Blog
Aperitius nadalencs

5 aperitius fàcils de Nadal: queda com un xef

Aquí van, no necessiten més presentació que ells mateixos. Només amb llegir els seus noms començaràs a salivar, així que no t’ho podem garantir: potser no pots esperar al Nadal per tastar-los…

El millor és que tots aquests aperitius es preparen amb ingrediens corrents que habitualment tenim a la nevera o al rebost, productes econòmics amb els que pots fer aperitius gourmet i quedar com un autèntic xef sense deixar-te el sou. Què més pots demanar?

1. “Muffins” de pernil i xampinyons

Temps de realització: 40 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients

  • 8 ous
  • 300 ml de llet
  • 100 gr de xampinyons
  • ½ ceba
  • 120 gr de formatge ratllat
  • Orenga
  • 16 llenques de pernil serrà
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre

Elaboració

  1. Pela la ceba i neteja els xampinyons. Pica’ls ben menuts. Sofregeix la ceba en una paella amb 2 cullerades d’oli durant 8 minuts. Afegeix els xampinyons, salpebra i sofregeix 4 minuts més.
  2. Bat els ous amb la llet. Quan estiguin integrats, afegeix el formatge ratllat i el sofregit de ceba i xampinyons i salpebra.
  3. Engreixa un motllo per a muffins. Folra cada cavitat amb un parell de llenques de pernil serrà i posa-hi dins la preparació d’ou anterior. Precalenta el forn a 180ºC.
  4. Enforna els “muffins” durant 20 minuts o fins que estiguin cuallats. Enretira’ls del forn, espera a que estiguin tebis i desmotlla’ls. Decora’ls amb orenga i serveix-los tebis o freds.

2. Vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou

Temps de realització: 45 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients per a 8 vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 9 ous
  • 120 g de sobrassada
  • 3 cullerades de mel
  • Rúcula per a decorar
  • Escames de sal

Elaboració dels vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou:

  1. Talla una de les làmines de pasta de full en 8 discos d’uns 7 cm de diàmetre i punxa’ls amb les pues d’una forquilla, per tal que al enfornar-los no pugin massa. Folra la safata del forn amb paper sulfurat i posa-hi els 8 discos al damunt, una mica separats entre ells.
  2. Talla la segona làmina de pasta de full de la mateixa manera i talla l’interior de cada disc amb un tallapastes més petit, per obtenir-ne 8 aros de pasta de full. Humiteja amb aigua els discs que tens a la safata i posa-hi els aros al damunt. Reserva’ls ½ hora a la nevera. Precalenta el forn a 180ºC.
  3. Bat 1 ou i pinta amb ell els vol-au-vents. Enforna’ls 15 minuts (si veus que es torren massa però que encara estan crus, tapa’ls amb paper d’alumini). Quan estiguin inflats i cuits, enretira’ls del forn i espera a que es refredin.
  4. Aixafa la sobrassada amb una forquilla i barreja-la amb la mel. Fes una capa de sobrassada a dins de cada vol-au-vent. Afegeix 1 rovell d’ou sencer (no tiris les clares, guarda-les per una altra recepta dins un tupper, a la nevera) i enforna’ls uns 5 minuts a 180ºC, per a què agafin temperatura però el rovell no cualli.
  5. Serveix els vol-au-vents amb unes fulles de rúcula i tira unes escames de sal pel damunt dels rovells d’ou.

3. Miniburguers de vedella amb pop

Temps de realització: 50 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 600 g de carn picada de vedella
  • 8 puntes de potes de pop cuit
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 300 g de puré de patata
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 8 llenques de pa de motlle
  • 1 ou
  • Germinats per a decorar
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre

Elaboració:

  1. Talla de cada llenca de pa de motlle un cercle de diàmetre similar al de les miniburguers. Refrega’ls amb una mica de mantega i torra’ls a la planxa. Reserva’ls.
  2. Pela la ceba i talla-la a plomes fines. Neteja el pebrot, enretira les llavors i els nervis interiors i talla’l a tires fines. Salta’ls, per separat, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, han de quedar al dente.
  3. Salpebra la carn de vedella i barreja-la amb l’ou. Separa-la en 8 boletes del mateix tamany i aixafa-les ente els palmells de la ma per a donar-los forma de minihamburguesa, arrodonint una mica els extrems per a que quedin ben boniques. Fes-les a la planxa, 2 minuts per cada costat. L’ideal és que quedin torrades per fora però rosades per dins, així estaran més meloses.
  4. Calenta les potes de pop (al microones o a la paella), sense passar-te perquè ja estan cuites, és només per a que agafin temperatura.
  5. Cobreix cada disc de pa torrat amb una cullerada de puré de patata. Posa-hi al damunt les minihamburgueses i cobreix-les amb la ceba, el pebrot i 1 pota de pop. Afegeix una mica de mostassa, decora amb els germinats i serveix.

4. Cons de massa de pizza farcits

Temps de realització: 30 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 1 làmina de massa de pizza
  • 50 g d’olives negres
  • 100 g de pernil cuit a daus
  • 200 ml de salsa de tomàquet
  • 200 g de mozzarella fresca
  • Orenga

Elaboració:

  1. Talla la massa de pizza en tires llargues d’1 cm d’ample. Enrotlla-les al voltant d’un motlle per a cucurutxos, superposant-les una mica, i enforna-les 10 minuts al forn precalentat a 200ºC.
  2. Enretira els cons del forn i espera a que estiguin freds per a desmotllar-los i després farcir-los.
  3. Barreja la salsa de tomàquet amb el pernil cuit, la mozzarella a trossos petits, les olives tallades a trossets i l’orenga. Farceix els cons amb aquesta barreja i torna a enfornar-los durant 5 minuts més. Serveix-los acabats de treure del forn.

5. Canapès amb patata amb formatge, ceba i nous

Temps de realització: 45 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de sucre morè
  • ½ cullerada de vinagre de Mòdena
  • 100 g de formatge per untar
  • 12 nous
  • Cibulet
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre 

Elaboració:

  1. Pela les patates i talla, de cadascuna, 4 rodanxes centrals d’1 cm de gruix. Salpebra-les i daura-les en una paella amb abundant oli d’oliva, fins que estiguin daurades per fora i tendres per dins. Deixa-les escórrer al damunt d’un paper de cuina.
  2. Renta i pica uns brins de cibulet. Pela la ceba i talla-la a juliana. Sofregeix-la a la mateixa paella de les patates, deixant només un fons d’oli, durant 15 minuts, a foc mitjà. Als 10 minuts, quan la ceba ja estigui mig feta, afegeix el sucre i el vinagre i barreja bé per a que la ceba es caramelitzi.
  3. Posa les rodanxes de patata en una safata de forn folrada amb paper sulfurat i reparteix el formatge pel seu damunt. Reparteix al damunt la ceba caramelitzada i posa a sobre de cada canapè una nou pelada. Enforna 2 minuts a 180ºC i serveix amb una mica de cibulet picat.
This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here