Blog
Arròs negre amb sípia, gambons i allioli d’all negre

Arròs negre amb sípia, gambons i allioli d’all negre

Nomen      17/08/2022

L’arròs negre és un plat que fa olor d’estiu, d’àpats a l’aire lliure amb els amics o la família, a caloret, piscina i platja. Si no l’has fet mai, potser que pensis que no és fàcil de fer, però avui et demostrarem el contrari.

Si segueixes els passos, respectes l’ordre i els temps de cocció, l’arròs negre és una recepta que sempre surt bé. Això sí, és molt important que escullis un arròs bomba de la millor qualitat, com el de Nomen, per tal que absorbeixi tots els gustos del fumet i del peix però que mai no es passi.

La tinta de calamar és un producte que pots trobar fresc, a la peixateria, o també congelat. I és l’ingredient clau per a potenciar el gust a mar del plat, complementant el del fumet, la sípia i els gambons.

Ingredients de l’arròs negre amb sípia, gambons i allioli d’all negre

4 persones

  • 2 tasses d’arròs bomba Nomen
  • 1 sípia8 gambons
  • 1 pebrot verd
  • 2 dents d’all
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 2 bossetes de tinta de calamar
  • 5 tasses de fumet (brou de peix)
  • Oli d’oliva
  • Julivert
  • Sal

Per l’allioli:

  • 1 dent d’all negre
  • 1 ou
  • Sal
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • Oli d’oliva suau

Elaboració de l’arròs negre amb sípia, gambons i allioli d’all negre

  1. Enretira el peduncle i les llavors del pebrot verd y talla’l a trossets. Fregeix-lo a la paella, amb una mica d’oli d’oliva.
  2. Quan el pebrot estigui tou, afegeix la sípia, també tallada a trossos, i salta-la a foc fort.
  3. Posa els alls, pelats i sense el germen, afegeix sal i unes fulles de julivert picades, i pica’ls amb la mà de morter. Afegeix aquesta picada a la paella i remena.
  4. Dilueix la tinta de calamar en un gotet de fumet calent.
  5. Afegeix la salsa de tomàquet i la tinta de calamar diluïda i torna a remenar.
  6. Afegeix l’arròs a la paella, remena un parell de minuts i cobreix amb el fumet calent. Quan arrenqui el bull, abaixa el foc i deixa cuinar durant 18 minuts.
  7. Quan faltin 4 minuts per a acabar la cocció, afegeix les cues de gambons, pelades i sense l’intestí.
  8. Prepara l’allioli. Posa la polpa de l’all negre al got de la batedora, afegeix l’ou, sal i unes gotes de suc de llimona. Emulsiona la salsa amb la batedora.
  9. Apaga el foc i deixa reposar l’arròs uns minuts abans de servir-lo, acompanyat amb l’allioli.

Altres versions de l’allioli:

  • En lloc de fer un allioli d’all negre, pots fer-lo d’all normal. Però recorda d’enretirar-li el germen central per a evitar que torni tant.
  • Amb all en pols també pots preparar un allioli boníssim. Afegeix 1 culleradeta d’all en pols al got de la batedora en lloc de l’all i emulsiona la salsa.

I si et ve de gust menjar un bon arròs negre però no tens temps de cuinar-lo, Nomen posa a la teva disposició un plat preparat digne de restaurant: l’arròs negre. El paquet conté una llauna de brou, una bossa d’arròs extra i una bosseta de tinta, per a 3 o 4 racions. Li pots afegir sípia, calamar, gambons, musclos… el que vulguis!

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *