Blog
Cultiu de l'arròs

Collita Nomen, és temps de recollida

Els 365 dies de l’any tens arròs Nomen a la teva disposició, en totes les varietats i formats que t’oferim, perquè menjar sigui un plaer i un acte saludable. Però… t’has parat a pensar alguna vegada com és el procés de producció d’aquest arròs que arriba al teu plat amb la millor qualitat? És el fruit de la feina de moltes persones, des dels propis agricultors als treballadors de la planta on Nomen processa el gra, els encarregats de la distribució, de la comercialització…

Setembre, mes de collita

I per què m’expliquen ara, això? deus estar pensant. Doncs perquè estem al setembre, un moment molt especial per a l’arròs. És el temps de la recollida. És el punt final del cicle del conreu de l’arròs, que ha tingut diverses fases:

  1. Durant el llarg hivern, els camps on conreem el nostre arròs reposen.
  2. Als mesos del primer trimestre de cada any, els agricultors comencen a preparar les terres altra vegada per donar vida a una nova collita. Amb tractors, llauren, fertilitzen el fons del terreny i després anivellen la terra per a poder optimitzar el consum d’aigua quan s’inundin els camps. A Nomen Foods som molt conscients que l’aigua és un recurs limitat i posem totes les nostres forces en consumir-la de manera sostenible.
  3. A finals d’abril s’inunden les parcel·les a través d’una xarxa de canals, amb l’objectiu de tenir els camps preparats per a rebre les llavors.
  4. La primera setmana de maig es comencen a sembrar els camps amb les llavors de les varietats d’arrossos rodons perlats i bomba.
  5. Ara només queda que les llavors germinin de forma adequada, que les plantes creixin durant la primavera i l’estiu i poder obtenir al setembre una collita abundant i de qualitat perquè els nostres consumidors puguin gaudir de l’arròs Nomen, que garanteix la traçabilitat de la producció des del camp fins a l’envàs.

La sembra en sec, una opció de futur

El conreu tradicional de l’arròs es realitza inundant els camps amb aigua per a després poder sembrar les llavors d’arròs. De tota manera, des de fa ja uns anys, alguns dels nostres agricultors han començat a implementar una nova tècnica de sembra en sec, sense necessitat d’inundar els camps abans d’hora. Al Delta de l’Ebre, al voltant d’un 20% de les parcel·les ja se sembren en sec.

El principal avantatge que té la sembra en sec és que evita la plaga del caragol poma, que acostuma a aparèixer quan s’inunden els camps i es mengen els brots d’arròs. Amb aquest sistema, s’espera a inundar els camps quan l’arròs ja ha germinat i la planta ja ha crescut, així que quan apareix la plaga, els brots ja no són tendres i aconsegueixen salvar-se.

On cultivem l’arròs Nomen?

Per a Nomen Foods és un privilegi excepcional conrear els camps del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un espai protegit que parla de la tradició del conreu de l’arròs des de fa moltíssims anys. Al Delta de l’Ebre, la natura ens brinda tot el necessari per a produir el millor arròs: un entorn on la terra conté les propietats més riques i fèrtils, on l’aigua dolça s’abraça amb la salada i on les temperatures acompanyen als que treballen la terra cada dia.

Disposem de 22.000 hectàrees de camps de conreu, que permeten recollir 120 milions de quilos d’arròs amb closca durant l’època de la recollida, ara a mitjans de setembre, quan el Delta de l’Ebre es converteix en una festa de colors i brillantor.

Aquest arròs acabarà convertint-se en 70 milions de quilos de l’arròs blanc més apreciat pels consumidors i de les varietats Bahía i Bomba. Un cicle de conreu respectuós amb el medi ambient, que aconsegueix l’harmonia perfecta entre l’explotació agrària i els valors naturals d’un Parc únic al món.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here