Blog
recetas de ensalada

5 receptes d’amanida per donar varietat al teu estiu

Amb l’arribada del bon temps solem començar a incloure més amanides a la nostra dieta, i caure en la rutina de “enciam, tomàquet i pastanaga” és molt fàcil. Per això, avui us presentem 5 receptes d’amanida perquè comencis a variar. Aquest estiu no caiguis en la monotonia!

1. Amanida al pesto

Ingredients:

50g de Blat Tendre Nomen, 50g d’enciam, 40g de formatge fresc, 40g de daus de gall dindi, 6 tomàquets cherrys, 6 olives, 30g de ceba, 5g d’alfàbrega, ¼ de gra d’all, pinyons, 1 cullerada de parmesà, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració:

– Per a la salsa pesto: en un morter pica els pinyons, l’alfàbrega, l’all, el parmesà i una mica de sal, afegeix oli d’oliva verge i barreja bé.

– Per a l’amanida: en una olla bullint cuina el Blat Tendre Nomen durant 10 minuts. Deixa-ho refredar i reserva. Mentrestant, renta els vegetals i talla els tomàquets i les olives per la meitat, i la ceba en trossos fins i petits. En un bol afegeix l’enciam, el formatge fresc, el gall dindi, els cherrys, les olives, la ceba i el blat tendre. Barreja-ho bé i afegeix la salsa pesto. Remou i llest!

2. Amanida tropical

Ingredients:

70g d’enciams variades, 80g de mango, 80g de pinya, 1 alvocat, 1 tomàquet, 1 pastanaga, 40g de blat de moro, 1 ou, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

En una olla bull un ou durant 10 minuts aproximadament. Renta els vegetals i pela el mango, la pinya i l’alvocat. Talla els aliments en trossos petits, posa’ls en un plat i afegeix el blat de moro i l’ou. Amaneix i llest!

3. Amanida de pollastre i formatge

Ingredients:

50g canonges, 1 tomàquet raff, 1 grapat de nous, 80g pollastre, 50g de Pa Ratllat Nomen, 1 ou, ½ cogombre, 50g de pebrot, 50g de ceba, 20g parmesà en pols, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

Bat l’ou i passa els filets de pollastre primer sobre aquest i després sobre el Pa Ratllat Nomen. Fregeix-los en una paella amb oli d’oliva verge i deixa’ls reposar en un plat cobert amb paper de cuina. Renta els vegetals i talla el tomàquet, la ceba, el cogombre i els pebrots en trossos petits. Talla el pollastre a daus i junta tots els ingredients en un bol. Amaneix i llest!

4. Amanida de llenties

Ingredients:

70g de llenties cuites, 6 tomàquets cherry, 1 cogombre, 20g de ceba, 50 g de pebrot vermell, 50g de pebrot verd, 6 olives, 1 llauna de tonyina, 1 ou dur, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

En una olla bullint cuina l’ou durant 10 minuts aproximadament. Mentrestant, renta els vegetals i tallar-los en trossos petits. En un plat afegeix les llenties al costat dels tomàquets, el cogombre, la ceba, els pebrots i les olives. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge. Escorre la llauna de tonyina i afegeix-la a l’amanida, juntament amb l’ou dur. Amaneix i llest!

5. Amanida de figues

Ingredients:

50g d’enciam variat, 30g de pernil serrà, 30g de formatge gorgonzola, un grapat de nous, 5 tomàquets cherry, 1 alvocat, ½ cogombre, 2 figues, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

Renta els vegetals i talla l’enciam, els tomàquets, l’alvocat, el cogombre, el pernil serrà i el formatge gorgonzola a trossos petits, i les figues en 4 trossos. En un plat, barreja l’enciam, el pernil serrà, el formatge gorgonzola, els tomàquets cherry, l’alvocat, el cogombre i les figues. Pica les nous i agrega-a l’amanida. Amaneix i llest!

Què et semblen aquestes receptes d’amanides? Fes servir la imaginació per crear combinacions delicioses i gaudeix del seu refrescant sabor en els dies de sol!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here