¿Saps quines són les principals diferències entre la carn blanca i la carn vermella? ¡En aquest article te les expliquem! T’expliquem les característiques principals de cada tipus i la seva classificació. ¡Pren nota!
La carn és una molt bona font de proteïnes d’alt valor biològic. Sol contenir entre un 15 y un 25% de proteïnes en la seva composició. El seu contingut en hidrats de carboni és completament nul. D’altra banda, el contingut gras de la carn pot ser molt variable en funció del tipus de carn que és, blanca o vermella, però sobretot variarà segons l’espècie i la part de l’animal.
El colesterol, igual que en altres aliments d’origen animal, està molt present en la carn. I encara que és cert que un excés de colesterol a la dieta pot ser perjudicial per a la salut, el colesterol és necessari per a algunes funcions del cos. Pots trobar més informació en l’article: ¿Podem viure sense colesterol? ¡Descobreix com mantenir-ho a ratlla!
La carn és font de fòsfor, potassi, zinc i ferro. Encara que les quantitats de ferro varien en funció de l’espècie i tipus de carn, aquest ferro és d’origen animal. El que significa que l’organisme l’absorbirà més fàcilment.
A més de minerals, la carn també posseeix un interessant contingut en vitamines, principalment les del complex B, sent la vitamina B12 una de les més importants.
Es recomana consumir entre 3 i 4 racions de carn a la setmana en una dieta omnívora. Si pel contrari, segueixes una dieta sense carn, pots consultar els articles Coneix més la dieta vegetariana i Mites i realitats de la proteïna vegetal per a assegurar una alimentació completa i equilibrada.
Ara que ja coneixes les diferències entre la carn blanca i la vermella, ¡Tria bé!