Blog
Aprèn a preparar sushi

Aprèn a preparar sushi

Nomen      11/06/2018

El dia 18 de juny se celebra el Dia Internacional del Sushi, un plat característic de la gastronomia japonesa que ha traspassat totes les fronteres i s’ha convertit en una menjar popular arreu del món. Avui, t’expliquem les claus per preparar sushi i poder gaudir d’aquest meravellós plat a casa. Pren nota!

 

L’origen del sushi

Encara que a dia d’avui el sushi s’associa principalment amb la cultura i la gastronomia japonesa, la veritat és que el seu origen se situa a la Xina, com a mètode de conservació del peix. El peix és un producte perible, és a dir, un aliment que es pot espatllar ràpidament amb molta facilitat. Per aquest motiu, per mantenir-lo fresc durant més temps, quan encara no existien els mètodes de refrigeració convencionals, era necessari utilitzar mètodes com la salaó o el fumat. A la Xina, però, utilitzaven un mètode diferent i innovador: en primer lloc, netejaven a fons el peix i, a continuació, l’introduïen en arròs cuit fins al seu consum, moment en el qual només s’aprofitava el peix, l’arròs es rebutjava . No va ser fins que aquesta tècnica va arribar al Japó que no es van començar a consumir tots dos aliments junts. Més tard, Matsumoto Yoshiichi, un doctor, va decidir afegir-vinagre d’arròs per treure el gust fort del peix. Finalment, el 1850 el cuiner Hanaya Yohey, va crear la primera peça de Nigiri sushi tal com avui la coneixem.

 

Preparar sushi pas a pas

Abans de posar-te mans a l’obra, el primer que has de tenir en compte és que, per preparar un bon sushi, és recomanable utilitzar un arròs especial per a això. Nomen t’ho posa fàcil amb el nostre arròs sushi Nomen que, per les seves característiques, és ideal per elaborar makis i nigiris. Ja el tens? Doncs comencem!

 

  1. Col·loca l’arròs en un colador de malla fina sota l’aixeta i neteja’l amb aigua freda fins que surti transparent. D’aquesta manera aconseguiràs eliminar el midó de l’arròs.

 

  1. A continuació, col·loca l’arròs en una cassola i afegeix-li l’aigua freda. Recorda que sempre has de col·locar la mateixa quantitat d’arròs que d’aigua. Tapa l’olla i encén el foc a una potència mitja-alta.

 

  1. Quan vegis que comença a bullir, baixa el foc i deixa-ho coure durant uns 10 minuts, mantenint l’olla tapada. Passat aquest temps, retira l’arròs del foc i deixa-ho reposar 15 minuts, encara amb la tapa posada.

 

  1. Mentre reposa l’arròs, elabora el “sushi-zu”, el guarniment que li dóna el gust tan característic al sushi. Aquest es compon de vinagre d’arròs, sucre i sal (per cada 5 parts de vinagre, dues de sucre i una de sal). Un truc!, si escalfes el vinagre lleugerament abans de barrejar-ho amb l’arròs, el sucre i la sal es dissolen més fàcilment en ell.

 

  1. Ara, estén l’estoreta “makisu”, sobre una superfície plana i cobreix-la amb una mica de paper film perquè després no s’enganxin els ingredients. Col·loca l’alga nori amb la part més brillant cap avall i, amb les mans humitejades, escampa l’arròs de manera uniforme sobre ella. Ja pots incloure en el centre el farciment que més t’agradi en fines tires.

 

  1. Enrotlla el sushi agafant la part inferior de l’estoreta i, lentament, ves embolicant els ingredients i l’arròs. A mesura que vagis enrotllant, exerceix una mica de pressió perquè el preparat quedi compacte.

 

  1. Ara que ja ho tens ben enrotllat, ja només et falta tallar-lo en petites peces.

 

Amb aquests senzills passos, preparar sushi a casa serà tot un èxit. Atreveix-te a ser tot un xef!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.