Blog
5 aperitius fàcils de Nadal: queda com un xef

5 aperitius fàcils de Nadal: queda com un xef

Nomen      23/12/2020

Aquí van, no necessiten més presentació que ells mateixos. Només amb llegir els seus noms començaràs a salivar, així que no t’ho podem garantir: potser no pots esperar al Nadal per tastar-los…

El millor és que tots aquests aperitius es preparen amb ingrediens corrents que habitualment tenim a la nevera o al rebost, productes econòmics amb els que pots fer aperitius gourmet i quedar com un autèntic xef sense deixar-te el sou. Què més pots demanar?

1. “Muffins” de pernil i xampinyons

Temps de realització: 40 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients

  • 8 ous
  • 300 ml de llet
  • 100 gr de xampinyons
  • ½ ceba
  • 120 gr de formatge ratllat
  • Orenga
  • 16 llenques de pernil serrà
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre

Elaboració

  1. Pela la ceba i neteja els xampinyons. Pica’ls ben menuts. Sofregeix la ceba en una paella amb 2 cullerades d’oli durant 8 minuts. Afegeix els xampinyons, salpebra i sofregeix 4 minuts més.
  2. Bat els ous amb la llet. Quan estiguin integrats, afegeix el formatge ratllat i el sofregit de ceba i xampinyons i salpebra.
  3. Engreixa un motllo per a muffins. Folra cada cavitat amb un parell de llenques de pernil serrà i posa-hi dins la preparació d’ou anterior. Precalenta el forn a 180ºC.
  4. Enforna els “muffins” durant 20 minuts o fins que estiguin cuallats. Enretira’ls del forn, espera a que estiguin tebis i desmotlla’ls. Decora’ls amb orenga i serveix-los tebis o freds.

2. Vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou

Temps de realització: 45 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients per a 8 vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 9 ous
  • 120 g de sobrassada
  • 3 cullerades de mel
  • Rúcula per a decorar
  • Escames de sal

Elaboració dels vol-au-vents de sobrassada a la mel amb ou:

  1. Talla una de les làmines de pasta de full en 8 discos d’uns 7 cm de diàmetre i punxa’ls amb les pues d’una forquilla, per tal que al enfornar-los no pugin massa. Folra la safata del forn amb paper sulfurat i posa-hi els 8 discos al damunt, una mica separats entre ells.
  2. Talla la segona làmina de pasta de full de la mateixa manera i talla l’interior de cada disc amb un tallapastes més petit, per obtenir-ne 8 aros de pasta de full. Humiteja amb aigua els discs que tens a la safata i posa-hi els aros al damunt. Reserva’ls ½ hora a la nevera. Precalenta el forn a 180ºC.
  3. Bat 1 ou i pinta amb ell els vol-au-vents. Enforna’ls 15 minuts (si veus que es torren massa però que encara estan crus, tapa’ls amb paper d’alumini). Quan estiguin inflats i cuits, enretira’ls del forn i espera a que es refredin.
  4. Aixafa la sobrassada amb una forquilla i barreja-la amb la mel. Fes una capa de sobrassada a dins de cada vol-au-vent. Afegeix 1 rovell d’ou sencer (no tiris les clares, guarda-les per una altra recepta dins un tupper, a la nevera) i enforna’ls uns 5 minuts a 180ºC, per a què agafin temperatura però el rovell no cualli.
  5. Serveix els vol-au-vents amb unes fulles de rúcula i tira unes escames de sal pel damunt dels rovells d’ou.

3. Miniburguers de vedella amb pop

Temps de realització: 50 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 600 g de carn picada de vedella
  • 8 puntes de potes de pop cuit
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 300 g de puré de patata
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 8 llenques de pa de motlle
  • 1 ou
  • Germinats per a decorar
  • Mantega
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre

Elaboració:

  1. Talla de cada llenca de pa de motlle un cercle de diàmetre similar al de les miniburguers. Refrega’ls amb una mica de mantega i torra’ls a la planxa. Reserva’ls.
  2. Pela la ceba i talla-la a plomes fines. Neteja el pebrot, enretira les llavors i els nervis interiors i talla’l a tires fines. Salta’ls, per separat, en una paella amb una mica d’oli d’oliva, han de quedar al dente.
  3. Salpebra la carn de vedella i barreja-la amb l’ou. Separa-la en 8 boletes del mateix tamany i aixafa-les ente els palmells de la ma per a donar-los forma de minihamburguesa, arrodonint una mica els extrems per a que quedin ben boniques. Fes-les a la planxa, 2 minuts per cada costat. L’ideal és que quedin torrades per fora però rosades per dins, així estaran més meloses.
  4. Calenta les potes de pop (al microones o a la paella), sense passar-te perquè ja estan cuites, és només per a que agafin temperatura.
  5. Cobreix cada disc de pa torrat amb una cullerada de puré de patata. Posa-hi al damunt les minihamburgueses i cobreix-les amb la ceba, el pebrot i 1 pota de pop. Afegeix una mica de mostassa, decora amb els germinats i serveix.

4. Cons de massa de pizza farcits

Temps de realització: 30 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 1 làmina de massa de pizza
  • 50 g d’olives negres
  • 100 g de pernil cuit a daus
  • 200 ml de salsa de tomàquet
  • 200 g de mozzarella fresca
  • Orenga

Elaboració:

  1. Talla la massa de pizza en tires llargues d’1 cm d’ample. Enrotlla-les al voltant d’un motlle per a cucurutxos, superposant-les una mica, i enforna-les 10 minuts al forn precalentat a 200ºC.
  2. Enretira els cons del forn i espera a que estiguin freds per a desmotllar-los i després farcir-los.
  3. Barreja la salsa de tomàquet amb el pernil cuit, la mozzarella a trossos petits, les olives tallades a trossets i l’orenga. Farceix els cons amb aquesta barreja i torna a enfornar-los durant 5 minuts més. Serveix-los acabats de treure del forn.

5. Canapès amb patata amb formatge, ceba i nous

Temps de realització: 45 minuts

Número de comensals: 4

Ingredients:

  • 2 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de sucre morè
  • ½ cullerada de vinagre de Mòdena
  • 100 g de formatge per untar
  • 12 nous
  • Cibulet
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre 

Elaboració:

  1. Pela les patates i talla, de cadascuna, 4 rodanxes centrals d’1 cm de gruix. Salpebra-les i daura-les en una paella amb abundant oli d’oliva, fins que estiguin daurades per fora i tendres per dins. Deixa-les escórrer al damunt d’un paper de cuina.
  2. Renta i pica uns brins de cibulet. Pela la ceba i talla-la a juliana. Sofregeix-la a la mateixa paella de les patates, deixant només un fons d’oli, durant 15 minuts, a foc mitjà. Als 10 minuts, quan la ceba ja estigui mig feta, afegeix el sucre i el vinagre i barreja bé per a que la ceba es caramelitzi.
  3. Posa les rodanxes de patata en una safata de forn folrada amb paper sulfurat i reparteix el formatge pel seu damunt. Reparteix al damunt la ceba caramelitzada i posa a sobre de cada canapè una nou pelada. Enforna 2 minuts a 180ºC i serveix amb una mica de cibulet picat.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *