Els 365 dies de l’any tens arròs Nomen a la teva disposició, en totes les varietats i formats que t’oferim, perquè menjar sigui un plaer i un acte saludable. Però… t’has parat a pensar alguna vegada com és el procés de producció d’aquest arròs que arriba al teu plat amb la millor qualitat? És el fruit de la feina de moltes persones, des dels propis agricultors als treballadors de la planta on Nomen processa el gra, els encarregats de la distribució, de la comercialització…
I per què m’expliquen ara, això? deus estar pensant. Doncs perquè estem al setembre, un moment molt especial per a l’arròs. És el temps de la recollida. És el punt final del cicle del conreu de l’arròs, que ha tingut diverses fases:
El conreu tradicional de l’arròs es realitza inundant els camps amb aigua per a després poder sembrar les llavors d’arròs. De tota manera, des de fa ja uns anys, alguns dels nostres agricultors han començat a implementar una nova tècnica de sembra en sec, sense necessitat d’inundar els camps abans d’hora. Al Delta de l’Ebre, al voltant d’un 20% de les parcel·les ja se sembren en sec.
El principal avantatge que té la sembra en sec és que evita la plaga del caragol poma, que acostuma a aparèixer quan s’inunden els camps i es mengen els brots d’arròs. Amb aquest sistema, s’espera a inundar els camps quan l’arròs ja ha germinat i la planta ja ha crescut, així que quan apareix la plaga, els brots ja no són tendres i aconsegueixen salvar-se.
Per a Nomen Foods és un privilegi excepcional conrear els camps del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un espai protegit que parla de la tradició del conreu de l’arròs des de fa moltíssims anys. Al Delta de l’Ebre, la natura ens brinda tot el necessari per a produir el millor arròs: un entorn on la terra conté les propietats més riques i fèrtils, on l’aigua dolça s’abraça amb la salada i on les temperatures acompanyen als que treballen la terra cada dia.
Disposem de 22.000 hectàrees de camps de conreu, que permeten recollir 120 milions de quilos d’arròs amb closca durant l’època de la recollida, ara a mitjans de setembre, quan el Delta de l’Ebre es converteix en una festa de colors i brillantor.
Aquest arròs acabarà convertint-se en 70 milions de quilos de l’arròs blanc més apreciat pels consumidors i de les varietats Bahía i Bomba. Un cicle de conreu respectuós amb el medi ambient, que aconsegueix l’harmonia perfecta entre l’explotació agrària i els valors naturals d’un Parc únic al món.