Blog
Consells per a l'operació bikini

Consells saludables per a l’operació bikini

Encara no sabem si aquest any podrem lluir els nostres cossos a platges i piscines, però cuidar la línea i mantenir-se en un pes adequat va més enllà de l’estètica, és una qüestió de salut. Per això, si aquest any t’ha passat factura (amb el confinament i la manca d’activitat física possiblement molts hagin guanyat pes), ha arribat el moment de posar-te les piles i començar la teva pròpia operació biquini.

No es tracta d’aprimar-se per aprimar-se. Ni de seguir dietes poc saludables que en alguns casos ratllen la perillositat. Es tracta de fer-ho bé, de recuperar hàbits que t’ajuden a cuidar del teu cos. De buscar una alimentació equilibrada i saludable. En fer-ho bé, a més, l’evolució serà progressiva però més duradora en el temps, i no hi haurà efectes rebot que acostumen a ser molt comuns en les dietes més agressives o restrictives. L’efecte serà doble: et veuràs millor i estaràs millor, també a nivell emocional.

10 consells per a l’operació biquini saludable

1. Marca’t un objectiu

Si no et planteges l’operació bikini com un repte personal, és possible que acabis abandonant. Pesa’t i posa’t un objectiu realista. Per exemple, perdre 4 quilos en 2 mesos (això vol dir perdre ½ quilo a la setmana, no és ni molt ni poc). També depèn de quin sigui el teu punt de partida. Quan hi ha molt de sobrepès, és possible que al principi es baixi més ràpid i després es vagi més lent (si hi ha menys a perdre, costa més de perdre).

2. 3 àpats al dia

Esmorzar, dinar i sopar. Coneixes la dita “esmorza com un rei, dina com un príncep i sopa com un pobre? Doncs és una manera fàcil d’entendre com has de repartir el menjar al llarg del dia. Té lògica, al matí tens tot el dia per endavant per a cremar calories. A la nit, sopes i al cap de poca estona te’n vas a dormir, així que no consumeixes el que has menjat, i per tant, l’ideal és que el sopar sigui molt lleuger.

3. I 2 piscolabis

Un a mig matí i l’altre a mitja tarda. Intenta que no siguin entrepans ni snacks, millor tria fruites fresques o fruits secs, iogurts… I no et saltis aquests àpats, són importants per a no arribar amb tanta gana a l’àpat següent i, com a conseqüència, menjar menys i amb menys ànsies.

4. Redueix quantitats

Ho diuen molts experts. A la nostra societat, mengem més del que el nostre cos necessita. I si intentes reduir un 20 o 25% les quantitats de menjar que acostumes a preparar? També ho pots fer de forma progressiva, anar rebaixant quantitats per setmanes, perquè el canvi no sigui tan dràstic. Al final, el cos s’acostuma al que li dones i també s’acabarà acostumant a menjar una mica menys.

5. Adéu als greixos

Carns greixoses, embotits, formatges molt greixosos, mantegues, salses… Aparca’ls fins que hagis aconseguit el teu objectiu. La base de la teva alimentació han de ser els vegetals, les fruites, els cereals integrals, els llegums i les carns menys greixoses. Ves amb compte també amb el pa. No més d’1-2 llesques amb el dinar i una mica a l’esmorzar. I si és integral, no és que t’aprimi, però té més fibra i t’ajuda a regular el trànsit intestinal.

Alimentació saludable

6. Planxa, bullits i forn

Oblida’t dels fregits i els guisats. Estan boníssims, però si vols perdre pes, són coccions que aporten moltíssimes calories. Cuina a la planxa, bullit o al vapor, o al forn amb pocs greixos. I ja que ve el bon temps, si tens la possibilitat, aposta per la barbacoa. El menjar queda deliciós i es cuina amb 0 greixos.

7. Aigua i infusions

Aparca també les begudes alcohòliques i els refrescs. La teva beguda de capçalera és l’aigua i, si vols alguna cosa calentona, millor una infusió que un cafè. Acostuma’t a prendre’ls sense sucre, potser al principi et costi una mica, però t’hi acabaràs acostumant i estaràs ingerint menys calories.

8. Mou-te!

T’has de reservar almenys mitja hora al dia per a fer una mica d’exercici físic. Escull-ne un que s’adapti a la teva condició, ja sigui caminar, córrer, fer rutines de cardio o tonificació a casa… el que sigui, però activa el teu cos i els teus músculs. Planteja’t l’exercici per setmanes i ves augmentant el ritme, la intensitat o la duració de manera paulatina d’una setmana a l’altra. Així aconseguiràs posar-te en forma.

9. Gaudeix de l’aire lliure

Aquest últim any hem estat molt tancats a casa. Però has de trobar el moment per a sortir a l’exterior, almenys 10-15 minuts al dia. I si fa sol, deixa que t’abraci, la vitamina D que aporta la llum solar és difícil d’aconseguir d’una altra manera. I li diuen la vitamina de la felicitat, així que dona’t l’oportunitat de ser més feliç.

10. Dorm les hores que necessites

Una persona adulta necessita dormir entre 7 i 9 hores al dia. Els desajustos del son afecten de manera negativa el metabolisme i està demostrat que dormir poc pot generar-te més gana. I, en canvi, hi ha estudis científics que diuen que dormir les hores necessàries redueix la probabilitat de patir obesitat en un 36%.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here