Unir el millor del mar i el millor de la muntanya és un luxe per als amants de la gastronomia. I la recepta d’avui combina aquests aliments amb un ingredient perfecte: l’arròs. La varietat d’arròs que has de fer servir per fer un arròs caldós és el bomba, perquè té la capacitat d’absorbir a la perfecció tots els gustos dels ingredients amb els que es cuina i a la vegada mai no es passa ni s’enganxa, queda al punt.
Però dins dels arrossos bomba, n’hi ha un en especial que et farà triomfar amb les teves receptes d’arrossos caldosos, l’arròs bomba ideal caldosos de Nomen, una elaboració especial i única per l’arròs bomba, amb un comportament excepcional a la cuina. És un arròs molt ric en amilosa (conté un 23% d’amilosa i un 77% d’amilopectina), té una gran capacitat d’absorció del brou mantenint íntegra la seva textura i és més resistent a l’excés de cocció i al repòs.
Recepta d’arròs caldós mar i muntanya
Número de comensals: 4 persones
Temps d’elaboració: 1 hora
Ingredients:
- 250 gr d’arròs bomba ideal caldosos de Nomen
- 1 litre de brou de pollastre
- 100 g de costelles de porc a trossos
- 100 g de salsitxes fresques
- 4 cuixetes de pollastre
- 150 g de bolets variats (frescos o en conserva)
- 8 cues de llagostins frescos pelades
- 100 g de cloïsses
- 150 g de rap net a tacos
- 2 carxofes
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 1 pebrot verd
- ½ pebrot vermell
- 100 g de pèsols
- 2 branquetes de julivert
- Oli d’oliva
- Sal, pebre
Elaboració:
- Prepara les verdures i hortalisses. Pela les cebes i els grans d’all i pica’ls ben menuts. Renta els tomàquets, asseca’ls i ratlla’ls. Renta els pebrots i talla’ls ben petits.
- Elimina les fulles exteriors i les puntes de les carxofes, talla-les per la meitat, elimina els pèls i talla-les a quarts. Neteja els bolets si són frescos o escorre’ls si són en conserva. Talla a trossos els més grans.
- Calenta el brou en un cassó, fins que arrenqui el bull, i mantingue’l calent fins el moment d’utilitzar-lo.
- Prepara les carns. Salpebra el pollastre i les costelles de porc a trossos i talla les salsitxes en 2 o 3 trossos iguals.
- Prepara els peixos i mariscs. Posa les cloïsses en remull en un bol amb aigua freda amb sal i deixa-les 30 minuts per a que expulsin les possibles restes de sorra. Salpebra el rap i les cues de llagostins.
- Calenta 2 cullerades d’oli d’oliva en una cassola i sofregeix les carns. Comença pel pollastre i les costelles, que triguen més en coure’s, i quan comencin a estar daurats, afegeix les salsitxes. Quan vegis que ja estan cuites, afegeix els bolets i cuina-ho tot junt un parell de minuts. Enretira del foc i reserva.
- Obre les cloïsses al vapor, en una paella amb 1 dit d’aigua, i tira les que no s’obrin (podrien estar en mal estat). Salta un parell de minuts les cues de llagostins i el rap i reserva’ls.
- Calenta 1 cullerada més d’oli d’oliva a la mateixa cassola on has cuinat les carns i salta les carxofes fins que estiguin tendres. Enretira-les i reserva-les. Prepara el sofregit a la mateixa cassola. Sofregeix la ceba, els pebrots i l’all, durant 5 minuts. Afegeix el tomàquet ratllat i deixa reduir l’aigua que deixa anar. Quan estigui llest, afegeix l’arròs i remena un parell de minuts per a què es barregi bé amb el sofregit.
- Cobreix amb brou calent el sofregit d’arròs. Sala i cou, a foc mig, uns 10 minuts, remenant de tant en tant. Si veus que s’asseca massa, afegeix més brou calent, cullerada a cullerada.
- Afegeix llavors la carxofa i les carns amb bolets preparades. També els pèsols, que poden ser congelats (afegeix-los sense descongelar) o frescos. Segueix la cocció uns 2 minuts.
- Afegeix els peixos i mariscs a la cassola i segueix cuinant tot junt 3 minuts més, afegint més brou calent si veus que s’asseca. Apaga el foc, tapa la cassola amb un drap net i deixa reposar l’arròs caldós 2 o 3 minuts.
- Serveix l’arròs amb una mica de julivert picat pel damunt.
I si vols una opció més econòmica…
Alguns ingredients d’aquest arròs caldós són una mica cars, com el rap i les cloïsses, i també els llagostins frescos. Pots preparar un arròs igual de gustós i deliciós substituint-los per uns altres ingredients més econòmics, com musclos enlloc de cloïsses o qualsevol peix blanc de temporada enlloc de rap. També pots fer servir llagostins congelats o gambons per preparar aquesta recepta, només els has de deixar descongelar bé abans de cuinar-los.
Descubre toda nuestra gama de productos