Blog
Arròs basmati amb verdures

Arròs basmati saltat amb verdures de temporada (recepta vegetariana)

Si ets vegetarià, aquesta recepta t’encantarà. I si no ho ets, també. Perquè hi ha receptes que, tot i ser estrictament vegetarianes (és a dir, que no contenen cap tipus de proteïna d’origen animal), són delicioses i perfectes per a tots.

Es més, moltes d’aquestes receptes són molt tradicionals i formen part de la nostra cultura culinària, com la samfaina o els macarrons amb salsa de tomàquet (sense ou i sense carn respectivament, és clar).

La nostra proposta d’avui és saltat d’arròs amb verdures de temporada, que a més de ser deliciós, es pot adaptar a qualsevol estació de l’any, substituint les verdures i hortalisses per les de cada temporada.

Una recepta que s’adapta a les estacions

Si a la primavera fem aquest arròs amb espàrrecs verds, mongeta tendra i pèsols frescos, vols saber com adaptar-lo a la resta de l’any?

A l’hivern, fes servir coliflor, bròquil, pastanaga i carxofa.

A la tardor, escull carbassa, moniato, castanyes i bolets.

A l’estiu, utilitza esbergínia, mongeta tendra, pebrot i carbassó.

Per suposat que pots trobar gairebé totes aquestes verdures i hortalisses durant tot l’any, fresques o congelades, així que imagina’t quantes combinacions diferents pots fer…

Ingredients de l’arròs basmati saltat amb verdures de temporada 

Per a 4 persones:

  • 400 gr d’arròs basmati Nomen
  • 100 gr d’espàrrecs verds
  • 100 gr de pèsols (frescos o congelats)
  • 50 gr de mongeta tendra (o tirabecs)
  • 1 ceba tendra
  • ½ pebrot vermell
  • 1 pebrot verd italià
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Sal

Elaboració de l’arròs basmati saltat amb verdures de temporada

– Esbandeix l’arròs per a eliminar-ne l’excés de midó. Posa’l dins un colador i passa’l sota l’aixeta de l’aigua freda. Repeteix l’operació una vegada més, o fins que l’aigua surti clara.

– Cou l’arròs. Posa una cassola amb 1 litre d’aigua al foc, afegeix sal i un parell de cullerades d’oli d’oliva i porta-ho a ebullició. Quan l’aigua bulli, afegeix l’arròs i deixa’l coure a foc lent durant 10 minuts.

– Mentrestant, prepara les verdures. Talla l’extrem dels espàrrecs i fes-los a trossos. Talla les puntes de les mongetes (o dels tirabecs, si és que en trobes al mercat) i talla-les a trossos. Elimina les capes externes de la ceba tendra i després talla-la a daus. Neteja els pebrots de llavors i talla’n la carn a daus.

– Sofregeix les verdures. Posa una paella gran al foc amb un parell de cullerades d’oli d’oliva i comença a sofregir les verdures tallades. Primer, la ceba. Quan estigui transparent, afegeix els pebrots i després els pèsols. Per últim, afegeix els espàrrecs, que necessiten molt poca cocció. Salpebra i reserva a la paella, però amb el foc apagat.

– Afegeix l’arròs cuit. Després de 10 minuts de cocció, retira l’arròs del foc i escorre’l. Afegeix-lo a la paella de les verdures i sofregeix-ho tot junt uns minuts, remenant, per tal que els gustos es barregin bé. Serveix-lo de seguida, ben calent.

Els beneficis de l’arròs basmati, que no falti a la teva taula

L’arròs basmati Nomen és un arròs de primera, ric en proteïnes, minerals i vitamines. Té un índex glucèmic inferior al d’altres arrossos, per això es recomana en la dieta de les persones diabètiques. Després de coure’l, queda esponjós i potencia el seu gust i el seu aroma a nous, que l’han convertit en un dels arrossos més preuats a la cuina. Procedeix de les valls de l’Himàlaia i és ideal com a acompanyament, en currys, amanides i saltats.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here