Blog

Receptes de purés, farinetes i potets per als nadons

Ja has començat a donar-li farinetes i potets al teu nadó? En aquest article et proposem 3 receptes de purés per a que el teu nadó gaudeixi menjant. També et donem alguns consells per elaborar aquest tipus de preparacions.

Abans de començar a cuinar potets per als nadons

Abans de començar has de tenir en compte alguns aspectes per a l’elaboració de purés, farinetes i potets casolans per al teu nadó.

Afegeix la quantitat apropiada de proteïnes

Encara que a vegades sembli una quantitat escassa, un nadó no necessita molt més que uns 40g de carn o peix al principi. I poc a poc, necessitarà quantitats una miqueta majors. Has d’anar augmentant la quantitat a partir de les recomanacions del teu pediatra.

No afegeixis sal ni sucre

No és necessari afegir sal als purés de verdures. Encara que quan tastis el puré pugui semblar-te insípid, un nadó no necessita més micronutrients. Tampoc és necessari afegir sucre a les farinetes dolces, la fruita ja és dolça per sí mateixa, gràcies a la fructosa.

Afegeix oli d’oliva verge una vegada hagis cuinat els aliments

La llet materna conté greixos i, aquests han de mantenir-se amb la introducció d’aliments. Per no perdre part de les vitamines termolàbils, és a dir, les que es perden per l’efecte de la calor, la millor opció és afegir una miqueta d’oli d’oliva just abans de donar-li la farineta al nadó. Així conservarà al màxim les vitamines de l’oli d’oliva.

Conserva correctament els potets

La millor opció és conservar-los en racions individuals en potets de vidre. Indicant la data en que s’ha elaborat i els seus ingredients. Si es conserven en nevera poden durar entre 2 i 3 dies. També poden congelar-se, d’aquesta manera la vida útil és molt més llarga.

Per a la selecció d’ingredients de farinetes

Utilitza només els aliments que hagis introduït prèviament

Tingues en compte que només has d’utilitzar aquells aliments que hagis introduït prèviament de manera individual i que el nadó hagi tolerat. Pot crear confusió no saber quins aliments tolera si barreges els nous que introdueixes amb els que consumeix habitualment.

Escull verdures i hortalisses fresques i madures

Quan més fresques i madurades estiguin, la quantitat de micronutrients serà major.

Higienitza els vegetals

Tant les fruites i les verdures han d’higienitzar-se abans de ser consumides. Sobretot, les que es consumiran en cru, ja que com no passa pel procés de cocció poden contenir microorganismes perjudicials, i poden fer que la preparació tingui una vida útil menor.

Utilitza les parts més magres

Escull les parts més magres de les peces de carn i retira el greix visible, ja que aquest és saturat, i per tant no és molt interessant afegir-la als purés.

 

Per a l’elaboració del potet

Utilitza coccions suaus

Les millors són el vapor i l’ebullició. Si cous en aigua, utilitza molt poqueta aigua, perquè no es perdin els nutrients a l’aigua de cocció.

Afegeix la carn o el peix més tard

No afegeixis la carn i el peix en el mateix moment que afegeixes les verdures al vapor. El temps de cocció de les verdures és més elevat que el de la carn i el peix.

Assegurat que queda una textura fina

La textura dels purés ha de ser fina y homogènia, sobretot quan són molt petits. Si queda algun tros una mica més gran o hi ha dues textures diferents (puré i tros de verdura, per exemple), podrien ennuegar-se una miqueta.

 

Receptes de purés, farinetes per als nadons

Puré de pollastre amb mongetes verdes i patata

Ingredients: 100 g de mongetes verdes, 60 g de patata, 40 g de pit de pollastre i una cullerada de postres d’oli d’oliva.

Elaboració: Posa una olla amb aigua a bullir. Neteja bé les mongetes verdes, treu-li les puntes i els costats i talla-les. Pela la patata i talla-la. Quan l’aigua comenci a bullir, afegeix la mongeta i la patata a un colador i disposa-ho sobre l’olla sense que toqui l’aigua i deixa-ho amb la tapa posada. Cuinar els aliments al vapor és la millor manera de què no perdin els seus nutrients. Mentrestant es comença a cuinar la mongeta verda i la patata, neteja i trosseja el pollastre. Quan hagin passat uns 10 – 15 minuts afegeix el pollastre i deixa que es cogui uns 10 minuts més. Quan estigui tot ben cuit, retira-ho del foc i tritura-ho en el processador d’aliments.

Potet de salmó amb moniato i pastanaga

Ingredients: 40 g de salmó sense espines, 50 g de moniato i 100 g de pastanaga.

Elaboració: Rosteix el moniato al forn. Posa una olla amb aigua a bullir. Pela i trosseja la pastanaga. Quan l’aigua comenci a bullir afegeix la pastanaga en un colador i posa-ho sobre l’olla perquè es faci al vapor. Passats uns 15 minuts afegeix el salmó trossejat amb la pastanaga i espera uns 10 minuts més. Quan el salmó estigui completament cuinat, retira els aliments del vapor, posa el moniato i tritura-ho tot en el processador d’aliments.

Farinetes de taronja, pastanaga i poma

Ingredients: 70g de pastanaga bullida, 100g de poma al microones i 50g de taronja.

Elaboració: Cou una poma al microones o al forn. Cuina la pastanaga al vapor. Una vegada la poma i la pastanaga estiguin ben cuites, deixa-les reposar a la nevera fins que es refredin. Pela una taronja. Mesura les quantitats de cada un dels ingredients i afegeix-los al got del processador d’aliments. Tritura fins que quedi una textura fina i sense grumolls.

 

Ara que ja tens els consells i les receptes, prepara els purés perquè el teu nadó no es deixi ni una cullerada!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here