L’arròs és un ingredient estrella de la gastronomia tailandesa, protagonista de receptes com l’arròs fregit thai, l’arròs al curri, l’arròs thai amb verdures, pollastre o llagostins.
La recepta que et proposem avui combina l’arròs amb un altre aliment típic de les cuines asiàtiques: la llet de coco, que li aporta un sabor característic i deliciós. També porta brins de safrà, cúrcuma, salsa de peix, comí i xili, ingredients que aporten una personalitat única a la recepta.
Si mai has cuinat amb llet de coco, aquesta és una bona recepta per a començar. Segur que repetiràs!
Els ingredients que necessites són fàcils de trobar en la majoria de supermercats i en establiments especialitzats en cuina asiàtica. Per a obtenir un resultat perfecte, és bàsic utilitzar arròs gessamí, una varietat de gra llarg originària de Tailàndia, molt aromàtica i exòtica: l’Arròs Thai de Nomen.
4 persones
Escalfa el brou. Aboca el brou en una cassola i posa-la al foc. Afegeix la cúrcuma, el safrà, la salsa de peix, el comí i el xili. Remou una mica fins que bulli.
Incorpora l’arròs. Afegeix l’arròs thai a la cassola, i també el coco esmicolat i la llet de coco. Remou i espera que torni a bullir.
Cuina l’arròs. Baixa el foc al mínim, tapa la cassola i deixa que es cogui durant 10-12 minuts, fins que l’arròs estigui bullit i hagi absorbit la major part del líquid.
Serveix l’arròs tailandès. Ajusta l’arròs de sal i serveix-lo en bols o plats profunds. Serveix-ho empolvorat amb cibulet picat.
Aquest arròs és un primer plat perfecte o un acompanyament per a les teves receptes de carn, peix o mariscos.