Si ets vegetarià, aquesta recepta t’encantarà. I si no ho ets, també. Perquè hi ha receptes que, tot i ser estrictament vegetarianes (és a dir, que no contenen cap tipus de proteïna d’origen animal), són delicioses i perfectes per a tots.
Es més, moltes d’aquestes receptes són molt tradicionals i formen part de la nostra cultura culinària, com la samfaina o els macarrons amb salsa de tomàquet (sense ou i sense carn respectivament, és clar).
La nostra proposta d’avui és saltat d’arròs amb verdures de temporada, que a més de ser deliciós, es pot adaptar a qualsevol estació de l’any, substituint les verdures i hortalisses per les de cada temporada.
Una recepta que s’adapta a les estacions
Si a la primavera fem aquest arròs amb espàrrecs verds, mongeta tendra i pèsols frescos, vols saber com adaptar-lo a la resta de l’any?
– A l’hivern, fes servir coliflor, bròquil, pastanaga i carxofa.
– A la tardor, escull carbassa, moniato, castanyes i bolets.
– A l’estiu, utilitza esbergínia, mongeta tendra, pebrot i carbassó.
Per suposat que pots trobar gairebé totes aquestes verdures i hortalisses durant tot l’any, fresques o congelades, així que imagina’t quantes combinacions diferents pots fer…
Ingredients de l’arròs basmati saltat amb verdures de temporada
Per a 4 persones:
- 400 gr d’arròs basmati Nomen
- 100 gr d’espàrrecs verds
- 100 gr de pèsols (frescos o congelats)
- 50 gr de mongeta tendra (o tirabecs)
- 1 ceba tendra
- ½ pebrot vermell
- 1 pebrot verd italià
- Oli d’oliva
- Pebre
- Sal
Elaboració de l’arròs basmati saltat amb verdures de temporada
– Esbandeix l’arròs per a eliminar-ne l’excés de midó. Posa’l dins un colador i passa’l sota l’aixeta de l’aigua freda. Repeteix l’operació una vegada més, o fins que l’aigua surti clara.
– Cou l’arròs. Posa una cassola amb 1 litre d’aigua al foc, afegeix sal i un parell de cullerades d’oli d’oliva i porta-ho a ebullició. Quan l’aigua bulli, afegeix l’arròs i deixa’l coure a foc lent durant 10 minuts.
– Mentrestant, prepara les verdures. Talla l’extrem dels espàrrecs i fes-los a trossos. Talla les puntes de les mongetes (o dels tirabecs, si és que en trobes al mercat) i talla-les a trossos. Elimina les capes externes de la ceba tendra i després talla-la a daus. Neteja els pebrots de llavors i talla’n la carn a daus.
– Sofregeix les verdures. Posa una paella gran al foc amb un parell de cullerades d’oli d’oliva i comença a sofregir les verdures tallades. Primer, la ceba. Quan estigui transparent, afegeix els pebrots i després els pèsols. Per últim, afegeix els espàrrecs, que necessiten molt poca cocció. Salpebra i reserva a la paella, però amb el foc apagat.
– Afegeix l’arròs cuit. Després de 10 minuts de cocció, retira l’arròs del foc i escorre’l. Afegeix-lo a la paella de les verdures i sofregeix-ho tot junt uns minuts, remenant, per tal que els gustos es barregin bé. Serveix-lo de seguida, ben calent.
Els beneficis de l’arròs basmati, que no falti a la teva taula
L’arròs basmati Nomen és un arròs de primera, ric en proteïnes, minerals i vitamines. Té un índex glucèmic inferior al d’altres arrossos, per això es recomana en la dieta de les persones diabètiques. Després de coure’l, queda esponjós i potencia el seu gust i el seu aroma a nous, que l’han convertit en un dels arrossos més preuats a la cuina. Procedeix de les valls de l’Himàlaia i és ideal com a acompanyament, en currys, amanides i saltats.
Descubre toda nuestra gama de productos