El dia 18 de juny se celebra el Dia Internacional del Sushi, un plat característic de la gastronomia japonesa que ha traspassat totes les fronteres i s’ha convertit en una menjar popular arreu del món. Avui, t’expliquem les claus per preparar sushi i poder gaudir d’aquest meravellós plat a casa. Pren nota!
Encara que a dia d’avui el sushi s’associa principalment amb la cultura i la gastronomia japonesa, la veritat és que el seu origen se situa a la Xina, com a mètode de conservació del peix. El peix és un producte perible, és a dir, un aliment que es pot espatllar ràpidament amb molta facilitat. Per aquest motiu, per mantenir-lo fresc durant més temps, quan encara no existien els mètodes de refrigeració convencionals, era necessari utilitzar mètodes com la salaó o el fumat. A la Xina, però, utilitzaven un mètode diferent i innovador: en primer lloc, netejaven a fons el peix i, a continuació, l’introduïen en arròs cuit fins al seu consum, moment en el qual només s’aprofitava el peix, l’arròs es rebutjava . No va ser fins que aquesta tècnica va arribar al Japó que no es van començar a consumir tots dos aliments junts. Més tard, Matsumoto Yoshiichi, un doctor, va decidir afegir-vinagre d’arròs per treure el gust fort del peix. Finalment, el 1850 el cuiner Hanaya Yohey, va crear la primera peça de Nigiri sushi tal com avui la coneixem.
Abans de posar-te mans a l’obra, el primer que has de tenir en compte és que, per preparar un bon sushi, és recomanable utilitzar un arròs especial per a això. Nomen t’ho posa fàcil amb el nostre arròs sushi Nomen que, per les seves característiques, és ideal per elaborar makis i nigiris. Ja el tens? Doncs comencem!
Amb aquests senzills passos, preparar sushi a casa serà tot un èxit. Atreveix-te a ser tot un xef!