Blog
alimentos de verano

Aliments d’estiu

L’estiu no només ens porta sol i bones temperatures, sinó que també ve acompanyat d’un canvi en l’oferta d’aliments: enrere queden les fruites i les verdures de l’hivern mentre que a poc a poc disminueixen els de primavera, per donar pas a noves alternatives que ens permetran donar nous sabors i colors als nostres plats: aliments de la temporada d’estiu. Vols conèixer les característiques principals dels aliments d’estiu? Quins són els més típics d’aquesta estació de l’any i els que augmentaran en les parades del mercat? No deixis de llegir!

Característiques dels aliments d’estiu

La naturalesa s’adapta als canvis climàtics i de l’entorn segons l’època de l’any en què ens trobem: hivern, primavera, estiu i tardor. D’aquesta manera, mentre que a l’hivern trobem fruites i verdures més concentrades nutricionalment, a l’estiu són, de manera general, més riques en aigua i més refrescants per tal d’hidratar-nos més en els dies de calor. De la mateixa manera, a la primavera i la tardor, la natura ens presenta aliments de transició entre el fred i la calor.

Aliments típics d’aquesta època de l’any

A l’estiu apareixen fruites, verdures i hortalisses com la síndria, el meló, el préssec, la nectarina, les prunes, les cireres, els albercocs, el rave, el cogombre, el tomàquet, l’albergínia, etc., i augmenta la pesca de sardines, bonitos, calamars i seitons. Vols saber més sobre algun d’aquests? A continuació t’ho expliquem!

Meló

Aproximadament el 80% del meló està compost d’aigua, i el seu contingut en sucres és moderat. A més, és ric en fibra, en minerals com el potassi o el magnesi, i en vitamines com la C i precursors de vitamina A. De sabor dolç i refrescant, aquesta fruita és molt versàtil a la gastronomia, podent-se incorporar a l’alimentació diària en amanides , en entrants com el meló amb pernil o la sopa freda, en sorbets o com a peça sencera.

Cogombre

Encara que avui dia el cogombre es pot trobar tot l’any a causa del seu cultiu en hivernacles, es tracta d’un aliment d’estiu. Té un baix contingut en calories, ja que és ric en aigua i, comparat amb altres hortalisses, baix en carbohidrats. És ric en fibra i en el seu contingut en vitamines i minerals: destaca la vitamina C, precursors de vitamina A, vitamina E i potassi. És un aliment molt refrescant que es pot afegir a tot tipus d’amanides, així com un ingredient típic de gaspatxos.

Seitó

El seitó és un peix blau que viu en aigües profundes. Durant els mesos de primavera i estiu, en què el sol escalfa l’aigua del mar i els oceans, aquest peix puja a la superfície de l’aigua per alimentar-se i reproduir-se. És ric en àcids grassos omega 3, proteïna d’alta qualitat, algunes vitamines com la D o la A, i minerals com el magnesi, el iode o el ferro. A més, quan es consumeix sencer (incloent les seves espines) aporta també calci. Molt apreciat en la gastronomia, el seitó es pot consumir a la planxa, arrebossat, fregit, en amanides, en vinagre, en conserves … és un peix molt versàtil!

Per què escollir aliments d’estiu

De la mateixa manera que variem les nostres preparacions segons l’època de l’any, ja que a l’estiu solem cuinar plats més frescos i lleugers com amanides, gaspatxos, etc., escollir aliments d’estiu ens permet variar més la nostra alimentació introduint aliments dels diferents grups a la nostra dieta. A més, els aliments de temporada són més atractius per als nostres sentits, ja que es troben en el moment de màxima expressió de sabor, textura, olor i aroma, així com en el seu moment màxim de maduració, atorgant-los una major concentració de tots els seus nutrients.

Però no tot es redueix al nostre paladar i la nostra nutrició, els aliments de temporada són aquells en què s’ha respectat el cicle natural de creixement i collita, de manera que es contribueix a una major sostenibilitat de l’entorn. Finalment, com són aliments abundants, solen estar a millor preu.

Inclou aliments d’estiu a la teva alimentació i gaudeix de tot el seu sabor!

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here