Blog

Arròs tailandès amb safrà i coco

L’arròs és un ingredient estrella de la gastronomia tailandesa, protagonista de receptes com l’arròs fregit thai, l’arròs al curri, l’arròs thai amb verdures, pollastre o llagostins.

La recepta que et proposem avui combina l’arròs amb un altre aliment típic de les cuines asiàtiques: la llet de coco, que li aporta un sabor característic i deliciós. També porta brins de safrà, cúrcuma, salsa de peix, comí i xili, ingredients que aporten una personalitat única a la recepta.

Si mai has cuinat amb llet de coco, aquesta és una bona recepta per a començar. Segur que repetiràs!

Els ingredients que necessites són fàcils de trobar en la majoria de supermercats i en establiments especialitzats en cuina asiàtica. Per a obtenir un resultat perfecte, és bàsic utilitzar arròs gessamí, una varietat de gra llarg originària de Tailàndia, molt aromàtica i exòtica: l’Arròs Thai de Nomen.

Ingredients per a l’arròs tailandès amb safrà i coco

4 persones

  • 2 tasses d’arròs Thai de Nomen
  • 2 tasses de llet de coco
  • 1 tassa i ½ de brou de pollastre
  • 2 cullerades de coco ratllat sense sucre
  • 1 cullereta de cúrcuma
  • 4 o 5 brins de safrà
  • 1 gra d’all
  • 1 cullereta de salsa de peix
  • 1 cullereta de comí en pols
  • ½ cullereta de xili en pols
  • Uns brins de cibulet

Preparació

Escalfa el brou. Aboca el brou en una cassola i posa-la al foc. Afegeix la cúrcuma, el safrà, la salsa de peix, el comí i el xili. Remou una mica fins que bulli.

Incorpora l’arròs. Afegeix l’arròs thai a la cassola, i també el coco esmicolat i la llet de coco. Remou i espera que torni a bullir.

Cuina l’arròs. Baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa que es cogui durant 10-12 minuts, fins que l’arròs estigui bullit i hagi absorbit la major part del líquid.

Serveix l’arròs tailandès. Ajusta l’arròs de sal i serveix-lo en bols o plats profunds. Serveix-ho empolvorat amb cibulet picat.

Consells per a l’arròs tailandès amb coco i safrà

Aquest arròs és un primer plat perfecte o un acompanyament per a les teves receptes de carn, peix o mariscos.

  • Si vols afegir-hi un toc cruixent, pots afegir uns grans de blat de moro fregit picats abans de servir o una mica de ceba fregida cruixent.
  • En lloc de brou de pollastre, utilitza brou de verdures. O pots preparar un brou exprés amb un dau concentrat.
  • El cibulet de la decoració és opcional. Pots substituir-lo per una ceba tendra picada.
  • Enriqueix la recepta afegint-hi unes gambes o llagostins cuits o a la planxa, uns daus de pollastre saltats o una mica de vedella o porc tallats en tires i cuinats a la paella amb unes gotes d’oli.
  • Si t’agraden els bolets, uns xampinyons o uns bolets shiitake saltats són també un complement perfecte per a aquest arròs amb coco i safrà.
  • Per a potenciar el sabor del safrà, torra’l una mica abans d’afegir-lo a la cassola. Embolica els brins en paper d’alumini i torra’ls uns segons per cada costat en una paella sense gens de greix.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here