Blog

Descobreix com organitzar els aliments a la nevera!

Us ha passat alguna vegada no saber com desar un determinat aliment dins de la nevera? El frigorífic és un electrodomèstic molt eficaç per conservar els aliments, ara bé, hem d’emmagatzemar-los de manera adequada si volem rendibilitzar la seva funcionalitat al cent per cent.

El primer que cal saber:

La temperatura idònia de la nevera se situa entre els 3 i els 5 ºC, així s’evita la proliferació bacteriana.

termometro_nevera_cat

On s’ha de posar cada cosa a la nevera?

La nostra nevera NO és un armari on deixar el menjar al primer forat que trobem. De fet, és molt important tenir els aliments ben organitzats perquè això garanteix la seva correcta conservació; tenir els espais ben diferenciats per als aliments de diferent origen, així com per als aliments crus i els cuinats.

1. Fruites i verdures: les posarem en els calaixos de sota, ja que és on la temperatura és superior a la mitjana (10 °C) i podrien fer-se malbé a temperatures inferiors. Millor no posar-les en bosses de plàstic, ja que s’humitejaran i es faran malbé abans.

2. Carn i peix: els situem en el punt més fred de la nevera situat en els calaixos especials per a ells (0 -2 °C) o, si no sobre del prestatge més proper al congelador.

3. Productes lactis, embotits, sobres (productes elaborats, llestos per consumir), pastissos i productes que s’hagin de conservar en fred un cop oberts com la beguda d’arròs: els posarem en els prestatges del mig (4-5 °C) i en el de dalt (8 °C). I mai emmagatzemarem els embotits directament amb el paper de la carnisseria, ja que seria un focus de contaminació. Millor obrir-los i posar-los en una carmanyola. Els aliments cuinats i sobres que anem a escalfar al microones, serà millor guardar-los en carmanyoles de vidre o recipients de plàstic (tuppers) aptes per a microones, així les podrem escalfar directament sense haver de canviar el recipient.

4. Ous, begudes, salses, melmelades, mantegues, margarines: requereixen menor refrigeració, per això els emmagatzemarem en els prestatges de la porta que són els menys freds de la nevera (10-15 °C). A més, molts d’aquests productes els guardem sense rentar, tal com els hem comprat al supermercat. Tenir-los separats a la porta de la resta dels aliments, és una bona pauta per evitar la contaminació creuada. Els ous els col·locarem a l’ouera amb la punta mirant cap avall, ja que en la part superior es troba una càmera d’aire que els preserva de la contaminació exterior.

A més, hem d’evitar omplir en excés la nevera, ja que es dificultaria el seu correcte funcionament. En aquest sentit, també és interessant no acumular els aliments en una única zona del frigorífic, d’aquesta manera l’aire circularà millor entre els diferents productes facilitant així la seva correcta refrigeració.

També recordeu que, embolicar o tapar els aliments amb paper transparent o en carmanyoles adequades, evitarà que l’aliment perdi sabor i frescor. I sobretot, és molt important deixar refredar els aliments abans de posar-los a la nevera (tenint en compte que no hauran d’estar més de dues hores a temperatura ambient), en cas contrari, pujarà la temperatura, per la qual cosa augmentarà el risc de contaminació.

Si posem en pràctica tots aquests consells, i a més tenim cura de la higiene de l’aparell, netejant amb regularitat amb detergents antibacterians, els aliments es mantindran en perfecte estat durant més temps.

This uses the Divi tabs module, so you can style it however you want using Divi's built in design controls!Pretty nifty eh?
And of course you can add images or whatever you want here too.Tabs are nothing new, but tabs that display inside your mega menu are pretty awesome 🙂
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here
More awesome stuff goes here