10 minuts. Pela els ous i talla una mica una de les bases perquè s’aguanti dempeus. Talla el tomàquet per la meitat i col·loca sobre l’ou, simulant el cap d’un bolet. Fes punts blancs amb la maionesa sobre el tomàquet i llest!

5. SOMRIENT DE PURÉ DE PATATES INSTANTANI NOMEN, SÍPIA I PÈSOLS

Ingredients: Puré de Patates Instantani Nomen, 50g de pèsols, una sípia petita, mitja ceba, 1 tomàquet, aigua, oli d’oliva i sal.

Elaboració: D’una banda, en un cassó hi afegim mig litre d’aigua i 125 ml de llet amb una mica de sal. Quan bulli, ho retirem del foc i afegim un sobre de Puré de Patates Instantani Nomen i remenem fins a obtenir una massa homogènia. D’altra banda, en una cassola, introduïm la sípia tallada a trossos petits amb aigua, just fins que cobreixi. Ho deixem cuinar a foc mitjà fins que l’aigua s’evapori. Mentrestant, tallem la ceba i el tomàquet a trossos petits. Quan l’aigua s’hagi evaporat, hi afegim la ceba amb un raig d’oli d’oliva i la deixem ofegar. Afegim el tomàquet i després de 5 minuts introduïm també els pèsols 5 minuts més.

En un plat dibuixem, amb el puré de patates, el contorn d’una cara. Deixem un espai petit per als ulls i la boca. Utilitzem la sípia amb pèsols per omplir els buits deixant la forma d’una cara contenta i, la resta per donar-li forma al cabell. Llest!

Deixa volar la teva imaginació i la dels més petits de la casa preparant divertides receptes mentre s’alimenten de manera sana i equilibrada.

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.