Blog
5 receptes d’amanida per donar varietat al teu estiu

5 receptes d’amanida per donar varietat al teu estiu

Nomen      19/06/2017

Amb l’arribada del bon temps solem començar a incloure més amanides a la nostra dieta, i caure en la rutina de “enciam, tomàquet i pastanaga” és molt fàcil. Per això, avui us presentem 5 receptes d’amanida perquè comencis a variar. Aquest estiu no caiguis en la monotonia!

1. Amanida al pesto

Ingredients:

50g de Blat Tendre Nomen, 50g d’enciam, 40g de formatge fresc, 40g de daus de gall dindi, 6 tomàquets cherrys, 6 olives, 30g de ceba, 5g d’alfàbrega, ¼ de gra d’all, pinyons, 1 cullerada de parmesà, oli d’oliva verge i sal.

Elaboració:

– Per a la salsa pesto: en un morter pica els pinyons, l’alfàbrega, l’all, el parmesà i una mica de sal, afegeix oli d’oliva verge i barreja bé.

– Per a l’amanida: en una olla bullint cuina el Blat Tendre Nomen durant 10 minuts. Deixa-ho refredar i reserva. Mentrestant, renta els vegetals i talla els tomàquets i les olives per la meitat, i la ceba en trossos fins i petits. En un bol afegeix l’enciam, el formatge fresc, el gall dindi, els cherrys, les olives, la ceba i el blat tendre. Barreja-ho bé i afegeix la salsa pesto. Remou i llest!

2. Amanida tropical

Ingredients:

70g d’enciams variades, 80g de mango, 80g de pinya, 1 alvocat, 1 tomàquet, 1 pastanaga, 40g de blat de moro, 1 ou, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

En una olla bull un ou durant 10 minuts aproximadament. Renta els vegetals i pela el mango, la pinya i l’alvocat. Talla els aliments en trossos petits, posa’ls en un plat i afegeix el blat de moro i l’ou. Amaneix i llest!

3. Amanida de pollastre i formatge

Ingredients:

50g canonges, 1 tomàquet raff, 1 grapat de nous, 80g pollastre, 50g de Pa Ratllat Nomen, 1 ou, ½ cogombre, 50g de pebrot, 50g de ceba, 20g parmesà en pols, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

Bat l’ou i passa els filets de pollastre primer sobre aquest i després sobre el Pa Ratllat Nomen. Fregeix-los en una paella amb oli d’oliva verge i deixa’ls reposar en un plat cobert amb paper de cuina. Renta els vegetals i talla el tomàquet, la ceba, el cogombre i els pebrots en trossos petits. Talla el pollastre a daus i junta tots els ingredients en un bol. Amaneix i llest!

4. Amanida de llenties

Ingredients:

70g de llenties cuites, 6 tomàquets cherry, 1 cogombre, 20g de ceba, 50 g de pebrot vermell, 50g de pebrot verd, 6 olives, 1 llauna de tonyina, 1 ou dur, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

En una olla bullint cuina l’ou durant 10 minuts aproximadament. Mentrestant, renta els vegetals i tallar-los en trossos petits. En un plat afegeix les llenties al costat dels tomàquets, el cogombre, la ceba, els pebrots i les olives. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva verge. Escorre la llauna de tonyina i afegeix-la a l’amanida, juntament amb l’ou dur. Amaneix i llest!

5. Amanida de figues

Ingredients:

50g d’enciam variat, 30g de pernil serrà, 30g de formatge gorgonzola, un grapat de nous, 5 tomàquets cherry, 1 alvocat, ½ cogombre, 2 figues, oli d’oliva verge, vinagre i sal.

Elaboració:

Renta els vegetals i talla l’enciam, els tomàquets, l’alvocat, el cogombre, el pernil serrà i el formatge gorgonzola a trossos petits, i les figues en 4 trossos. En un plat, barreja l’enciam, el pernil serrà, el formatge gorgonzola, els tomàquets cherry, l’alvocat, el cogombre i les figues. Pica les nous i agrega-a l’amanida. Amaneix i llest!

Què et semblen aquestes receptes d’amanides? Fes servir la imaginació per crear combinacions delicioses i gaudeix del seu refrescant sabor en els dies de sol!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.