Blog
Arròs bomba amb pollastre i bolets

Arròs bomba amb pollastre i bolets, a la cassola

L’arròs i el pollastre són un tàndem de luxe. Ambdós ingredients formen part de nombroses receptes, des de la més senzilla i ràpida de preparar, un pit de pollastre a la planxa amb un gotet d’arròs blanc (pots fer servir els vasets d’arròs Nomen, són molt pràctics i estan a punt en 1 minut); fins a la més exòtica, un arròs amb pollastre al curri; o la més tradicional, una paella amb pollastre.

La recepta que et proposem avui forma part del receptari de les nostres mares, tietes i àvies, un arròs a la cassola amb pollastre i bolets.

Ingredients de l’arròs bomba amb pollastre i bolets, a la cassola

Per a 4 persones:

  • 1 pollastre tallat a octaus
  • 250 gr d’arròs bomba Nomen
  • 1 litre i 1/2 de brou de pollastre
  • 200 gr de bolets variats
  • 1 all
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets vermells
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd italià
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1/2 got de vi blanc
  • Un grapat d’ametlles torrades
  • 1 llesca de pa dur o torrat
  • Julivert

Elaboració de l’arròs bomba amb pollastre i bolets, a la cassola

Enrosseix el pollastre. Posa una cassola al foc, amb un parell de cullerades d’oli d’oliva. Salpebra el pollastre i enrosseix-lo, per tongades. Reserva’l en un plat.

Prepara les verdures. Pela i pica la ceba i l’all, ben menuts. Enretira el peduncle i les llavors dels pebrots i talla’ls més o menys grossos, en funció de si t’agrada o no trobar-los després. Pela i pica els tomàquets, eliminant-ne les llavors.

Sofregeix les verdures. Primer, la ceba i l’all, en el mateix oli en el que has fet el pollastre. Quan estiguin ben sofregides, afegeix els pebrots a la cassola i deixa que es sofregeixin a foc lent. Afegeix els tomàquets i remena. Segueix cuinant fins a aconseguir un sofregit consistent.

Afegeix el pollastre a la cassola, el vi i una picada feta amb les ametlles, pa dur i una mica de sal i julivert. Espera uns minuts fins que s’evapori l’alcohol.

Aboca el brou a la cassola i espera que comenci a bullir. Afegeix l’arròs, remena fins que quedi completament cobert pel brou i deixa-ho coure 15 minuts, el temps indicat fins que quedi caldós.

Als 10 minuts de cocció, afegeix els bolets nets i tallats a trossos si són grans. Apaga el foc, tapa la cassola i deixa-ho reposar 5 minuts abans de servir.

Trucs per aconseguir un arròs a la cassola perfecte

  • Les nostres àvies feien servir cassoles de fang per fer aquesta recepta, però només pots fer servir aquest estri si tens foc de gas (amb flama). Antigament, es feien a la llar de foc. Si tens inducció o vitroceràmica, hauràs de fer servir una cassola adequada a aquest tipus de plaques de cocció.
  • Pots afegir altres ingredients a la cassola d’arròs. Per exemple, conill, salsitxes, costella de porc… I també verdures com carxofes, mongetes tendres…
  • Si vols, pots sofregir l’arròs amb els altres ingredients abans d’afegir el brou. Si ho fas així, calenta el brou abans d’abocar-lo a la cassola.
  • Si t’agrada més l’arròs sec que el caldós, cou-lo 18 minuts enlloc de 15. Però fes servir sempre arròs bomba Nomen, és la garantia que l’arròs no es passi i absorbeixi tots els gustos dels ingredients.

Com acompanyar l’arròs a la cassola

  • Aquesta recepta és un plat únic Aporta els hidrats de carboni de l’arròs, les proteïnes del pollastre i les vitamines i la fibra dels vegetals.
  • Pots servir una amanida per acompanyar-lo, amb brots tendres, canonges, créixens, ruca, espinacs baby… Afegeix-li pastanaga, raves (l’hivern és temporada d’arrels) i, si t’agrada, làmines de poma o de pera, que també són fruites de temporada. Amaneix l’amanida amb una vinagreta amb oli d’oliva, sal, pebre, mostassa de Dijon i un toc de mel.
  • Una altra bona opció de primer plat fàcil és una crema de verdures, com una vichyssoise o crema de porros, una crema de carbassó o de coliflor…
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here