L’arròs, un bon aliat per a les teves amanides estiuenques
Nomen
20/08/2018
En aquesta època de l’any amb tanta calor només vénen de gust menjars fresquets, com les amanides. Aquestes són una bona opció on podem incloure no només vegetals, sinó que també podem incloure cereals, fruits secs i aliments proteics.
5 receptes d’amanides amb arròs
Amanida verda amb arròs integral
Ingredients: 20g d’enciam, 50g de tomàquet, 30g de pastanaga, 30g de pebrot verd, 30g de cogombre, 20g d’arròs integral de cultiu ecològic Nomen, oli, sal i pebre.
Elaboració: Bullim l’arròs amb dues parts i mitja d’aigua en una cassola durant 20 minuts. Un cop està cuit, el retirem del foc, el colem i el refredem. Reservem. Rentem amb aigua tots els vegetals i tallem la pastanaga i el cogombre en mitges llunes, el tomàquet a grills i el pebrot a tires. Un cop tenim tots els ingredients preparats, els afegim en un plat o bol. Amanim amb sal, oli i pebre al gust i barregem perquè tot quedi ben integrat.
Amanida d’arròs amb espàrrecs de marge
Ingredients: 40g d’arròs salvatge Nomen, 80 g d’espàrrecs de marge, 50g d’espinacs, 20g de nous, 50g de formatge fresc, oli, sal i pebre.
Elaboració: Bullim l’arròs en abundant aigua en una cassola durant 20 minuts. Un cop està cuit, el retirem del foc, el colem i el refredem. Reservem. Rentem els espàrrecs de marge i els tallem en 4 trossos. Escalfem a una paella un raig d’oli i saltegem els espàrrecs durant no més de 5 minuts. Reservem. Rentem els espinacs i els tallem. Trossegem les nous i tallem el formatge a daus. Un cop tenim tots els ingredients preparats, els afegim en un plat o bol. Amanim amb sal, oli i pebre al gust i barregem perquè tot quedi ben integrat.
Amanida de pollastre amb arròs
Ingredients: 40g arròs llarg Nomen, 60 g de pollastre, 50g de pinya, 40g de pastanaga, 20g de blat de moro, 1 ou, oli, sal i pebre
Elaboració: Bullim l’arròs amb tres parts d’aigua en una cassola durant 15 minuts. Un cop està cuit, el retirem del foc, el colem i el refredem. Reservem. Tallem el pollastre a tires i el cuinem en una paella amb una mica d’oli (que quedi tipus planxa). Per l’ou dur, el coem durant 8 minuts. Un cop cuit ho refredem, el pelem i el tallem a rodanxes o a grills. Trossegem la pinya i la pastanaga al gust. Un cop tenim tots els ingredients preparats, els afegim en un plat o bol. Amanim amb sal, oli i pebre al gust i barregem perquè tot quedi ben integrat.
Amanida d’estiu amb arròs
Ingredients: 40g d’arròs rodó Nomen, 20g d’enciam, 50g de tomàquet, 30g de pastanaga, 30g de cogombre, 40g de maduixes, 40g de taronja, 40g de pinya, oli, sal i pebre.
Elaboració: Bullim l’arròs amb dues parts d’aigua en una cassola durant 15 minuts. Un cop està cuit, el retirem del foc, el colem i el refredem. Reservem. Rentem les verdures i les maduixes, i pelem la pinya i la taronja. Trossegem tots els vegetals menys el cogombre i la pastanaga. Amb el cogombre i la pastanaga farem fines làmines amb el pelador. Un cop tenim tots els ingredients preparats, els afegim en un plat o bol. Amanim amb sal, oli i pebre al gust i barregem perquè tot quedi ben integrat.
Amanida d’arròs i gambes
Ingredients: 50g d’arròs thai Nomen, 80 g de gambes cuites pelades, 100g de bolets, 50g de tomàquet, 20g de nous, oli, sal i pebre.
Elaboració: Bullim l’arròs en cinc parts d’aigua en una cassola durant 20 minuts, l’arròs ha d’estar prèviament esbandit. Un cop està cuit, el retirem del foc, el colem i el refredem. Reservem. Saltem els bolets en una paella amb un rajolí d’oli fins que quedin cuites. Rentem el tomàquet i el trossegem. Trossegem les gambes i les nous. Un cop tenim tots els ingredients preparats, els afegim en un plat o bol. Amanim amb sal, oli i pebre al gust i barregem perquè tot quedi ben integrat.
A què esperes per provar-les?