Blog
Postres d’estiu: Arròs basmati amb llet fred, amb fruita fresca i festucs

Postres d’estiu: Arròs basmati amb llet fred, amb fruita fresca i festucs

Nomen      11/08/2021

Si l’arròs amb llet et porta a pensar en els mesos de tardor i d’hivern… estàs equivocat! Aquestes postres també són una recepta ideal per als mesos de calor, si es prenen ben fresquetes i s’acompanyen amb les millors fruites de la temporada. La segona bona notícia és que, a més de ser unes postres perfectes per a qualsevol dinar o sopar, també poden servir com a berenar per als nens, un berenar molt nutritiu i ple de vitamines que combina els cereals amb els làctics, la fruita i els fruits secs. És a dir, una aportació extra d’energia per a seguir gaudint al màxim de l’estiu. I encara hi ha una tercera bona notícia. Que pots preparar-les amb antelació i tenir-les reservades a la nevera fins el moment de servir-les. Vols descobrir com es preparen?

Recepta d’arròs basmati amb llet fred, amb fruita fresca i festucs

Número de comensals: 6 persones
Temps d’elaboració: 50 minuts

Ingredients:

  • 2 tasses d’arròs basmati Nomen
  • 1 branca de canyella
  • 6-7 tasses de llet sencera
  • 8 cullerades de sucre
  • 1 llimona
  • Canyella en pols
  • Fruites de temporada (fresons, nabius, plàtan, kiwi, meló, préssec…)
  • Festucs sense sal

Elaboració:

  1. PREPARA L’ARRÒS. Posa’l en un colador i esbandeix-lo diverses vegades fins a que l’aigua surti neta.
  2. BULL LA LLET. Posa-la en un cassó amb la branca de canyella i la pell de la llimona i fes-la bullir. Quan arrenqui el bull, afegeix l’arròs i deixa’l coure 5 minuts, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta.
  3. AFEGEIX EL SUCRE. Afegeix el sucre al cassó i cou durant 5 minuts més, fins que l’arròs hagi absorbit tota o quasi tota la llet. Enretira el cassó del foc i espera a que l’arròs s’atemperi. Enretira la pell de la llimona i la branca de canyella.
  4. PELA I TALLA LES FRUITES. Renta-les bé i asseca-les amb paper absorbent per a eliminar-ne l’excés d’aigua. Pela les que s’hagin de pelar, treu branquetes i llavors i talla la polpa a daus petits. Aquest pas és important de fer-lo just abans de servir les postres, perquè moltes fruites s’oxiden quan entren en contacte amb l’aire.
  5. PICA ELS FESTUCS. Elimina la pelleta que els cobreix i pica’ls en trossos irregulars. Posa’ls sobre l’arròs amb llet també just abans de servir-lo, per a que no es remullin ni perdin el seu punt cruixent.
  6. AFEGEIX CANYELLA. Decora l’arròs amb llet amb una mica de canyella en pols.

Consells i trucs per a aquestes postres d’estiu:

  • L’arròs amb llet tradicional es prepara amb arròs bomba, i com que aquest té més capacitat per a absorbir líquids que els arrossos de gra llarg, queda més pastós. En fer servir arròs basmati, aquest arròs amb llet queda més lleuger i també queda més solt, amb la llet més líquida. Però segueix sent igual de bo.
  • Serveix les fruites pelades i tallades a daus petits, en bols a part, per a que cadascú s’hi posi les que vulgui.
  • Si t’agrada el gust del coco, pots substituir la meitat de la llet sencera per llet de coco. Però ves amb compte amb el sucre, la llet de coco és molt dolça. Això de la dolçor va a gustos, però potser amb la meitat de sucre ja n’hi ha prou.
  • Enlloc de decorar les postres amb canyella en pols, pots fer servir cacau en pols. Si les postres són pels nens, els agradaran encara més. Fins i tot pots ratllar una mica de xocolata amb llet pel damunt.
  • Pots substituir els festucs per qualsevol altre fruit sec: nous, ametlles, avellanes… Si vols, els pots caramelitzar en una mica de caramel (sucre fos en una paella). Quan el caramel tingui un color torrat, afegeix a la paella els fruits secs pelats, remena una mica i posa’ls sobre un full de paper sulfurat per a que es refredin. Després, fes-los a trossos i posa’ls al damunt de l’arròs amb llet.
  • Pots fer servir les fruites que més t’agradin: poma, pera, nectarina… potser la que menys li diu és la síndria, és una fruita massa aquosa per a aquestes postres.
Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *