L’arròs i el pollastre són un tàndem de luxe. Ambdós ingredients formen part de nombroses receptes, des de la més senzilla i ràpida de preparar, un pit de pollastre a la planxa amb un gotet d’arròs blanc (pots fer servir els vasets d’arròs Nomen, són molt pràctics i estan a punt en 1 minut); fins a la més exòtica, un arròs amb pollastre al curri; o la més tradicional, una paella amb pollastre.
La recepta que et proposem avui forma part del receptari de les nostres mares, tietes i àvies, un arròs a la cassola amb pollastre i bolets.
Ingredients de l’arròs bomba amb pollastre i bolets, a la cassola
Per a 4 persones:
- 1 pollastre tallat a octaus
- 250 gr d’arròs bomba Nomen
- 1 litre i 1/2 de brou de pollastre
- 200 gr de bolets variats
- 1 all
- 1 ceba
- 2 tomàquets vermells
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd italià
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre
- 1/2 got de vi blanc
- Un grapat d’ametlles torrades
- 1 llesca de pa dur o torrat
- Julivert
Elaboració de l’arròs bomba amb pollastre i bolets, a la cassola
Enrosseix el pollastre. Posa una cassola al foc, amb un parell de cullerades d’oli d’oliva. Salpebra el pollastre i enrosseix-lo, per tongades. Reserva’l en un plat.
Prepara les verdures. Pela i pica la ceba i l’all, ben menuts. Enretira el peduncle i les llavors dels pebrots i talla’ls més o menys grossos, en funció de si t’agrada o no trobar-los després. Pela i pica els tomàquets, eliminant-ne les llavors.
Sofregeix les verdures. Primer, la ceba i l’all, en el mateix oli en el que has fet el pollastre. Quan estiguin ben sofregides, afegeix els pebrots a la cassola i deixa que es sofregeixin a foc lent. Afegeix els tomàquets i remena. Segueix cuinant fins a aconseguir un sofregit consistent.
Afegeix el pollastre a la cassola, el vi i una picada feta amb les ametlles, pa dur i una mica de sal i julivert. Espera uns minuts fins que s’evapori l’alcohol.
Aboca el brou a la cassola i espera que comenci a bullir. Afegeix l’arròs, remena fins que quedi completament cobert pel brou i deixa-ho coure 15 minuts, el temps indicat fins que quedi caldós.
Als 10 minuts de cocció, afegeix els bolets nets i tallats a trossos si són grans. Apaga el foc, tapa la cassola i deixa-ho reposar 5 minuts abans de servir.
Trucs per aconseguir un arròs a la cassola perfecte
- Les nostres àvies feien servir cassoles de fang per fer aquesta recepta, però només pots fer servir aquest estri si tens foc de gas (amb flama). Antigament, es feien a la llar de foc. Si tens inducció o vitroceràmica, hauràs de fer servir una cassola adequada a aquest tipus de plaques de cocció.
- Pots afegir altres ingredients a la cassola d’arròs. Per exemple, conill, salsitxes, costella de porc… I també verdures com carxofes, mongetes tendres…
- Si vols, pots sofregir l’arròs amb els altres ingredients abans d’afegir el brou. Si ho fas així, calenta el brou abans d’abocar-lo a la cassola.
- Si t’agrada més l’arròs sec que el caldós, cou-lo 18 minuts enlloc de 15. Però fes servir sempre arròs bomba Nomen, és la garantia que l’arròs no es passi i absorbeixi tots els gustos dels ingredients.
Com acompanyar l’arròs a la cassola
- Aquesta recepta és un plat únic Aporta els hidrats de carboni de l’arròs, les proteïnes del pollastre i les vitamines i la fibra dels vegetals.
- Pots servir una amanida per acompanyar-lo, amb brots tendres, canonges, créixens, ruca, espinacs baby… Afegeix-li pastanaga, raves (l’hivern és temporada d’arrels) i, si t’agrada, làmines de poma o de pera, que també són fruites de temporada. Amaneix l’amanida amb una vinagreta amb oli d’oliva, sal, pebre, mostassa de Dijon i un toc de mel.
- Una altra bona opció de primer plat fàcil és una crema de verdures, com una vichyssoise o crema de porros, una crema de carbassó o de coliflor…
Descubre toda nuestra gama de productos