Blog
Arròs tailandès amb safrà i coco

Arròs tailandès amb safrà i coco

Nomen      14/06/2023

L’arròs és un ingredient estrella de la gastronomia tailandesa, protagonista de receptes com l’arròs fregit thai, l’arròs al curri, l’arròs thai amb verdures, pollastre o llagostins.

La recepta que et proposem avui combina l’arròs amb un altre aliment típic de les cuines asiàtiques: la llet de coco, que li aporta un sabor característic i deliciós. També porta brins de safrà, cúrcuma, salsa de peix, comí i xili, ingredients que aporten una personalitat única a la recepta.

Si mai has cuinat amb llet de coco, aquesta és una bona recepta per a començar. Segur que repetiràs!

Els ingredients que necessites són fàcils de trobar en la majoria de supermercats i en establiments especialitzats en cuina asiàtica. Per a obtenir un resultat perfecte, és bàsic utilitzar arròs gessamí, una varietat de gra llarg originària de Tailàndia, molt aromàtica i exòtica: l’Arròs Thai de Nomen.

Ingredients per a l’arròs tailandès amb safrà i coco

4 persones

  • 2 tasses d’arròs Thai de Nomen
  • 2 tasses de llet de coco
  • 1 tassa i ½ de brou de pollastre
  • 2 cullerades de coco ratllat sense sucre
  • 1 cullereta de cúrcuma
  • 4 o 5 brins de safrà
  • 1 gra d’all
  • 1 cullereta de salsa de peix
  • 1 cullereta de comí en pols
  • ½ cullereta de xili en pols
  • Uns brins de cibulet

Preparació

Escalfa el brou. Aboca el brou en una cassola i posa-la al foc. Afegeix la cúrcuma, el safrà, la salsa de peix, el comí i el xili. Remou una mica fins que bulli.

Incorpora l’arròs. Afegeix l’arròs thai a la cassola, i també el coco esmicolat i la llet de coco. Remou i espera que torni a bullir.

Cuina l’arròs. Baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa que es cogui durant 10-12 minuts, fins que l’arròs estigui bullit i hagi absorbit la major part del líquid.

Serveix l’arròs tailandès. Ajusta l’arròs de sal i serveix-lo en bols o plats profunds. Serveix-ho empolvorat amb cibulet picat.

Consells per a l’arròs tailandès amb coco i safrà

Aquest arròs és un primer plat perfecte o un acompanyament per a les teves receptes de carn, peix o mariscos.

  • Si vols afegir-hi un toc cruixent, pots afegir uns grans de blat de moro fregit picats abans de servir o una mica de ceba fregida cruixent.
  • En lloc de brou de pollastre, utilitza brou de verdures. O pots preparar un brou exprés amb un dau concentrat.
  • El cibulet de la decoració és opcional. Pots substituir-lo per una ceba tendra picada.
  • Enriqueix la recepta afegint-hi unes gambes o llagostins cuits o a la planxa, uns daus de pollastre saltats o una mica de vedella o porc tallats en tires i cuinats a la paella amb unes gotes d’oli.
  • Si t’agraden els bolets, uns xampinyons o uns bolets shiitake saltats són també un complement perfecte per a aquest arròs amb coco i safrà.
  • Per a potenciar el sabor del safrà, torra’l una mica abans d’afegir-lo a la cassola. Embolica els brins en paper d’alumini i torra’ls uns segons per cada costat en una paella sense gens de greix.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *